reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Dziś zacznę wizytę od badania dokładnego. Jeśli mi nie powie co i jak to chyba po prostu zmienię lekarza ...
Stres troszkę opadł (dawka płatków z mlekiem czyni cuda) jednak muszę być dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze.

reklama
Dziś zacznę wizytę od badania dokładnego. Jeśli mi nie powie co i jak to chyba po prostu zmienię lekarza ...
Stres troszkę opadł (dawka płatków z mlekiem czyni cuda) jednak muszę być dobrej myśli, że wszystko będzie dobrze.

Jak czytam Twoje posty to ja Ci biedna współczuje i podziwiam, że dzielnie 'to' znosisz. Dopytuj lekarza, bo mi się wierzyć że znikąd są te krwawienia, brudzenia... musi być tego jakaś przyczyna- wyciągnij od lekarza, niech szuka aż znajdzie. Przecież można się wykończyć psychicznie od takiego myślenia 'a co tym razem' z tym krwawieniem czy brudzeniem. A jak nie to idź do innego lekarza- pamiętaj, że lekarz lekarzowi nierówny! Trzymaj się! Trzymam kciuki &

Dee, zobaczysz, że będzie dobrze, ja też co chwilę albo plamię, albo brudzę, ale zawsze lekarz mi mówił od czego, przecież po to jest USG, żeby można nasze wnętrze diagnozować. jak się wie, od czego plami to nie ma tego stresu, że z dzieckiem jest coś nie tak. jak miałam krwiaka, to byłam spokojna, że plamienia mogą wystąpić i czekałam aż się skończą, teraz jak plamiłam od niskiego łożyska to też miałam święty spokój, że z dzidzią jest wszystko ok i czekam aż łóżysko się podniesie:)

poza tym pamiętam jak pisałaś kiedyś ile luteiny zapisał Ci lekarz, co mi też daje do myślenia, gdyż miałaś znacznie mniej niż nawet jest w ulotce, mi przy podobnych objawach zapisywał dawkowanie z ulotki i jeszcze duphaston i plamienia mi ustępowały, także może podpytaj też lekarza, co sądzi o zwiększeniu dawki leków, zwłaszcza, że te leki wiadomo, że nie szkodzą dziecku.

Luteinę odstawiłam jakieś 2-3 tygodnie temu. Pytałam o duphaston, ale gin stwierdziła, że jest on za silny dla mnie.
Dziś będę miała dziś rozmyśleń.

Luteinę odstawiłam jakieś 2-3 tygodnie temu. Pytałam o duphaston, ale gin stwierdziła, że jest on za silny dla mnie.
Dziś będę miała dziś rozmyśleń.

Duphaston za silny..no ja nie wiem... W każdym razie nie szkodzi a nawet w razie W można brać! Ja od początku ciąży miałam wysoki progesteron ale brałam 3x1 potem 2x1 i teraz 1x1 i kończę już. Ja nawet słyszałam ze duphaston to to samo co luteina (tylko droższe) ale jakoś lekarze właśnie wolą dawać duphaston. Ja w poprzedniej ciąży brałam do wizyty pierwszej luteinę podjęzykowo 3x1 i lekarz mówił, że to za słabe i zmienił na duphaston. Co lekarz to inna praktyka.

Dee jakos też zrozumiałam że to krew z nosa, ale tak to sprawa wygląda poważniej. Wypytaj dokładnie lekarza co i jak. Nigdy nie miałam plamień w ciąży, więc podziwiam jak dobrze to wszystko znosisz - co dopiero się skończyły i juz od nowa.

Cyśka gratuluję ruchów, może to ta aura spokoju wiejskiego wyczuliła Cie na ruchy maluszka.

Byłam dzis na wizycie i wszystko w porządku, badania w normie. Zapisałam sie tez na usg 28 września. Sprawdziłam moje pH z moczu i od poczatku ciąży mam 6,5, a przed ciążą było kwaśne więc wedle Waszych teorii powinien być chłopczyk, no ale wszystko się okaże, jak nie za miesiąc, to w lutym:)

Hej,

Nie poznałam wczoraj płci maleństwa, lekarz powiedział, ze na nastepnej wizycie może sie dowiemy:-):-)
Mąż pierwszy raz widział maleństwo...zadowolony jak nie powiem co:-)słyszelismy bicie serduszka, uczucie nie do opisania. Z maleństwem wszystko ok, ma sie dobrze, dostałam serie badań do zrobienia ok 10 na nastepna wizytę.
No i podjelam decyzję, że od nastepnej wizyty idę na l4.

