reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
hej kobitki..mnie dziś głowa boli..wczoraj goście..niezapowiedziani..dobrze, że miałam ich czym poczęstować...bo ostatnio ciągle coś pichcę..zresztą przy trzech chłopach dorosłych..to zawsze musi być jakieś ciasto...mięcho..itd.

Geniusiu jak Ty wykwitnie gotujesz...mniam..chyba po tej jodze Cię naszło ..hehhe..kiedyś ćwiczyłam jogę..ba nawet szpagat robiłam, medytacja pomagała na stres.
Dziś po obiadku leżę..i odbija mi się niemiłosiernie..
Wszyscy znajomi, przyjaciele maja ubaw..bo pomagają nam z imieniem dla chłopca....zaskakujące propozycje, syn czytając ze mną księge imion wybrał ..Opieniek...hehheh i tak do niego mówi.

hehe to to Geniusia masz naprawde wesolo :)

a ja dzis caly dzien pakowania no i m zabral mnie na miach na obiadek wiec minelo mnie stanie w garach :)

betibeti nie wiem czy to wykwintne ;-) w tym roku nauczyłam się jeść jako tako szpinak. A Mój chłop z kolei woli nie jeść za często mięsa, ale się go nie słucham tak do końca, bo mięcho to mi najłatwiej zrobić, a się gościu zapcha i nie chce jeść od razu za godzinę :tak: A szpinak dziś jest, bo to szybkie danie, a pichcić mi się dziś specjalnie nie chciało, a cieciorka ma dużo zdrowych składników, więc jest szybko i zdrowo.

Witam się wieczorwą porą:-)

jak fajnie błogo i cicho:-)goście pojechali mała śpi i wreszcie moge poleniuchować,kurcze czuje że mnie zgaga dopada pewnie po dzisiejszym jedzonku.Też mnie ominęło gotowanie obiadu jednak w kuchni dziś przy garach troche musiałam postać.Dzień przyjemny a największą radoche mi sprawiły piękne bukietyech nam kobitkom czasem niewiele do szczęścia potrzeba.

Geniusia-ja bardzo lubie szpinak ale już dawno go nie robiłam bo nikt oprócz mnie unas by go niezjadł.Powiadasz rybka kurcze ja w tej ciąży niedaje rady z jedzeniem rybek,raz się skuśiłam i skonczyło się odruchem wymiotnym także więcej nie próbuje jeść ryb.W zasadzie to nigdy za rybami nie przepadałam-to mówi żona oraz córka wędkarza:-Di tata i maż łapią rybki.

W poniedziałek moja wyczekana wizyta u kumpla fryzjera:tak:jade obciać włosy które zapuszczałam,moge podziękować miejscowej fryzjerce z zniszczenie moich włosów:no:
Także będe pomykać w bobie i znów bez prostownicy się nie obejdzie.We wtorek Pasowanie małej na przedszkolaka ,czwartek usg 4d-także przyszły tydzień zapowiada się ciekawie:tak:Jutro słodkie lenistwo nawet obiadku gotować niebęde bo jedzonka z dzisiejszej imprezy zostało.Już dziś mi troche lepiej to może uda się obejsc bez antybiotyku.unas dziś też była piękna pogoda aż żal było w domu siedzieć.

cyśka-a jednak się przekonałaś do dentysty:-)kurcze mnie nic nie boli jak robią jednak tego strachu przed wizytą to się chyba nigdy niewyzbęde,gorzej jak z małym dzieckiem ze mną:-DAle i tak wizyta w gabinecie mnie nie ominie ostatnio mi tylko piaskowała ząbki bo w pierwszym trymestrze nie mogła mi stomatolog dać znieczulenia,a ja bez nie dam się dotknąć.

magdabb-kochana u mnie termometr pokazywał 36.6 stopni w słoneczku także też nieźle.

Dee-wiesz że to samo z tym Gniewkiem nasunęło mi się an myśl:-D

betibeti-Unas jak będzie synek to będzie Wiktorek:tak:m został przegłosowany,w pierszej ciąży miałą być Amelka a jest Nicol także poszłam na kompromis takze teraz ja mam większe prawo głosu:-) a co,Jeśli córcia to Lenka bardzo mi się spodobało to imie:tak:Nadia też ładnie.Znajomi mają małą Luize też mi się podoba ale jednak jak by była dziewczynka to Lenka.

Nic uciekam podczytać inne wątki a zachwile włanczam HBO i CZystą krew:tak:ach ajk aja lubić Wampirki:tak::-Djedyne co moge oglądać bo żadnych horrorów m w ciąży mi nie pozwala oglądać.

Dobrej spokojnej nocki dziewczynki życze no a jutro miłej niedzieli:tak:

A ja tak troche z innej beczki... jestem ciekawa jaki wplyw przyjscie dziecka na swiat bedzie mialo na wasze kariery? Co zamierzacie zrobic? Jak dlugo bedziecie w domu, kiedy wrocicie do pracy? Macie juz cos ustalone? Czy jest tu ktos kto wraca do pracy tuz po porodzie?

reklama
A ja dzisiaj dzionek spędziłam na mokotowie. Pojechałam do mamy, odwiedziłam bazarek - chciałam sobie kupić biustonosz na bazarku - ale jak na złość kobitka nie miała mojego rozmiaru :/ jak pech, to pech... ale co tam, kupię sobie gdzieś indziej ;) Wróciłam do domku z Kubą o 19:40 - dzionek minął miło choć nie obyło się bez bólu głowy (dzień jak codzień). Kubuś już śpi, a ja czekam na mężusia.

Betibeti - my też nad imieniem myśleliśmy i wymyśliliśmy, będzie któreś z tych: Wiktor, Filip, Gabriel lub Nikodem. Mi najbardziej podoba się Filip ( hehe i fajnie się składa, że Kuba i Filipek imieninki będą mieli tego samego dnia :) ) więc teraz chce bardziej chłopca hehe - grunt to zdecydowanie :p

Dee - super, że zakupki się udały ;) No i troszkę od męża odpoczęłaś ;)

Zmykam buziaczki do jutra

Do góry