reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

reklama
geniusia ładnie się zachował Twój mężuś. W sumie to nawet od mógłby za Ciebie to zwolnienie zanieść, to w ogóle byś sie stresować nie musiała.

agatulka25 u mnie w domu była 4 dzieciaków i ledwo mama dawała radę nas ogarnąć, ale wszystko jest dla ludzi. Znam bardzo dobrze funkcjonującą rodzinę gdzie dzieciaków było 8, ale tam obowiązki były równo podzielone: ojciec tak samo jak matka jak trzeba było to zajął się dziećmi, domem, ugotował obiad, czy posprzątał.

czuje się juz lepiej, chociaż dzis juz ze 3 razy w toalecie byłam. Normalnie bym sie przegłodziła ale wiem że dla maluszka musze jeść. Staram sie tylko nie jeść surowizny, żeby jeszcze gorzej nie było. Z reszta jutro idę do ginki, to może coś mi poradzi. Na szczęście od czasu do czasu czuję ruchy więc jestem trochę spokojniejsza, że choróbsko mu może nie zaszkodziło.

Dziś w pracy miałam dowód na to jacy mężczyźni są niedomyślni, a wyglądało to mniej więcej tak:
ja - pomyśl X kogo byś widział na moje zastępstwo, bo mnie na prawdę na wiosnę tu nie będzie
X- co Ty gadasz! co my tu będziemy bez Ciebie robić? dlaczego chcesz zrezygnować?
ja - nie rezygnuję tylko mam inne plany na wiosnę. Będę Was odwiedzać, zrobię sobie przerwę na jakiś rok...
X - tyle czasu?
ja- mogę posiedzieć na urlopie 3 lata jak wolisz...
X - może Ty w ciąży jesteś? <szok>

Czesc Dziewuszki!
Digitalis ale sie usmialam!:-D
Ja mam takie same objawy jak Ty juz od paru tygodni.
Chociaz bole brzucha i plecow mi przechodza jak mam 2 laski i nie musze robic podlog.
Wlasnie teraz sa na duzym domku a ja porodzielalam robote i myknelam sobie na godzinke do domku. Jejku jak dobrze.
W piatek mialam 5 domkow i oczywscie mi zadzwonili ze szkoly, ze Kevin ma pink eye i musialam go odebrac. Mialam tylko jedna laske wiec zrobila 2 tylko a ja ja przerzucalam a od soboty juz mam 2 i wrocilam taka rzeska, ze w niedziele od rana zrobilam 7 pran, posprzatalam dom, zrobilam salatke, rozpakowalam caly segment , zrobilam 4 prasowania i nawet umylam samochod.
Ruchy juz tez czuje, najczesciej jak sie duzo schylam dzidzia chyba protestuje ale jak leze to tez czasem cos sie wybrzuszy.
Ciagle obstawiam dziewczynke, na usg sie mam umowic za 2 tygodnie.
Ale znowu mam przeboje z ubezpieczeniem, od 1 wrzesnia juz nie mam ubezpieczenia bo tymczasowe wygasa a na stale ciagle mi nie przyslali.
Dzwonie do babki, nikt nie odbiera, nie wiem juz do kogo mam na jakas skarge zadzwonic a jechac tam i znowu 3 h stac w kolejce nie bardzo mi sie chce.

witam wieczorowa porą :p

ja sobie odmażyłam wczorajsze kopytka i mi dzieci podjadaja mimo że jadły juz kolacje hehehhee
Digitalis hehe ja tez pochodzę z domu gdzie było nas 4 heheheh wiem jak to jest
tylko hmm wiesz czasy coraz gorsze i ten strach chyba jest duzy
o tak mężczyzna widać ta gorsza płec hehehehehh

Krisowa gratulacje synka reszta tez będzie pozytywna nie tyko ta wiadomość i wypoczywaj duzo

mnie od jakiegoś czasu boli w pachwinie wpierw ból jakbym sobie coś naderwała a teraz powoli ustaje pewnie macica sie rozciaga

Isia oby wyjasniło sie szybko z tym ubezpieczeniem

witam się wieczoroowo:-)

dariałapka-ale mieliście fajnie z tym weselem,ja już dawno nie byłam na weselu.Ostatnie na jakim byłam to jakieś ponad3lata temu jak byłam w ciąży z Nicol i powiem że troszke potanczyłam i już zaraz byłam padnięta.Po urodzeniu małej ominęły nas 3wesela ale mi było żal ale z małą nie dało rady .

