reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Mama Niki dzieciaczki płaczą, ale jak juz się przyzwyczaja do nowej sytuacji to mało któremu przedszkole sie nie podoba:) Każdy maluszek musi przez to przejść, niestety.
A co do farbowania to tak mnie dziewczyny nakręciły że wczoraj się farbnęłam na czarno - już nawet nie pamiętałam jak mi dobrze w tym kolorze:) Swoją drogą może masz jakiś sposób jak zmyć farbę ze skóry? Myślisz że peeling do twarzy wystarczy?

reklama
Cześć kobietki

Na początek witam wszystkie nowe lutówki, dużo tych lutowych dzieciaków będzie:-D

Na USG zapiszę się za 2 tygodnie. Planuję sobie zrobić 4D i mam nadzieję że dzidzia ujawni wszystkie swoje wdzięki.:-D

Dee biedactwo, też bym się pewnie wystraszyła gdybym zaczęła krwawić:-( daj koniecznie znać co i jak u gina. nie denerwuj sie i dużo odpoczywaj, najlepiej idź na l4 i olej pracę, maluch najważniejszy

Dodo mnie bolą sutki ale nie przeszkadza mi to w noszeniu stanika. do wytrzymania. Może kup sobie taki miękki, sportowy stanik to nie będzie tak drażnił

Ale jestem wściekła :wściekła/y: właśnie dzwonili do mnie z przychodni. Gin dziś ma jakąś wyjątkową sytuację i nie może mnie przyjąć. Przepisali mnie na przyszły poniedziałek na godzinę 8:20. Wrrrr

Dee Kochana współczuje od początku ciągle masz jakies przeboje, jestem pewna ze i tym razem to nic poważnego, ale na pewno nie można tego lekceważyć...niektóre kobiety przez większą część ciąży plamią, ale to musi być dokładnie zdiagnozowane przez lekarza...może zapisz sie do jakiego innego???trymam kciuki!
Mnie sutki nie bolą - dokuczają całe piersi, na szczescie tylko jak ich dotykam lub leze na brzuchu...
Mmona na początku ciąży miałam silne przeczucie ze to dziewczyna:) ale wszyscy tak mi wkrecili chłopaka ze teraz nie biore po uwage innej opcji:);) a tak na powaznie najwazniejsze zeby było zdrowe tak samo chce chlopca jak i dziewczynke:)

Czesc Dziewuszki!
mama Niki ja sie tak balam jak Karen szla pierwszego dnia do szkoly, myslalam, ze urzadzi histerie nie z tej ziemi.
A tu ona sobie w lawce ladnie usiadla a to ja wylam jak bobr.
Co prawda nie odezwala sie slowem przez caly rok ale pozniej w oboz letni tak nadrobila, ze mnie rodzice na korytarzu zatrzymywali i sie pytali czy to ta sama Karen.
Kurcze dopiero dostalam laptopa z naprawy i jeszcze przez przeprowadzke mialam zaleglosci w prowadzeniu finansow i siedzialam do 3:30 w nocy dzisiaj zeby zrobic zestawienia do tego ubezpieczenia glupiego.
Jestem nieprzytomna normalnie, jak zadzwonil budzik po omacku poszlam pod prysznic bo inaczej bym sie nie obudzila.
Milego dnia, trzymam kcuki za wszystkie wizyty!

Dee ja Ci z dobrego serca radzę, jak coś Cię niepokoi, wybierz się na IZBĘ PRZYJĘĆ :) szczególnie w przypadku krwawień, bo to nie jest normalne... ale nie musi być groźne, ważne jest wykonanie USG, i dziwię się że lekarz mówi o tym że duphaston jest za mocny. Ja biorę go 3x1 od poczatku i pewnie bede brać prawie do końca...

ja pozbyłam się wszystkich problemów z ciążą, ale wysiadają mi nogi i kręgosłup od leżenia :(

Dee, jeśli mogę coś doradzić, spróbuj zapisać się do innego lekarza. Poniedziałek strasznie daleko, a po co masz się tak denerwować. I chyba rzeczywiście warto się zastanowić nad zmianą lekarza. Prowadzący ciążę powinien Ci przecież dawać poczucie bezpieczeństwa, a nie jeszcze dodatkowo stresować :no:

przyjechalam do pracy i nerwy mi puscily. poryczalam sie i menago kazala mi jechac do szpitala, bo nie chce mnie widziec w takim stanie. jade wlasnie do szpitala na kasprzaka. zobaczymy co powiedza

przyjechalam do pracy i nerwy mi puscily. poryczalam sie i menago kazala mi jechac do szpitala, bo nie chce mnie widziec w takim stanie. jade wlasnie do szpitala na kasprzaka. zobaczymy co powiedza
kochana, trzymam kciuki... bardzo mocno, ale moze to jakieś naczynko??? tak sobie teraz myślę, no bo co innego jak na USG nic złego się nie działo :*

reklama
Dee ja tez biore duphaston od pierwszej wizyty do teraz 2x1, chociaz nie mialam zadnych krawien, wczesniejszych poronien, ani nic. Tak zapobiegawczo mi dal, wiec dziwne, ze Tobie lekarz powiedzial, ze to za mocny lek hmm. 3mam kciuki, aby wszystko bylo dobrze i zeby dokladnie zbadali jaka przyczyna. Daj znac jak wrocisz :)

mi od poczaktu ciazy tez zdarzaja sie krwawienia z nosa, chociaz nigdy wczesniej nie mialam, ale ponoc to normalne. Piersi mnie nie bola juz na szczescie. Tak jak wiekszosc z Was boli mnie czasem brzuch, tak jakby skurcze. Mysle, ze to normalne i tlumacze sobie, ze pewnie macica sie rozciaga.
Sluchajcie na pierwszej wizycie lekarz jak bada mi piersi, mowil ze mam sobie wyciagac sutki, bo mam plaskie i jak nie bede tego robic to nici z karmienia. Prawie codziennie staram sie troche wyciagac, ale nie widze zbyt duzych rezultatow. Czy ktoras z Was ma cos takiego? Znajoma przez plaskie sutki wlasnie nie moze karmic dziecka i mowila, ze powinnam sie cieszyc, ze mi lekarz tyle miesiecy wczesniej to powiedzial, ze do porodu moze uda mi sie to "skorygowac"

Do góry