Lekarz odstawil mi kwas foliowy, kazal brac tylko magne B6, żelaza nie muszę bo mam dobre wyniki.

Dee - ja tez czasami, mam skurcze, cos tam zaboli, wiec to chyba macica..
Wiesz co ja jak chcialam w niedziele sie wysmarkac, to zabolało mnie podbrzusze, az byłam w szoku.

cyska gratuluje ruchów maleństwa, a wiesz juz co będzie?

dodo
- podobno cos na l... z apteki pomaga, jak sobie przypomne co to ci napiszę:)

Paluszek - trzymam kciuki, zebys poznała płec. A masz jakies typy

mama 2006- ja mam w ciąży bardzo dziwne sny, czasami sama jestem w szoku.

Digitalis- ale sie uśmiałam, ach ci faceci:-D:-D:-D:-D

hej dziewczyny:-)

dodo-mnie wcześniej piersi mocno bolały potem sutki mocno ,lekko ręką jak się otarłam czy pod prysznicem,stanik też urażał ale niestety nic nie doradze.MI już przeszło i już (.)(.)niebolą

Dee-dziewczyny mają racje nie daj się lekarzowi zbyć ,jak jest dobrym specjalistą to powinien wiedzieć z czego te krwawienia!kurcze ale wam współczuje odpukać w pierwszej ani w tej ciąży nieewiem co to krwawienia.Z pracy wracałam zmęczona zresztą ty jesteś w salonie Fryzjerskim to wiesz jak wygląda praca fryzjerki ,i nic mi się nie działo jedynie potem po porodzie kręgosłup dawał popalić pewnie przez to codzienne stanie na nogach przez prawie całą ciąże .Może to zależy od organizmu człowieka czy coś,sama nie wiem.Mam nadzieje że wszystko lekarz Ci wyjaśni i będzie ok:tak:trzymam kciuki.

Agatulka-Ja mieszkam w Zdzieszowicach woj.OPolskie niedaleko Kiędzieżyna -koźla no i właśnie w tej mojej miejscowości babeczka coś takiego otwarła,pomysł dobry bo jest zawsze gdzie z bąblem wyjść a mam prawie pod nosem blisko domu.

Wiecie co dziś byłam z małą w przedszkolu na rozmowie u pani Dyrektor no i dowiem się dopiero w poniedziałek czy ją wezmą od Września czy listopada .Mam przyjść w poniedziałek na spotkanie organizacyjne,jak nie przyjdą wszystkie zgłoszone dzieci od września to małą wezmą a jak nie to będzie od listopada tak jak powinna.Powiem wam że jak widziałam tam maluszki jak płakały to aż mnie za serce ściskało.Jedna biedna tak płakała aż się zanosiła że chce do mamy i widać było po reszcie dzieci że też im się pomału udzielało widać było smutne buzie.Normalnie aż mi się płakać chciało aż się boje co to będzie z moją Nicol o j już widze jak będe siedzieć jak na szpilkach ten początek małej pewnie bez płaczu się nie obejdzie,dziś się naoglądałam i powiem Wam że nieźle mnie ruszyło oj ja to mięczak jestem.

Nic mykam naczynia wrzucić do zmywary szybki prysznic no i na 14 jade się zafarbować do fryzjera,mam jeszcze swoje farby fryzjerskie ale niechce mi się samej robić,zawsze ja robiłam innym włosy to niech teraz troszke mi ktoś porobi.Moi rodzice wrócili ze Słowacji-mama ma jeszcze urlop to musze kożystać:tak:Miłego dzionka dziewczyny może wieczorkiem zerkne papa

reklama
mmona2 - własnie nie wiem jeszcze co będziemy mieli bo na ostatnim usg lekarz nic nie widział.Teraz mam usg 22 września to może już się czegoś dokładniej dowiemy co się kryje pomiędzy tymi maleńkimi nóżkami:)
Dziewczyny mnie piersi też strasznie bolą i to już od dawna.A szczególnie po nocy jak wstaję i podnoszę się z łózka...
Powiem Wam że ja jak kilka razy kichnęłam a leżałam wtedy w łóżku to tak mnie zabolało w dole brzucha że aż się przestraszyłam.Nie wiem czym to jest spowodowane ale teraz jak czuję że będę kichać to szybko siadam albo staję byle tylko nie leżeć.

Do góry