Kurcze u nas dziś też upał dał popalić termometr pokazywał 44,1 stopni masakra.Popołudniu już troszke mniej grzało to wybrałam się z małą i moją mamą na spacer do lasku.Tu gdzie mieszkam zrobili dla dzieci taki stumilowy lasek -są zrobione domki kolorowe postaci z Kubusia Puchatka-domek kubusia,prosiaczka itd.Dla dzieci atrakcja bo mają co oglądać gdzie biegać i się bawić fajna sprawa,a mi nie było ciężko bo pełno drzew także cień.Wczoraj też popołudniu był mniejszy upał to mogłam z małą posiedzieć na basenie a też jest fajny bo po remoncie odnowiony.

Krisowa i inne dziewczyny ale macie super !!!znacie płeć też chciałabym wiedzieć no ale musze jeszcze poczekać może na następnej wizycie będzie cośik widać.

Isia-no dobrze że masz pomoc i dzięki temu mniej pracy!podziwiam Cię ja to ostatnio się tak rozleniwiłam że sprzątam jedynie tak po łebkach bo w te upały mi się strasznie nic nie chce!A ty nie dość że w domku sprzątasz to jeszcze u klientek.Ja to w pierwszej ciąży miałam mega powera pracowałam ponad 8miesięcy w ciąży u siebie w salonie a praca stojąca bo nad głowami klientek,w domu mi się jeszcze chciało robić itd,a w tej ciąży to mi tak ciężko ale pewnie się też rozleniwiłam przez to siedzenie w domu.

mama2006-niby sny się odwrotnie interpretuje ale ile w tym prawdy:eek:może będzie jednak dziewczynka jak śni Ci się że synek.Ja strasznie chciałabym drugą córcie no ale pomału staram się nastawiać na syna coby potem jakoś sobie poradzić z wieścią jak się okaże że syn.

agatulka-kopytka mniam mniam,często się nimi zajadałam jak małą po porodzie karmiłam piersią i kopytka mi się z tym okresem kojażą :tak:z masełkiem i cynamonem na słodko:-)ale sobie ochoty narobiłam.

Dziś jechałam do przedszkola dowiedzieć się czy małą wezmą od września do przedszkola(normalnie powinna iść w listopadzie)no ale nic sie nie dowiedziałam bo dyrektorki nie było także jade jutro.

Nic zmykam bo tak pisze a kątem oka oglądam "Dowody zbrodni"bardzo lubie ten film no i jak wytrwam to che po nim zerknąć na "pamięyniki wampirów"Uwielbiam filmy o wampirach:tak:No i potem śpikać -oczka mi się już kleją.Dobrej spokojnej nocki laseczki:-)

Witajcie kochane! Wróciliśmy właśnie ze Stalowej :-)
jutro nadrobię wszystko i się odezwę... teraz padam na poduchę.

To znów ja. Spać nie moge :-( wczoraj już kładłam się spać, poszłam do wc i po siusianiu smarkałam nos - polecał strumyk jasnej krwi ;-( spanikowałam, ale mój mąż oczywiście mnie uspokajał więc położyłam się do łóżka. Więcej krwi nie widziałam.
Dobrze, że wizyta już dziś, bo tak to bym w nocy leciała do szpitala.
Oby to nic poważnego :-( może to zmęczenie po weekendzie? Ciągle na nogach, mało snu i dużo zabawy. Choć czułam się dobrze - odpoczywałam bardzo dużo. Nie wiem ...
Dziś wstałam dość nagle i poczułam ból, ale szybko minął - myślę, że to rozciągająca się macica dała znać.
Niech będzie już 15 :((((

reklama
Dee ja mam tez ten ból wstajesz i rwie w pachwinach ???

ja niedospana zasnełam z córką potem wędrownik synek sie dołączył ja pikole a gdzie jeszcze 3 bąk się zmieści :-D
Mama Nici a gdzie dokładniej jest taki 100 milowy las ???

na86 miłej pracki

Geniusia mój tez oddał i tez tam grał :) wciagająca gra jak nic nie raz mu czekałam aż stateczki wrócą

Do góry