reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

to dokładnie tak samo jak ja ;-)

Ika :) tylko oficjalny termin porodu mam wyliczony na nietypowy dzień - 29 luty :-)

dziękuję geniusia - jutro spróbuję z tą solą, bo śnięta od tego ciśnienia jestem strasznie. Dziś mało co nie zemdlałam w przychodni ale to pewno też i z głodu bom na badaniach była

Ten sposób mi mama poradziła. Pytałam jej (jak brałam leki, których skutkiem ubocznym było obniżanie ciśnienia), co ja mam zrobić, bo ledwie żywa jestem. Łatwiej obniżyć ciśnienie niż podwyższyć. Oprócz soli ;-) spróbuj też zwyczajnie więcej pić. Taki odwrotny sposób do obniżania ciśnienia. Przy wysokim mój ojciec (w przychodni, pod kontrolą lekarza) dostał leki na odwodnienie, więc przy niskim logicznie trzeba by się nawodnić.

Ja ostatnio na badania wzięłam ze sobą wałówkę :-D Była kanapeczka i banan. Wyszliśmy z przychodni dopiero jak zjadłam :-D Musiałam się wzmocnić, bo tyle krwi utoczyli. W tym tygodniu też idę na pobranie krwi, to też wezmę kanapeczkę. Nie jadę samochodem tym razem, a autobusem i metrem droga długa będzie.

reklama
Witam wszystkie mamuski

Mam pytanie jak tam z waszymi zebami ? Ja byłam wczoraj u stomatologa bo zaczelo mi sie cos dziac z zebem i po wizycie sie zalamałam pol roku temu bylam na wizycie i wszystkie zeby zdrowe a wczoraj okazalo sie ze ta ciaza je wykancza i mam 7 do leczenia wiec tydzien spedze w jego gabinecie aby je wyleczyc ..

milego dnia dla wszystkich mamusi

Digitalis - Na Madalińskiego trafiłam do dr Mołczuna zupełnie przypadkiem.Narazie (pierwsza wizyta) wydał mi się bardzo kompetentny i rzeczowy a to dla mnie bardzo ważne.

Linka nie strasz ;-) ja przed ciaza tez bylam u dentysty i wszystko mam ok wiec sie teraz nie przejmowalam tym w ciazy!

co prawda nie dostalam skierowania na pielgrzymke po lekarzach ale kto wie czego sie dowiem we wrzesniu :)

heja:)
Linka ja mam to samo:/ na samym początku ciąży, miałam leczenie kanałowe zęba, i na początku sierpnia byłam u dentystki żeby resztę zębów zaczęła robić, ale miałam okropne nudności, więc umówiłyśmy się na koniec sierpnia, no i na 30 idę na borowanie ;) ale jak teraz je poleczę, to może nie wypadną ;p 6 zębów u mnie do zrobienia, i 1 był kanałowo leczony ;p

wczoraj umierałam z bólu głowy, miałam jakąś migrenę, wieczorem wzięłam 1 tabletkę apapu, bo myślałam, że powyrywam włosy z głowy:( dziś o niebo lepiej:)

czesc wszystkim.wczoraj opadlam z sil. jak przez kilka dni roznosila mnie energia i euforia, tak wczoraj nic mi sie niechcialo, nie moglam sobie miejsca znalesc, w dzien bylam senna ale zasnac nie moglam.mam nadzieje ze dzis cos zrobie.urlop mi sie konczy i jak pojde do pracy to nie bede miala czasu na jakies dokladniejsze porzadki domowe.
linka ja bylam niecaly rok temu u dentystki.mysle, ze na poczatku pazdziernika sie do niej wybiore.mam w sumie jedna blombe do wymiany bo jest stara i znajac moja dentystke to powynajduje jakies male dziurki na stykach.mozna uzywac znieczulenia przy borowaniu w ciazy?

czesc Dziewczyny:) jestem tutaj nowa, ale mam nadzieje ze przygarniecie mnie do grona brzuchatek luty 2012;) powiedzice mi czy tez macie bole krzyza:) ja od jakiegos czasu mecze sie z tym i nawet juz nie pomaga lezenie na twardej podloze:) moze jakies cwiczenia, albo sposoby jak sie z tym uporac:)

Mnie też boli kręgosłup. U mnie to głównie spowodowane przejściem z miseczki D na E, a ja ogólnie drobnej budowy jestem (158cm, teraz 54,5kg) więc ten dodatkowy ciężar daje się we znaki. Przed pierwszą ciążą miałam C- ale to se już ne vrati :-(
Chodzę na basen 3 razy w tygodniu i to trochę pomaga.

reklama
Do góry