reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Hej kochane!

To widzę, że nie jestem sama z bolącymi pośladkami i krzyżami, częstym wstawaniem w nocy, wrednym sąsiadem ( z tym że mój nie robi imprez a nasyła na nas wszystkie możliwe kontrole: ze skarbówki, urzędu miasta, policję itp, chyba nie lubi Polaków:(

Dziewczyny dziś czułam moje maleństwo i to tak bardzo wyraźnie! Kucałam sobie i chyba spodenki za bardzo zaczęły ściskać brzuch bo dzidzia normalnie zaczęla się rozpychać! Już zapomniałam jakie to fajne uczucie!

Dziś pogrzeb mojego szefa, ale nie idę bo proszona była tylko najbliższa rodzina! Kurde w Pl nie ma czegoś takiego jak zaproszenia na pogrzeb, no nie??
A apropo podobno ciężarne noie powinny chodzić na pogrzeby, dlaczego?? Słyszałyście o czymś takim??

reklama
Czesc Dziewuszki!
Z niskim cisnieniem i bolami kzyza jestem zaznajomiona dosyc dobrze ale nie dokucza mi to az tak jak te moje bole brzucha.
Wczoraj bylam na wizycie ale pan doktor spoznil sie godzine bo mial cesarke. Jeszcze ja bylam z dzieciakami wiec wizyta poszla bardzo szybko. Nie zrobil mi usg ale dal mi skierowanie za 3 tygodnie na genetyczne do szpitala.
Zrobil mi w koncu cytologie i pozniej zeszlam do szpitala na oddanie miliona probek krwi i mocz.
Bolami nawet sie przejal, tymbardziej, ze doszla mi biegunka i normalnie mi sie wymiotowac chce. Mozliwe, ze to stres - a tego akurat pelno w moim zyciu.
Powiedzial, ze jest pewny, ze jakbym sobie 2 tygodnie polezala to by przeszlo. Taaa nie w tym zyciu chyba.
Moze pojde z moja psycholozka pogadac ale co ona mi pomoze? Dziewczyny do roboty mi nie znajdzie, domu za mnie nie wykonczy, o malym robaku juz nawet nie wspomne.
Ja od prawie roku dodaje pasemek i schodze do blondu z ciemnego brazu. Za 6 tygodni bede miala swoja wielka 30stke wiec zupelnie sie wtedy na blond przefarbuje.
Mialam juz raz jak skonczylam 18stke ale to bylo samodzielnie rozjasniaczem robione i wygladalam jak pol d..y zza krzaka. Mam nadzieje, ze teraz bede lepiej wygladac.

Witajcie
Widzę, że w weekend ciasto z colą było bardzo popularne-) u nas też pycha wyszło.
Współczuję wszystkim bólu kręgosłupa i rwy w tamtej ciąży ominęła mnie ta przypadłość i mam nadzieję, że teraz też tak będzie.
Edytko jeszcze raz wielkie dzięki za link do Twojego bloga, już któryś przepis z kolei robi furorę-)
Isiu jak wygląda sprawa l4 w ciąży w USA chyba ciężko z tym:confused:

Hejka dziewczynki.
Ja już na szczęście po wizycie u ginka na Madalińskiego.Trochę się denerwowałam bo wiadomo jak się lekarza nie zna to nie wiadomo czego można sie spodziewać.
Ale generalnie zadowolona jestem z wizyty.Lekarz robi bardzo dużo badań,o wszystko pyta,miły...
Mam takie pytanie a szczególnie do dziewczyn które prowadzą swoją ciążę na Madalińskiego.
Dr kazał mi odwiedzić internistę,stomatologa i okulistę żeby mnie zbadali.Trochę mnie to zdziwiło bo mój poprzedni nigdy wcześniej mi o nich nie mówił.(Czy Was też do nich lekarz wysyłał?)
Niestety okazało się że mam zapalenie pochwy gin. zrobił mi badanie na posiew i cytologie.Zapytałam się go co w związku z tym jak leczymy a on powiedział że narazie zostawiamy i obserwujemy po to te badania.Powiedział że dzidziuś jest jeszcze za mały (koniec 16tyg) i jakiekolwiek leczenie mogło by mu zagrozić.Trochę mnie to zdziwiło że nie dostałam żadnych leków ale to lekarz wie lepiej.
Przy kolejnej wizycie ok 20tyg zobaczy moje wyniki badań i wtedy zdecyduje co dalej.Myślicie że to normalne sama nie wiem co o tym myśleć.Strasznie mnie to niepokoi...
Usg mi nie robił bo tam się je robi w zupełnie innym miejscu nie w gabinecie,ale o tym nie wiedziałam.Ale muszę Wam powiedzieć że badał mnie normalnie i trochę mnie po tym brzuch bolał,teraz już przeszło.I krew mi trochę przy badaniu poleciała ale powiedział że to dlatego że mam bardzo delikatną i wysuszoną szyjkę macicy.
A powiem jeszcze że zdziwiło mnie w tej przychodni to,że tam nie umawiają na konkretną datę tylko każą samemu wyliczy sobie tak jak u mnie 20tydz ciąży i wtedy umówić się na wizytę ze wszystkimi badaniami i usg.Też tak macie???

cyśka - dla mnie okulista (mam wadę wzroku) to logiczne, trzeba zbadać stan siatkówki i wogóle specjalista musi się wypowiedziec; stomatolog - zdrowe zęby to podstawa, pruchnica, stany zapalne to w żadnym wypadku nie jest dobra rzecz, trzeba leczyć... zastanawia mnie tylko internista... w jakim celu? Mi gin sama wyznacza terminy wizyt i usg.

cyśka ja też muszę do okulisty iść, ale jeszcze teraz, do stomatologa i internisty nie kazał mi iść. Zęby mam zdrowe,bo chodzę co rok na kontrolę, a internista, też się zastanawiam po co. U mnie położna umawia na kolejne wizyty. Odnośnie leczenia, to ja już drugi miesiąc mam globułki przepisane, tyle, że na grzybka.Teraz biorę nystacynę, która jest bezpieczna w ciąży

dziewczyny ja też mam już od jakiś 3 tyg problemy ze spaniem. Wieczorem chce mi się spać, w nocy kilka razy się budzę i nie mogę przez jakiś czas zasnąć i wcześnie wstaję a czuję się wyspana. Ostatnio staram się iść wieczorem na spacer i wtedy trochę lepiej mi się śpi

Dzień dobry, moje problemy się jeszcze nie skończyły i żyję wciąż w stresie, ale 2 z 3 kłopotów zażegnane, więc może i trzeci pójdzie w niepamięć,
pozdrawiam wszystkie, choć jeszcze z niektórymi się nie znamy. Pod koniec tygodnia powinnam już wiedzieć czy wszystko jest ok... więc się odezwę.

Cyśka nie, ja chodzę prywatnie do gin. To, co o lekarzach napisałam, to tak mi się logicznie wydaje. Wada wzroku może być wskazaniem do cesarki, przed rożnymi zabiegami najczęściej też trzeba poleczyć zęby.

reklama
Ja też mam zalecone wszystkie trzy wizyty (okulista, dentysta i internista), Internista bada cię ogólnie a potem wpisuje do karty czy jesteś zdolna rodzić siłami natury.
Ja mam umawiane wizyty co miesiąc przez położną.

Do góry