reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Dee czyli powrót do starego image z avatarka

ja dzis w kominku nawet rozpaliłam mamy sporo grzybów muszą się wysuszyć by były na zimę cała suszarke prania to obie rzeczy skorzystają i w domku bedzie na noc ciepełko

reklama
A u mnie niestety wyniki wymazu nie są pocieszające, bo jestem nosicielką Streptococcusa agalactiae... podobno 30% kobiet jest nosicielkami, ale u mnie infekcja objawiała się upławami, także zaczynam leczenie i mimo, że w necie można naczytać się strasznych historii ile to dzieci przy porodzie nie umarło, albo ile matek nie dostało sepsy, jestem dobrej myśli, bo u mnie przynajmniej wiadomo, że mam tą bakterię i dopilnuję, żeby i mnie, i dziecko później leczono zgodnie z europejskimi standardami:)

Ta bakteria jest bardzo groźna, podobno na zachodzie wszystkie kobiety w ciąży są na nią badane, same badanie jest bardzo drogie, mnie z antybiogramem kosztowało prawie 60 zł... ale warto wiedzieć, w necie jest bardzo dużo informacji o nosicielstwie, ja o jej istnieniu przed ciążą nawet nie wiedziałam...

ja też najpierw do położnej do gabinetu zważyć się, ciśnienie i zapisać na następną wizytę, a później czekam pod gabinetem lekarza na wizytę
Munie to dobrze, że chociaż masz zdiagnozowane. A robiłaś to badanie na własną rękę, czy lekarz Ci zlecił?

Hej Kobitki,

Pisałam tu jakis czas temu, a potem sie opusciłam w pisaniu, pewnie mnie nie pamietacie:-( ale mam nadzieje, ze miło znowu przyjmiecie.
Gratuluje kolejnym lutowym mamusiom:-)
Jak to jest z ciśnieniem w ciązy, bo ja chyba zaczełam reagowac na jego zmianę ...wczoraj miałam 150/110, bo 2 godzinnej drzemce spadło do 120/90...boje sie ze mogło to zaszkodzic malenstwu... w poniedziałek ide do gina to mu o tym powiem.
Jak myslicie w poniedziałek bede juz prawie w 16 tygodniu... dowiem sie co nosze pod sercem czy jeszcze za wcześnie?

Czy są w śród lutówek mamy ze śląska:)

dee
- jak to jest z tym farbowaniem włosków...moze byc normalna farba czy musi byc farba bez amoniaku

Zajrze do was poźniej ... wracam do pracki... pozdrawiam

reklama
Witam nowe mamy.
Mmona2 ja jestem ze Sląska :-) I chciałabym miec takie ciśnienie jak Ty. U mnie najwyżej 100/60 i to po kawie, więc chodze śnięta, a tu tyle na głowie.

Do góry