reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Olcia Lolcia super więc trafiłaś z ty, lekarzem, no i całe szczęście ze ten skrzep to jakaś chwilowa niedomoga, cieszę się że z dzidziusiem ok :)

oliwkę mowicie... zastanawiałam sie co kupić, koleżanka poleciła mi mustelle, ale to koszt >100 zł .. więc sporo...

tak, czuję bąblowanie i czasem jakby tak mnie uderza coś w ściankę, ale bardzo delikatnie :)

reklama
agacinka1221 gratuluję znalezienia kompetentnego lekarza. Oby był lepszy, niż to wstrętne babski do którego chodziłaś.

mmona2
chybabym nawet nie planowała po krzywej cukru iść do pracy. Tyle krwi Ci utoczą a jeszcze na czczo trzeba wypić tą glukozę że kolejne dwie godziny możesz dochodzić do siebie. A najgorsze to czekanie, w brzuchu Ci burczy a Ty odliczasz minuty z tych dwóch godzin. Na szczęście niedaleko mnie pobierają krew też w soboty, zrobię sobie to badanie bez stresu, że muszę do pracy jeszcze jechać.

We wtorek mam wizytę u gin, ciekawe czy tym razem też będzie usg. Czy Wam robi je lekarz za każdym razem?

My na początku Mateusza prowadziliśmy od ok 8 do ok 14:30, nam też doradziły panie z przedszkola, żeby był nie do końca, a ciut krócej, ale żeby zjadł na spokojnie obiad, żeby wiedział, że jest obiadek i dopiero potem rodzice przychodzą, bo jak się przyzwyczai, ze będzie wychodził szybciej, to potem będzie większy stres, ze np powinni już być, a ich jeszcze nie ma, mówili, ze najważniejsze, aby w tych pierwszych dniach nie wychodził ostatni, bo to też może wystraszyć dziecko, ze o nim zapomniano! Ale potem w 2m roku miał już tak, że przychodził pierwszy, a wychodził ostatni, bo tak niestety pracowaliśmy :zawstydzona/y: ale dawał rade, z resztą on od samego początku był wyjątkowo dzielny i wcale mi nie płakał jak miał iść do przedszkola i tam zostać, aż się panie dziwiły, bo jeszcze takiego przypadku nie miały:-p a jeszcze dodam, ze też dołączył potem do grupy, bo miał pasożyta, więc musieliśmy to dziadostwo wyleczyć, ale też się szybko zaaklimatyzował i kolegów ma ciągle tych samych od samego początku:-)

Właśnie wróciłam od mojego pana Jacusia-fryzjera. Wreszcie mam normalne włosy, czyli balejaż. Nie lubię swojego naturalnego koloru, a odrost juz miałam mega wielki. Przy ostatniej wizycie tylko obcięłam wlosy, bo akurat tego dnia dowiedziałam się o maleństwie, a kolory były kładzione gdzieś w marcu :szok: zaniedbany łeb miałam. A teraz taka fajna ciepla barwa :)

mama2006 widziałam blond kobitkę na bazarku :) nic nie kupowałam, ale mam ją już zlokalizowaną :)

Witam weekendowo :-)

ani83 - ja narazie usg mam na kazdej wizycie i mam nadzieje ze to sie nie zmieni bo to dla mnie najwzniejsze zeby widziec ze z dzidzia wszystko ok!

teraz wizyte mam w srode i juz sie nie moge doczekac!

a wy juz glukoze pic musialyscie??? ale to tak zawsze sprawdzaja kazdej czy jak wynik cukru jakis niepewny?

Isia - ale laska z Ciebie i nie wiem gdzie to malenstwo ukrywasz :-D - a nawet pomijajac fakt ze jestes w ciazy to ja marze aby po dwojce dzieci tak wygladac!!!!!!!!!!

lady polecam oliwkę dla dzieci byle nie Jonsona bo uczula, a jak Ci zostanie po ciąży to dla maluszka będziesz miała. Prócz tego używam PerfectMama na rozstępy, chociaż tak jak już wczesniej któraś dziewczyna pisała wszystko zalezy od genów. Niektóre mamusie się nie smarują i skórę mają gładziutką, inne znów kupują mustele i inne tym podobne a rozstępów mają mnóstwo. Tak więc nie ma reguły, ale nawilżać oliwką nie zaszkodzi;)

trina będzie dobrze, zobaczysz że za miesiąc, a nawet wcześniej sam będzie chętnie chodził. Mój pierwsze dwa tygodnie nic w przedszkolu nie jadł na znak prostestu, potem już było z górki:)

krisowa gratuluję poczucia pierwszych ruchów. Cudowne uczucie, nieprawdaz?

