reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
daissy nie głupi pomysł z tą grupą, chętnie tez sie podłączę.

Vanilia super ten filmik:) Widać jak maluszek bebechy w środku zgniata:D

mama Niki tez mi się Lenka podoba, ale od Helenki czyli bardziej Hela. U nas od paru dni debata: Ala czy Ela. Anitę już sobie mąż darował, ale upiera się przy Alicji. Dla mnie to już lepsze chociaż też nie jestem pewna. Na szczęście mamy jeszcze czas:)

Milcia85 z tą pracą to u mnie nic nie wiadomo. Myslałam czy by po macierzyńskim nie wrócić na pół etatu, ale to wszystko będzie zależeć od tego jaka ekipa tam zostanie i czy będę chciała tam wracać. U mnie bardziej rozchodzi się o chęć do pracy niż karierę. Zwyczajnie lubię pracowac, ale wiem że dzieci same sie nie wychowają, więc czas pokaże.

a szpinak bardzo zdrowy, i żelaza dużo ma. Zaczęłam jeść dopiero w ciąży ale warto było. Zawsze mi wmawiali że to obrzydlistwo, ale jak sie dobrze przyprawi to chętnie sie pałaszuje;)

Zmykam bo jutro wielki dzień. Tort urodzinowy mi wyszedł - bo juz go nie ma, szarlotka z lodami tez zniknęła w ekspresowym tempie, a ryby po grecku nie zdązyłam, ale może we wtorek zrobie, bo warzywka już mam;) Trzymajcie się kobity

podczytuję wieczorami co tu naskrobiecie ale jakoś weny twórczej nie mam.

Isia z tym sprzątaniem jesteś wielka, że dajesz sobie radę. Mam za sobą dwa dni wytężonej pracy w sprzątaniu po remoncie i padam ze zmęczenia. Do tego potwornie bolą mnie plecy. Każdy krok sprawia mi ból. Żeby tego było mało musiałam obsłużyć ostatnio zakatarzonego lekarza i czuję, że znów zaczyna mnie łapać przeziębienie.

Co do pytania odnośnie powrotu do pracy: mój szef chciałby abym wróciła do pracy jakieś dwa miesiące po porodzie. Dla mnie to za szybko, zamierzam wykorzystać cały urlop macierzyński, wcześniej na pewno nie zostawię maleństwa. A co będzie dalej to nie wiem czy klub maluszka czy niania, nie mam niestety nikogo z najbliższych, kto mógłby zaopiekować się kruszynką.

Mniam rybka po grecku, Digitalis ale mi apetytu narobiłaś. Uwielbiam ryby pod wszelką postacią, ostatnio wcinam chleb z tuńczykiem w sosie własnym.

Widzę, że mamy tu miłośniczki książek. Mnie akurat fantastyka nie pociąga, wolę babskie pierdoły, dramaty albo książki oparte na faktach. Powoli rozglądam się za czymś do szpitala na te dni po porodzie. Osiem lat temu w szpitalu czytałam "Złap mnie jeśli potrafisz". Może do tego czasu upoluję gdzieś mojego ukochane Whartona, już dawno nie czytałam jego książek. To póki co jedyna fantastyka, którą czytam, ta w jego wydaniu.

Miłej niedzieli dziewczyny, mnie czeka święcenie różańca, córa jest w drugiej klasie i przygotowuje się do komunii. Tak więc przyszły rok mam pełen emocji no i motywację by po porodzie szybko wrócić do formy :-)

Milcia - ja po Maćku wróciłam do pracy po macierzyńskim. Nie chciałam, ale nie było wyjścia. Szczerze mówiąc, mimo że młody nie był marudny, to w pracy odpoczywałam. Nie musiałam cały czas na stand by-u być, mogłam się wyłączyć. Teraz planuję dłuższą przerwę, spowodowana przeprowadzką do Gda. Chciałabym wrócić, jak młody będzie do zerówki szedł, żeby już poszedł do docelowej szkoły. To będzie za dwa lata. Mała będzie miała 1,5 roku. Maciek miał rok, jak poszedł do żłobka, wcześniej była niania, ale nie byłam z niej zadowolona. Więc myślę, że dla małej też zawalczymy o żłobek. zobaczymy co będzie.

dziewczyny jeśli chodzi o grupę zamkniętą, nie jestem pewna czy wszystkim wysłałam zaproszenia- jeśli kogoś pominęłam proszę o informację.

