reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Dzień dobry babki

Dee
ja też mam pokłuwanie, uznaję to za nic złego, choć nie pytałam lekarza... mam już dość długo a nic o szyjce nie słyszę, i obym nie uslyszała

a ja wczoraj wypilam sok z lodem i złapałam przeziębienie, leże plackiem w wyrku, czosnek, cebula, mleko+masło'=miód, herbata+cytryna, moi przyjaciele :)
wczoraj byłam u znajmych i widziałam ile rzeczy poterzeba kupic, maja 3 miesiećzną córkę a ze to 2 dziecko to znaja sie na rzeczy i wiedza co warto a czego nie warto kupować

reklama
Hejka!

Ja dziś jakiegoś powera dostałam i wszystkie szafki ogarniam! Rok szkolny się zaczął, więc musiałam się też za porządki w ciuchach mojego dziecka zabrać i aż szok że tak szybko rośnie, 2 worki ubrań już za małe:)

A i umówiłam się dziś na usg połówkowe i od razu 3d na 30.09! To będzie 20t1d czyli już 21 tydzień! Lekarz mówił, że najlepiej w 21 tyg robić, ale zapomniałam zapytać czy skończonym 21 czy na początku! Czasem to trudno mi się połapać w tych tygodniach!

Spadam dalej sprzątać, bo czuję, że zaraz lenia złapię:)

Pozdrowionka

Witam mamusie! :D

W końcu niedawno z pracy wróciłam, dziś to tragedia była dosłownie, coraz bardziej mam dość. Chciałam pracować do końca listopada, ale nie wiem czy dam rade. Za każdym razem nie dość, że wracam z mega bólem głowy i ogólnie wszystko mnie boli, to jeszcze psychicznie mnie to strasznie dołuje. Wiecznie ktoś coś chce ode mnie, każdy nie zadowolony chodzi i wkurzony. Niby tylko mam 3 dni, ale czuję się jakbym przynajmniej 2 razy tyle pracowała.

Jeszcze wczoraj mieliśmy gości wieczorem, po 24 pojechali, ja to już ledwo przytomna byłam, a dziś przed 5 wstałam i już później usnąć nie mogłam
unhappy.gif

Co do bólu pleców to najczęściej dopadają mnie wieczorem lub jak dużo się nachodzę i nie pomaga żadna leżąca czy stojąca/siedząca pozycja :( Kłucia w podbrzuszu też czasem mam, albo coś ciągnie albo boli mnie po prostu całe podbrzusze. Pytałam kiedyś gina to powiedział, że to normalne.

Usg 3D będziemy robić na kolejnej wizycie i u mnie to kosztuje 300zł, płatne w 2óch ratach. Czyli teraz każda wizyta będzie kosztować 250zł. Strasznie dużo, ale z nagrania nie zrezygnujemy :)

Idę się położyć i nie robię dziś dosłownie nic, niech się dzieje co chce to nawet palcem nie ruszę. Dobrze, że ten dzień się już kończy bo mam go serdecznie dość :/

Udanego wieczoru :)

Hejka:-):-)
Witam mamusie! :D
W końcu niedawno z pracy wróciłam, dziś to tragedia była dosłownie, coraz bardziej mam dość. Chciałam pracować do końca listopada, ale nie wiem czy dam rade. Za każdym razem nie dość, że wracam z mega bólem głowy i ogólnie wszystko mnie boli, to jeszcze psychicznie mnie to strasznie dołuje. Wiecznie ktoś coś chce ode mnie, każdy nie zadowolony chodzi i wkurzony. Niby tylko mam 3 dni, ale czuję się jakbym przynajmniej 2 razy tyle pracował

Dokładnie mam to samo tylko z psychiką lepiej bo mam bardzo dobrą atmosferę w pracy a szef traktuje mnie jak swoją prawą rekę takze jest okej ale i tak juz od wtorku idę na zwolnienie.Jeżeli chodzi o te kłucia w podbrzuszu to normalne ja też tak mam a szyjka cała.
Dzisiaj też miałam ciężki dzień w pracy otwieralismy nowy sklep w innym mieście gdzie musiałam sama samochodem dojechac na szczęście jazda autem mnie relaksuje.
I ja podzielę się moimi refleksjami na temat mojego związku.Po prawie 2 latach chodzenia wzieliśmy ślub kiedy ja bylam w 8 m ciąży..tak tak na szczęscie brzuszek miałam malutki dokładnie taki jaki mam teraz.Po 7 tyg od ślubu pojawił się na świecie synek i tu zaczęły sie schody,M w niczym mi niepomagał tylko spier....ł wieczorami do kolegów a ja zostawałam z dzieckiem sama z nikąd wszelkiej pomocy przypłaciłam to depresją poporodową,dlatego była taka duża różnica pomiędzy pierwszym a drugim dzieckiem.Kiedy urodziła się córeczka myślałam że M dorósl do roli ojca niestety tak się niestało,teraz zapewne też tak będzie.W domu robię wszystko sama nawet malowanie i tzw.wymiana cieknących kranów nawet samochód muszę obsługiwac sama czyli jazdy na przeglady wymiana płynów mycie itp. no to sobie ponarzekałam a lista jest bardzo dluga.

