reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
Cyśka, może zapalenie u Ciebie nie jest jeszcze poważne, ja wcześniej miałam też leczonego grzybka natamycyna, pimafucinem, wodniste grzybkowe upławy mi przeszły i dostałam jak to stwierdził lekarz ostre zapalenie pochwy. Zrobił mi też cytologię i wymaz i trochę nastraszył bo kazał zrobić badania krwi i mówił że nie mozemy czekać na wyniki bo takie ostre zapalenie może iść dalej i zaszkodzić ciąży... dostałam na to metronidazol, ale dopochwowy. Po dwoch dniach juz widzę poprawę.

Wiadomo, że każdy lek nawet najberdzej zbadany niesie ze sobą jakieś ryzyko, ale to lekarz ocenia czy leczenie jest niezbędne.

Dziewczyny czy Wy też macie problemy jeśli chodzi o dokładne obliczenie tygodnia ciąży? Bo mi z tego co widzę każdy lekarz liczy inaczej i już zgłupiałam...

Ostatnia edycja:
Ja liczę od ostatniej miesiączki. Moja gin też. W szpitalu Izbie przyjęć też mi tak wyliczyli. Weź kalendarz i sama policz. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki u mnie to 21 maj (sobota). Wg tego jestem dziś w 13 t 3 d ciąży.

geniusia-dzięki wielkie ale widzisz co lekarz to inaczej.Ja miałam ostatnią miesiączkę (04 maja) i wg moich obliczeń jutro kończę 16tydz. a lekarz mi dziś wpisał 15tydz. i kto tu ma rację?? A usg mam zrobić dokładnie w 20tyg.ech

Ostatnia edycja:
hej kochane:-)
mam nadzieje że mnie jeszcze pamiętacie:tak:
dziś już jesteśmy spowrotem-urlop w Niemczech przeleciał szybko,najpierw odwiedziliśmy rodzine m a potem moją.Generalnie było fajnie i miło jednak jak dla mnie to droga bardzo mencząca8godzin jazdy.Droga powrotna też ciężka bo bardzo mnie mdliło i było nieobrze.Wygoda jak nie wiem co ,codzień gotowe śniadanka obiadki-żyć nie umierać.Mała też zadowolona pozwiedzała wszystkie place zabaw ,basen i inne.Sąsiadki cioci wniebowzięte bo tak się naszą Nicol zachwycały.Jedna nawet prezent przygotowała dla małej .Nocpl podłapała troszke słów także to prawda że dzieci szybko języki łapią.Najlepsza atrakcją dla małej była wizyta w sklepie Haribo przy fabryce:tak:Mi się też podobało obkupiłam się nieźle w misie.

Wcześniej jak bylismy u rodziny m miałam dostęp do netu później już u mojej rodzinki niestety nie.Obiecałam Wam że wszystko nadrobie jednak dziś niestety jestem tak padnięta że nie jestem w stanie każdej z osobna coś napisać.Wszystko jednak ładnie podczytałam i jestem w :szok:bo tak dużo naskrobałyście!

Dee-super że wszystko poszło bezboleśnie i sprawnie:tak:to tylko ja miałam pecha na lek.no ale co zrobić.Teraz wypoczywaj ile się da.

Witam też nowe lutówki:tak:super nasze grono się powiększa.
wiem że była mowa o zachciankach ja takowych mam odziwo mało ,najchetniej jadłabym makarony pierogi i takie tam.strasznie mi się chce zimnego piwka z soczkiem a jak mogłam przed ciążą to niepiłam .Teraz na urlopie skusiłam się 2razy na pół lampki czerwonego wina -słyszałam że w ciąży troszke mozna i że nie zaszkodzi.Co do kremów na rozstępy to teraz stosuje olejki jakieś takie zakupione w Niemczech znajomi mi kupiła a ja 2kupiłam sama,znajoma chwaliła także spróbuje.Po pierwszej ciąży mimo smarowania rozstepy są.
Witaminki od samego początku ciąży biore fembion a teraz biore Natal 2 dziś dopiero zaczęlam nowe opakowanie zagapiłam się że stosuje się go od 13 tygodnia . Co do piersi też rosną jak szalone obecnie mam rozmiar 85E ,dopiero co zakupywałam nową bielizne a już jest na styk.