hejka
no ja np zaproszenia nie dostałam:-(
sorki, że się mało udzielam, ale znów mnie przeziębienie złapało :/ a w dodatku jak sobie posiedzę to mnie cały brzuch pod cyckami boli, a najbardziej środek i prawa strona, co jest bardzo bolące i uciążliwe !
w dodatku latamy załatwiać sprawy w związku z kupnem działki i budową domu, bo już wyniknął jeden problem, no ale nie będę Was tu tymi pierdołami zajmować ;)
miłej niedzieli :)

Witam się z Wami.Ja niby jestem na zwolnieniu ale często jestem wzywana do pracy bo zawsze coś niemogą sobie dać rady bezemnie.A ja czuję się coraz gorzej codziennie muszę brać Nospe forte bo brzuch robi się twardy i boli,już niemogę się doczekać piątku i usg.
Co do pracy po macierzyńskim to mi szef już powiedział że bedzie czekał na mnie a ja i tak czarno to widzę zostawić takie maleństwo a do tego mam jeszcze dwójkę starszych którym też trzeba poświęcić czas.
ANI83 mój syn też szedł do komuni jak urodziła się córeczka no i niestety nieprzeżywałam z nim tych ważnych chwil w życiu tak jakbym chciała.
Miłej niedzieli życzę:-):tak::tak:

Hej niedzielnie!

My już p powrocie z Pl! Krótko było, ale bardzo intensywnie! Dentysta zaliczony i mam nadzieję, że na długo będę miała spokój, bo hurtem wszystkie 3 zęby mi zrobił!
Ginekolog zaliczony ale tu w przeciwieństwie do dentysty poszłabym znowu nawet jutro! Badanie trwało prawie godzinę, lekarz zajebisty, wszystko dokładnie tłumaczył,żartował, potwierdził płeć - on nie ma wątpliwości, że chłopiec, ale najważniejsze że nie stwierdził żadnych nieprawidłowości u małego, więc jestem happy, że dzidziuś zdrowo rośnie!
Fryzjer zaliczony i to był chyba błąd, bo moje prawie półroczne zapuszczanie włosów poszło na marne! Czy wszystkim fryzjerom tak trudno zrozumieć, że człowiek chce tylko troszkę podciąć włosy, żeby lepiej się układały a nie opitolić na krótko! Jestem wkurzona na maksa:(

Daissy, ja też niestety nie dostałam zaproszenia:(

Teraz spróbuję wrzucić jakąś fotkę z usg, ale nie wiem czy mi się uda:)

Pozdrowionka

reklama
Czesc Dziewuszki!
Ani83 dziekuje. Sprzatam bo nie mam innego wyboru. Przeciez nie usiade i nie bede plakac, ze mnie boli czy gdzies tam mi strzyka, za cos trzeba zyc.
U nas w tym roku byla komunia, w nastepnym chrzciny i w nastepnym komunia Karen.
Ja wciagam wszelkie kryminaly nalogowo. A najbardziej to lubie serie, takie po 30+ ksiazek. Ksiazki Dana Browna sa najgorsze bo wtedy do bialego rana czytam i sie nie moge oderwac.
Z praca nie mam pojecia. Cale nasze zycie nie mozemy zaplanowac nic na dluzuj niz miesiac do przodu. Na razie czekam az meza zwolnia na zime i wtedy bedzie z nami jezdzil i przynajmniej jak poodkurza i podlogi pomyje to bedzie mi lzej. Dolne polki juz tez mi ciezko przecierac.
Takze bede jezdzic do konca na domki z nimi, wszystko dopilnowac a pozniej bede wpadac z dzidziem chociaz na koniec, sprawdzic czy wszystko jest OK. Dobrze, ze sie przeprowadzilismy to przynajmniej mam 10-15 minut do kazdego domku.
A jak M zawolaja do pracy z powrotem na wiosne to nie mam pojecia. Ta dziewczyna mi sama nie pojedzie bo nie ma ani prawka ani auta, zreszta nie wiadomo czy do wiosny bedzie jeszcze robic.
Generalnie lepiej mi jest zatrudnic dodatkowa dziewczyne na domki niz opiekunke, jak maly skonczy 3 latka to idzie do szkoly tam gdzie moje dzieciaki teraz chodza.
Ale jak sie zacznie pierdzielic na domkach to bede musiala wrocic, nie bede miec wyboru. Pozyjemy, zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie.
Dzisiaj od rana chodze wkurzona, kazdemu sie juz oberwalo, lacznie z kotami. Stuknela mi 30stka, jestem oficjalnie STARA.:-(

Do góry