reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

vanilla super filmik,zeby z tym porodem i powrotem do normalnego brzucha było tak szybko ;-)
trina79 a gdzie ta lista nickow? dostalam jakas wiadomosc o chec przylaczenia sie do grupy lutowki 2012 a jak kliknelam ze tak oto co mi wyskoczylo:
tynka27 nie masz dostępu do tej strony. Prawdopodobne powody to:

1. Twoje konto nie ma wystarczających uprawnień, aby przeglądać tę stronę,
  2. Próbujesz edytować cudzą wiadomość lub wykonywać jakiekolwiek inne akcje administracyjne,
  3. Twoje konto nie zostało w pełni aktywowane lub jest wyłączone przez administratora,

Ostatnia edycja:
reklama
Wreszcie moge naspokojnie cośik napisać:tak:

Kurcze dziewczyny współczuje tych bóli brzucha mam nadzieje że już minęły.Ja odziwo dziś już znacznie lepiej się czuje ale nadal czuje jakąś wydzieline w gardle.Mam nadzieje że jutro będzie jeszcze lepiej i nie będe musiała brać antybiotyku.

Normalnie musze pochwalić mojego m kochany jak niewiem co.Wiedział że mi strasznie żal że przez moje choróbsko nie możemy jechać na romantyczną kolacje .Także kolacja przyjechała do mnie z restauracjii.Kochany sam jechał po kolacje no i właśnie czekam.Zamówiłam sobie zapiekane ziemniaczki stek z sosem grzybowym i do tego tzatziki ,taką miałam dziś kulinarną zachcianeke.Dostałam też piękny bukiet róż.Bardzo mi miło.

Dziś też mama wpadła ażeby z Nicol troszke wyjść na podwórko bo ja jeszcze wolałam w domku zostać ,troszke tylko posprzątałam zrobiłam sałatki na jutro dla gości ot i wsio.Ciasto niestety będzie kupne bo niemam siły piec,w zasadzie kupne to też dobre a ja mam bynajmniej mniej roboty:-)

Suzi -ja mam termin wyliczony na 20 lutego ,zobacze jak pójdę na usg 4d czy lekarz też tak termin wyliczy.

Dziś zadzwonili do ema z przedszkola że zapraszają nas wraz z Nicol 4.10 na pasowanie na przedszkolaka,fajnie z ich strony bo Nicol zacznie dopiero od listopada chodzić do przedszkola i żal by mi było gdyby tak ważny dzień w przedszkolu małą ominął.Miło z ich strony że pomyśleli o małej ,także już się doczekac nie moge.

Co dentysty to ja panicznie się boje,chodze też do super nowoczesnego gabinetu,mają świetny sprzęt generalnie gabinet robi wrażenie jedynie kolosalne ceny nie,no ale co zrobić .Także też mnie czeka robienie 2 zębów .Jak będe zdrowa to musze się umówić na wizyte.JUż tydzień przed wizytą chodze i przeżywam oraz panikuje,m to ma zawsze niezły ubaw ze mnie.A nigdy mnie nic nie boli bo robione mam w znieczuleniu jednak stres silniejszy odemnie.

No i popisałam właśnie m przyjechał z kolacją nic uciekam nie złoście się że tak pokrótce dobrej i spokojnej nocki ,jak zjemy to musze skoczyć jeszcze na inne wątki zobaczyć co naskrobałyście:-)pa

odmeldowuję się oficjalnie :tak: U nas nic się nie dzieje :-D Znaczy wszystko w porządku. Troszkę mi się w domu nudzi. Czytam sobie ciekawą książkę, ostatnią część trylogii Czarnego Maga. Bardzo lubię takie fantastyczne powieści, niektóre wprost pochłaniam. Z nudów zapisałam się na zajęcia jogowo-medytacyjne na sobotę, idę od 11 do 14. Dla mnie to ciekawe rzeczy, a przy okazji wyjdę do ludzi, bo tak to przeważnie siedze w domku z moim.