Wizyte u mojej gin mam teraz na czwartek ,przez wyjazd wcześniejszą odwołałam.Już się nie moge doczekaż ażeby zobaczyć maleństwo!no i usłyszeć serduszko bo jeszcze nie słyszałam.Miło by też było jakby było płeć widać.Ostatnio w nocy już mi tak fajnie błogo było prawie spałam a tu nagle taki kopniaczek solidny -bach odrazu otwarłam oczy i czekałam na kolejne ruchy ale był potem tylko jeden słaby:-)a teraz nic.Ostatnio inny lekarz powiedział mi że od 14 tygodnia będzie już czuć ruchy.

Nic mykam kochane miłego wieczorku mam nadzieje że Was nie zanudzam!

Cyśka mnie wysłał do internisty i stomatologa. mam taką rubryczkę na karcie ciąży. Internista zrobił wywiad, popytał jak się czuję, czy nogi mi puchną i takie tam, nic specjalnego.Moim zdaniem troche bez sensu bo ginekolog tak samo mógł taki wywiad zrobić...
Współczuję zapalenia. Ja wyliczyłam z dnia ostatnie miesiączki, i dokładnie tak liczy mi też suwaczek więc nie ma problemu

MamaNiki witaj z powrotem:-) woow to masz czym oddychać. Ja noszę c/d zależy od numeracji i na razie (.)(.) się nie powiększają za bardzo

Dzień dobry, moje problemy się jeszcze nie skończyły i żyję wciąż w stresie, ale 2 z 3 kłopotów zażegnane, więc może i trzeci pójdzie w niepamięć,
pozdrawiam wszystkie, choć jeszcze z niektórymi się nie znamy. Pod koniec tygodnia powinnam już wiedzieć czy wszystko jest ok... więc się odezwę.

Krisowa, trzymaj sie! Wykoncze sie przez to czekanie na wiesci od Ciebie ;) Czesto o Tobie mysle i wysylam pozytywne fluidki. Jesli 2 sprawy zalatwione to i 3 musi pojsc sprawnie. Czekamy na Was :) Wracaj szybciutko!

reklama
Vanilia nie zazdroszczę sąsiadów. My jesteśmy jednymi z młodszych rodzin w bloku więc takich problemów nie mamy, ale wiem jak nocne imprezy potrafią uprzykrzyć życie

dziękuję geniusia - jutro spróbuję z tą solą, bo śnięta od tego ciśnienia jestem strasznie. Dziś mało co nie zemdlałam w przychodni ale to pewno też i z głodu bom na badaniach była

kacha10 niech się mąż przywzyczaja - juz niedługo do maluszka będziesz w nocy wstawać:)

Isia może warto posłuchać lekarza i troszkę przystopować. Nie mówię żebyś całkiem rezygnowała z pracy, bo widzę że nie bardzo masz jak, ale pamiętaj że zdrowie maluszka najważniejsze. Przemyśl to...

Cyśka mnie gin nigdzie na konsultacje nie wysyłał, ale w zasadzie tak powinno być że stomatolog zbada Ci zęby, okulista wzrok - żeby sprawdzić czy np nie odkleja Ci się siatkówka ( co jest wskazaniem do cesarki), ale internista nie wiem po co. A do jakiego lekarza na Madalińskiego trafiłaś?? A z tymi terminami wizyt w szpitalu najwidoczniej wygląda to inaczej, chociaż na dobrą sprawę sam mógł spojrzeć w kalendarz i zapisać Cię w 20tyg to żadna filozofia. A lekarz pewnie wpisał że 15tc skończony, bo lekarze tak liczą. Jesteś w 16tc ale jak piszesz skończysz go dopiero jutro.

krisowa trzymam kciuki żeby było dobrze, całe szczęście już większośc problemów rozwiązane, oby ten ostatni tez długo nie trwał. pozdrawiam

nakręciłyście mnie dziewczyny na farbowanie. Sama już nie pamiętam kiedy ostatnio się farbowałam a zdecydowanie lepiej wyglądam w czarnych, mimo że mój brąz niewiele jasniejszy;) Chyba polecę w wolnej chwili po farbe, tylko kiedy tu wolna chwilę znaleźć:D Jutro z rana do pracy a potem jadę odebrać młodego od teściów, bo w czwartek rano ma umówionego lekarza. Najpewniej odewzwę się dopiero pojutrze tak więc trzymajcie się ciepło

Do góry