Ostatnia edycja:
co do tych kluc to tez je mam.sa dni gdzie wogle ich nie mam. a jest dzien ze sie pojawiaja pare razy.czuje je w okolicach wzgorka lonowego.mowilam gince ale ona powiedziala zeby sie nie przejmowac.
mi sie cos humor popsul- tak bez powodu, to chyba hormony daja o sobie znac.w dodatku codzien mam mdlosci a jak zjem to mi sie odbija i czuje ze mi b. ciezko.staram sie jesc mniejsze porcje i co jakis czas.chyba zaczynaja mi sie dolegliwosci ciazowe po tak do 18 tyg. byl spokoj.

magdabb w 8 miesiącu niestety jest już dużo mniej siły, zwłaszcza że nam wypadnie to w zimie kiedy temperatura też często nie sprzyja, więc chyba lepiej za wczasu wszystko ogarnąć. w III trymestrze istotnie ciąża już CIĄŻY;D

cyśka może uda nam się zapisać na ten sam termin szkoły, widziałam że narazie zapisy są do końca października więc to jeszcze za wcześnie a ja raczej wybieram się na grudzień więc jeszcze trochę czasu zostało. zastanawiam się czy pod koniec nie przenieść się tam do przychodni z prowadzeniem ciąży, żeby łatwiej na poród się tam dostać. Z tego co widziałam sami mężczyźni tam przyjmują, a wolałabym kobitkę...

geniusia mnie z kolei siłą by nie namówili żebym na inflanckiej rodziła, ale to już twój wybór - mi sie tam zwyczajnie nie podobało.

tilla gratuluje gorąco i witam sród lutówek

tyle sie naczytałam o tych waszych skurczach ze mnie w nocy tez złapało więc dzień od kakaa zaczęłam

mi sie cos humor popsul- tak bez powodu, to chyba hormony daja o sobie znac.w dodatku codzien mam mdlosci a jak zjem to mi sie odbija i czuje ze mi b. ciezko.staram sie jesc mniejsze porcje i co jakis czas.chyba zaczynaja mi sie dolegliwosci ciazowe po tak do 18 tyg. byl spokoj.
kacha10- to nie jesteś sama! U mnie od tygodnia to samo:(

ANEK no to nie masz łatwo, ale dobrze że potrafisz sobie wszystko sama zrobić:) Mimo wszystko przykre to! Trzymam kciuki, żeby Twój m jednak tym razem wykazał się w roli tatusia:)

Wypiłam właśnie jogurt i niedooobrze mi!
Teraz rozumiem przez co przechodziły niektóre z Was na początku:(

powiedzcie mi jak radzicie sobie ze stresem?? ja ogolnie to nie miewam go duzo odkad jestem w ciazy to wogole ale ten tydzien nie jest dla mnie najlepszy... nerwy, smutek i przygnebienie nie chce żeby moja dzidzia brała te złe emocje od mamy... mam przez to bole glowy i pobolewanie brzusia co robic?

reklama
hej dziewczyny:-)
JA Tak tylko na momencik,troszke tylko Was podczytałam i napisze tak ogólnie bo niebardzo mam siłe.
Wczoraj wieczorkiem byłam u lekarza no i tak jak przypuszczałam -angina musze brać duomox 2xdziennie.Kurcze jeszcze jak nazłość od wczoraj się przyczepiła mega zgaga,a tak się cieszyłam że nie mam tej ciążowej dolegliwości no a tu masz.

Dziewczyny też macie taki słaby apetyt?ja jadam jakieś 3posiłki dziennie,jakoś tak nie jestem głodna w pierwszej ciąży to jadłam sporo.Nie mam żadnych zachcianek smakowych.Dziś się zdziwiłam bo wypiłam herbate i zaraz miałam zgage,kurcze po zwykłej herbacie.Teraz zjem kolacje właściwie to się zmuszam do niej i po kolacji wezme reniee ,zadzwoniłam do lekarki pozwoliła więc wezme.

Anek m-to współczuje ,mój m niebardzo chce pomagać ale jak pomarudze i rykne to wtedy się weźmnie do roboty.Jednak wszelkie prace i remonty w domu to złota rączka wszystko robi sam.Po zimie przed nami remont łazienki który m chce sam robić.

Nic laseczki zmykam oglądać dalej top model:-)dobrej spokojnej nocki:tak:

Do góry