reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Kacha10 ja miałam znieczulenie w dziąsło przy kanałowym leczeniu zęba, miałam 3 nerwy więc ponad godzinę na fotelu siedziałam, specjalnie jakies inne mi dał to znieczulenie, i nie dawał mi trutki w zęba tylko antybiotyk jakiś inny.. bo mu mówiłam, że w ciąży jestem, po porodzie musze koneicznie rtg zrobić:)

reklama
Witam kurcze kolejna długa przerwa
byle do wrzesnia i maluchy do placówek pujda troszkę ciszy w domu
wekuje non stop teraz nadejdzie czas buraczków a sporo wzeszło to bedzie kurcze

podczytałam lekko

co do bólów to tak piersi bola jak diabli ale kurczę rosną jak szalone kiedys nosiłam 75 d ale po konsultacji z fachowcem w sklepie z bielizną okazało się że nosze 65 E niezła zmiana a to dzięki temu ze natkneło mnie po obejrzeniu jednego z programu Trini i Suzany
teraz musze znowu powiększyc rozmiar bo ten jzu mały jest a zwariować idzie bo 65 mało firm produkuje wiec sie nałażę w poszukiwaniu
spac tez nie moge jeny nieraz budze sie w środku nocy i nie wiem co mam począć teraz juz nie mamy wczasowiczów to bede mogła wyjąc sobie żelazko czy coś porobić bo jak ktoś w domu to nei wypada sie tłuc o 4 w nocy hehehheh
ale najgorzej ze ja zwykle sypiam tylko na brzuchu a na boczku nie cierpie wiec jest gozrej z tym spaniem

co do połoznej opłacanej nigdy bym takeij kasy nie wydała
potwierdzam ze jak mama sama rodzi to sie nie zajmują nią a jak tata jest to inna bajka miałam tak przy 1 porodzie zanim mąz dojechał olewały mnie jak nicc a jak mąz sie pojawił ręką odjoł wszystko dały i pomogły nawet nagle mogłam iśc pod prysznic się ochłodzic hehhehehhe dzieckiem zajmował sie mąż w 1 godzinach szedł znimi nawet na ważenie by mu dziecka nie podmieniły tzn tak sie śmieliśmy z męża
przy 2 porodzie było ciut inaczej bo w szpsitalu było po remoncie i wsio przy mnie maluszkowi robili ale mąz tez przy porodzie był
jak mogę skorzystać z okazji zachęcam wszsytkie pary by szły razem rodzić jak jest taka mozliwośc mowię to o cc naprawde 2 osoba pomaga jest łatwiej

co do dentysty kurcze mi sie nadłamał leczony w 2 ciąży musze zajśc do dentysty ale tu jest spory strach bo ja mdleje na fotelu po podaniu znieczulenia 2 razy jzu tak miałam wiec strach jest jak zemdlałam w 8 miesiąu w 2 ciąży to dentyska powiedziała ze mnie juz nei przyjmie bo musiała pogotowie wzywac puls mi spadał i babka była biała jak jej fartuch wiec jest tu problem a boje sie zostawic zęba bez plabowania

w piatek mam wizytę i okazało sie ze gin zapomniał mi dac skierowania na badania a położna powiedziała ze może nie trzeba jak tamte były oki jak to jest u was mi sie kojarzy ze na każdą wizytę szłam w wynikami krwi i moczu najwyżej zrobię po wizycie i pujdę tylko skonsultować

Vanilia wspólczuje sąsiadów
i zdrówka dla tych które męcza sie z dolegliwosciami i chorobami oby wszsytkie szybko mineły

Ostatnia edycja:
Witam Lutówki

Poczytałam ten wątek sobie trochę i postanowiłam do Was w końcu dołączyć :)

Mam termin z USG na 29 lutego więc wygląda na to, że łapię sie na luty, choć mój lekarz najpierw wyliczył 1 marca, ale położna po nim stwierdziła że pan doktor zapomniał o roku przestępnym :). Chociaż tak szczerze to chętnie zrobiłabym mojemu małżowi prezent na urodziny 25 lutego ...
Dziś tylko sie przywitam bo zmykam z pracki do domku :)

dariałapka witaj:)

Co do badań to mój gin robi badania moczu na każdej wizycie a krew pobiera na początku ciąży a potem między 25 a 28 tygodniem ciąży! Fajna sprawa bo nie trzeba do laboratorium biegać tylko wszystko u niego w gabinecie!

A tak w ogóle to mój pośladek i krzyże tak dają mi w kość, że wczoraj 2 godziny nie mogłam podnieść się z podłogi,nawet z pomocą męża! Dopiero jak ból sam ustąpił to wstałam! Masakra jakaś z tymi atakami:(

A mnie dzis plecy bola niesamowicie, podziwiam wszystkie z was ktore maja juz maluszki!!!!!!!!!!! Ja dzis zajmowalam sie 10 miesiecznym bobasem i po prostu nic wiecej nie czuje po za bolem plecow!!! Mlody nauczyl sie stac i dreptac z kims za rece wiec sie naschylalam sporo i teraz mi to wychodzi!! Wiec jeszcze raz to powiem mamusie jestescie niesamowite!!!!!!!! :)

No i jeszcze zauwazylam ze piszecie o lekarzu gin i poloznej osobno to wy widzicie sie i z lekarzem i z polozna osobno jakos??? Ja tylko do mojej gin chodze!

mi sie wydaje ze mój po prostu zapomiał a jak byłam tydzien temu przypomiec się o badania to na nieszczęście lekarz wziął wolne coś z jego tata ponoć się dzieje a połozna i tak by mi nie wypisała skierowania więc licze ze w razie co po wizycie pujdę na badania

Witam nowa mamę :))

moje maluchy w piżamach ost bajeczka i do wyrka musze je przestaiwc w tym tyg a w nast to pobudkę o 7 30 zacząc robić by od czwartku dały radę wstać o 6 30

Susi uuu wspólczuje

Flower ja wpierw wchodze do gabinetu połoznej potem w kolejce czekam na wejście do gina
to połozna waży spisuje wyniki i ustala wizytę itp

Kochane, obiecuję ze jak wszystkoe się wyjaśni, opiszę co działo się przez ostatni miesiac. Na pewno da niektórym otuchy, a innym wiedzę jakiej ja nie posiadałam
pozdrawiam wszystkie, ktore jeszcze mnie pamietaja

i wt\iram sie z tymi ktore doszły przed moim chwilowym 'wyciszeniu' sie na forum

Hej dziewczynki, ja tylko na chwilkę dziś.
Byłam na zdjęciu szwów - przeżyłam :-D dowiedziałam się, że mam 3 szwy. Wszystko ładnie się goi tylko z prawej strony gdzie nie miałam plasterka jest jeszcze strupek więc zakleiła mi go na nowo i kazała zdjąć po 2-3 dniach :-) Blizna podobno ma zniknąć - póki co wydaje mi się dość duża - choć nie rażąca, bo ładna :-)

ZAFARBOWAŁAM WŁOSY NA CIEMNY BRĄZ :happy2: :cool2:

Lecę robić kolację - mąż zaraz wraca do domu i oboje umieramy z głodu.

A. Nie wiem czy Wy też czasem tak macie... dziś nie czuję się ciążowo. Ciągle łapię się za brzuch, bo normalnie czuję się jakoś lekko.
Mam nadzieję, że to po prostu uroku II trymestru :-) już chciałabym 30.08

reklama
Do góry