reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Czesc Dziewuszki!
Moja wizyta juz jutro i mam stresa bo tak sie nastawilam na dziewczynke i co jak wyjdzie chlopiec jutro?
Nigdy nie sprawdzalam plci i kurcze gdyby nie te glupie rzeczy to bym sobie darowala bo to tylko niepotrzebny stres u mnie powoduje.
Dzisiaj bylismy na air show, byle super fajnie chociaz te wojskowe samoloty to nawet z zatyczkami tak glosno byly az sie ziemia trzesla.
Karen nam z powrotem usnela w kolejce i dalej spi.
Wczoraj mnie naszlo na bitki a ja sie brzydze wolowiny. Ale w sklepie mi pocieli i rozbili a maz obsmazyl i pozniej juz moglam robic i wyszly super. Wlasnie M obiera ziemniaczki i zaraz bede wsuwac.

reklama
Czytam twojego posta Isia i pukam sie w czoło, bo ty o 00;33 piszesz ze obiad robisz- mysle sobie ale dziołcha ma zachcianki:-D dopiero potem zerknełam skad piszesz i uswiadomiłam sobie ze przeciez dzieli nas wielka róznica czasowa:rofl2:

Milego dzionka dziewczynki:-)

Hej mamuśki

Dzisiaj mam wizytę u gina. USG nie będzie bo nie ma w gabinecie ale może przynajmniej serduszka posłucham:-)

Dee mi z testu wyszło że chłopak. Wczoraj mama gotowała czerwoną kapustę i przypomniałam sobie o tym teście na płeć o którym pisałyście z soku z czerwonej kapusty. Od razu zafarbił się na różowo-czerwony czyli też chłopak, a jak będzie na prawdę to się okaże:-)

Angelika śliczny ten kocyk. Ja ostatnio kupiłam w lidlu taki z myszką miki, bardzo mi się spodobał

hehehe :D zobaczymy co wyjdzie. Mam taki jakiś niepokój (?) nie wiem jak to nazwać, bo cały czas było mi obojętne jaka płeć. Czułam chwilę, że dziewczynka, a od paru dni czuję, że chłopak i boję się jak zareaguję na info w gabinecie :p

dziń dybry:)
ja wczoraj padłam szybko, chyba z tego upału, i w ogóle bardzo bolał mnie brzuch i krzyż, właściwie w środku narządy mnie bolały:( ale dziś jest już w porządeczku:) po wypłacie idę na szaleństwo zakupowe, bo nie mieszczę się w spodnie, nogi mi schudły, ale w brzuchu się nie zapnę ;)

Isia, Wy byliście tam u siebie na air show, a u nas w Polsce pokazy będą w następny weekend no i my też się wybieramy:) boszzz pamiętam jak kiedyś marzyłam aby zostać pilotem myśliwca, pójść do wojska hihih:)

Cześć dziewczynki po wekendzie:))
U nas był bardzo udany. W sobotę grill u znajomych a wczoraj dłuuuugi spacerek po łazienkach :):)
Trochę się odstresowałam.
Ale dziś znów mam stresa bo jutro wizyta u ginka...ech..
A no właśnie mam do Was pytanko.
Nie wiecie przypadkiem jak to jest ze zwolnieniami lekarskimi na madalińskiego??
Pytam bo mam zwolnienie do 1 września i mój gin wystawiał mi do tej pory bez problemu kolejne a tutaj nie wiem czy tak łatwo dostane...martwi mnie to że może być problem. Jak myślicie???
Jeśli coś wiecie na ten temat to piszcie.
Dzięki

Witajcie.

Wczoraj miałam bardzo niskie ciśnienie - dobrze, że mama ma ciśnieniomierz to sobie zmierzyłam i mało co nie zeszłam z tego świata. Tak fatalnie się źle czułam. Miałam najpierw 106/65, a później 90/60 - nic na podwyższenie mi nie pomagało. Może Wy macie jakieś sposoby na podwyższenie ciśnienia? Dzisiaj już też mnie zaczyna ćmić, więc znikam z kompa. Teraz bardzo rzadko z niego korzystam.

Dee - oby szybko minęły te plamienia.

Isia - no to super, że mąż pomógł przy obiedzie.

Cyśka - ja nie pomogę, bo zwolnień nie biorę.

Zmykam się znów położyć, potem na zakupki trzeba iść i coś ugotować. Odezwę się może wieczorkiem.

mama ja też mam takie niskie ciśnienie. Ostatnio miałam 105/57, czułam się całkiem nieźle przy takim spadku. Nie wiem jak podnieść ciśnienie, kawę nie bardzo mozemy pić

mama2006 moj gin powiedział mi po zmierzeniu mojego ciśnienia, że mam normalne jak na kobietę w ciąży ( miałam 90/60), ale ja mam z reguły takie odkąd pamiętam. Nawet krwi dla ojca na operację oddać nie mogłam, bo za niskie ciśnienie miałam ;) z kawą probowałaś? Kiedyś neurolog dał mi radę w gabinecie, że jak mam za wysokie to szklankę piwa wypić, nie więcej, a jak mam za niskie to kawa.

reklama
Ja zawsze mam niskie ciśnienie np. 100/60, 90/60 /raz nawet w szpitali zmierzyć mi nie mogła i wpisała książkowe/. No ale dla mnie to normalne więc i normalnie się czuję. A u lekarza jak mi mierzy to mam 120/70, 110/70- z nerwów się podnosi. Najlepiej się połóż, bo może pogoda tak na Ciebie wpływa.

Do góry