Isia gdzie ten Twój brzuch? bo nie zauważyłam;) nie dziwie się że chcesz jak najdłużej ukryć ciąże ale z taką figurą to póki co chyba nie masz z tym problemów;)

OlciaLolcia a czemu co 2 tyg? masz zagrożoną ciążę czy Twój lekarz tak przyjmuje? u mnie wizyty są co 4 tygodnie, dltego się dziwię... ruchy możesz juz jak najbardziej czuć - każdy w innym czasie

betibeti to długo w tajemnicy przed dzieciakami trzymasz tak ważną informację - podziwiam. Ja bym pewno od razu się wygadała:) a 28-ego tez mam szansę zobaczyć płeć:)

mama Niki myśmy od razu dawali na 7 godzin, tzn po leżakowaniu i podwieczorku odbieraliśmy, bo tak od razu się młody przyzwyczaił ile czasu w przedszkolu spędza. Tak przed każdym leżakowaniem by na nas czekał że a nóż go odbierzemy, więc chyba lepiej od razu iść na całość.

Flower glukoze wszystkim sprawdzają ale mi ginka mówiła że po 24 tygodniu chyba dopiero.

U mnie w zasadzie w porządku, trochę męcza mnie bóle głowy i czasem brzuszek pobolewa. Strasznie bolą mnie nogi, ale to pewno od dzisiejszego pielenia, poza tym w pracy juz praktycznie wszyscy wiedza o ciąży i ciagle pytają czy cos mnie nie boli. Nie spodziewałam się takiej reakcji, a tu szok.

Ani83 ja do tej pory miałam USG za każdym razem, jednak ograniczało się jedynie do sprawdzenia, czy serduszko bije i to wszystko. ciekawa teraz jestem jak będzie u nowego lekarza.

Flower każda z nas będzie musiała wypić glukozę. jest to zazwyczaj w połowie ciąży, choć moja znajoma miała ostatnio w 29. tygodniu. trochę późno.

znów mi wyskoczyło zimno na ustach, a nie mam żadnej maści na to. ostatnio poprosiłam, żeby ginka mi coś wypisała. powiedziała, że wypisze, ale profilaktycznie stosować nie można. później jednak się rozmyśliła i powiedziała, że wypisze jak mi coś znów wyskoczy. tak jakby chciała mnie uchronić przed samą sobą, albo uchronić moje dziecko przede mną, żebym krzywdy mu nie zrobiła. no i teraz gdybym chciała dostać maść od niej na receptę, to dopiero we wtorek, ale za wizytę też bym musiała zapłacić. pewnie do tego czasu już mi zniknie ta opryszczka. teraz to pluję sobie w brodę, że tyle czasu do niej chodziłam i głupia dałam zarobić, a straconego czasu nic nie wróci :((

Jejku dziewczyny bo az sie zaczerwienilam :zawstydzona/y:
Przed ciaza z Kevinem wazylam 53 kg, przytylam az 24, pozniej ciaze z Karen zaczynalam od 58 kg i przytylam 20 kg.
Rok po porodzie mialam wage 65 i pozniej co roku jak szlam do lekarza mialam 10 funtow wiecej. W koncu jak doszlam do 76 kg moj lekarz stwierdzil, ze cos jest nie tak i wyslal mnie na badania.
Najpierw mysleli, ze to tarczyca a po badanich wyszlo PCO.
Ostatnie 7-8 miesiecy przed ciaza bylam na Slim Fascie i zeszlam do 66 kg. No pozniej przyjechala tesciowa wiec kilogrm mi doszedl.
Takze ta ciaze zaczynalam od 67 kg i cale szczescie bo jak znowu bym przytyla ponad 20 kg to bym do 100 dobila.
Wydaje mi sie, ze juz wygladam jak wieloryb, najbardziej mi brzuszek przeszkadza jak mam nisko polki robic albo odkurzam pod lozkami to schylic sie juz nie moge, musze sie prawie klasc na podlodze zeby dostac.
No i mycie podlog na kolanach juz zupelnie odpada, chyba, ze sie poloze.:-)
Wlasnie sie obzarlam tacosami i zdycham. Ale sie ciesze, ze juz weekend a u nas jeszcze dlugi bo swieto pracy w poniedzialek.

hejka

a mnie od 3 dni tak bardzo boli gardlo ze nawet jak sline przelykam to mnie boli :( i przez to ze gardlo podraznie czesciej mi niedobrze i...

no i dzis jak wstalam to tak jak na przeziebienie sie czuje wiec zajde do apteki moze mi cos pani poleci co moge wziac

reklama
Hej Kochane :-)
ale piękna pogoda dziś w Stolicy.
Jeszcze tylko jutro i zobaczymy nasze maleństwo :-) doczekać się nie mogę, bo chciałabym już wiedzieć co kryję się pod serduszkiem :-)

Do góry