Dziś przyszła do nas koleżanka Mojego z lat studiów. Dostaliśmy od niej trochę rzeczy dla malucha, np. krzesełko do karmienia, takie specjalne nosidełko ze stelażem, wanienkę (!!! z tego się cieszę, bo i tak bym kupić musiała), mały termosik i trochę ciuszkó do przejżenia. Fajnie :tak: To pierwsza osoba, która nam coś dała po swoich dzieciaczkach. :-D

Geniusia, ale Ci fajnie, u mnie nie ma nigdzie takich zajeć robionych:/ ja czytałam Gildię magów, tego samego autora chyba, fajowa książka:)
dziś od po południa kręci mi się w głowie:(

dobrej nocy laski!!

geniusia-już uciekałam a tu patrze Twój post,chyba Cię myślami przyciągnełam bo właśnie teraz się zastanawiała że coś Cię nie było widać:tak:A to widze że lubimy te same ksiażki tyle że ja "Gilda Magów"mam niedoczytaną (A czytasz tą od Trudi Canavan)ja taką mam,no i jeszcze między czasie zaczęłam książke Lauren Kate "Upadli"Tyle że ani jednej ani drugiej nie mam kiedy dokończyć.Kurcze kiedyś jak małej nie było to pochłaniałam książki,najlepiej mi się czytało wieczorami,a teraz wieczorem nie daje rady bo poczytam moment i zaraz mi się oczy kleją.Super to fajne rzeczy dostałaś dla maleństwa:tak:Widać dobrzy znajomi ,super to już masz mnie rzeczy do zakupienia:-)Nic mykam jeść bo m już dziwnie na mnie zerka:-D

dobranoc SUZI

Ostatnia edycja:
Dziewczynki ja już po bardzo udanej wizycie u dentysty :) jestem mega zadowolona.Pani była bardzo delikatna,miła,cały czas mi mówiła co robi i dlaczego_Oczywiście zanim usiadłam na fotel to powiedziałam jej o moim panicznym strachu i poprosiłam o znieczulenia.Ale Pani powiedziała żebym jej zaufała bo zastrzyk przy tym zębie jest bardziej nieprzyjemny niż sam zabieg i że zrobi mi bez znieczulenia.No i się zgodziłam i o dziwo nic nie bolało:).Robiła mi 6-ke.Wyczyściła,założyła plombe zapłaciłam 150 zł.Nie wiem czy to dużo ale pani powiedziała że ubytek był duży i plomba spora dlatego tyle.I z gtym się zgodze bo ząb był w strasznym stanie i byłam pewna ża nadaje się tylko do kanałowego ale okazało się że jest do uratowania:) Na wtorek znów się zapisałam na zdjęcie kamienia:) I teraz już jestem spokojna bo znalazłam swojego dentyste i strach minął:)

mama Niki tak, tą od Trudi Canavan. Ja jeszcze bardzo lubię serię o Jeźdźcach smoków aut. Anne McCaffrey oraz tej samej autorki o talentach czyli ludziach ze zdolnościami paranormalnymi. No i Kasia zrobiła nam super prezent tymi rzeczami dla malucha i będziemy mieć ciut mniej, a zawsze miło jak ktoś chce pomóc.

Cyśka jak na duży ubytek to dobra cena. Wiem, że czasem biorą drożej i to nie tylko w Warszawie, ale i w małej miejscowości jak Raciąż skąd Mój pochodzi. Zdjęcie kamienia jest ważne, chroni to dziąsła, we wtorek i ja miałam zdejmowany kamień. To nie szkodzi dziecku, bo nie jest to inwazyjne, a potrzebne w ochronie zębów. Poprawia się oddech i stan dziąseł.

Piękna pogoda to tutaj pustki :-) wcale się nie dziwie :-D mnie też sprzyja dobry nastrój. Zakupy wyjątkowo udane, miło było spędzić trochę czasu z kumpelą- bez naszych mężów :-)

Chciałabym więcej rzeczy i cokolwiek dla maleństwa, ale jeszcze poczekam chwilkę.

reklama
ja wróciłam właśnie z warsztatów jogowo-medytacyjnych, pełen relaks. Mój pojechał popływać z kolegami na kajakach w okolicach Pilicy (miejscowość Ryczywół czy jakoś tak). W domu cisza i spokój. Gotuję teraz obiad, będzie szpinak z cieciorką i może ryż do tego. Wtrąciłam przed chwilą opakowanie dorsza w galarecie, ale musiałam :zawstydzona/y::-p!!!

Do góry