reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Czesc Dziewuszki!
Ani83 mi wlasnie przestaly rosnac wlosy. Nie bylam na woskowaniu chyba juz z 6 tyg i takie ledwo ledwo sa. Paznokcie tez mi przestaly rosnac.
Jejku jak sie ciesze, ze juz weekend. Zaraz w domku sobie posprzatam, zrobie zakupki, a jutro air show.

reklama
witam nowe mamusie:-)
super, że nasz krąg coraz większy, obyśmy wszystkie w całym składzie dotarły do końca ciąży i potem jeszcze dłuuuuugo!
mimo kawy i drzemki głowa nadal bolała, więc wzięłam pół apapu i przeszło jak ręką odjął!
ja w swojej pierwszej ciąży nie miałam ani opłacanej położnej ani szkoły rodzenia i dałam radę, więc jak się chce można;-) do szkoły rodzenia musiałabym dojeżdżać do innego miasta, a płacić za położną uznałam za zbędne, ale na koniec oczywiście była kawka i bombonierka, bo kobitki były kochane i pomocne-więc pod tym względem miałam super, no ale teraz rodzić będę w innym szpitalu, więc obawy dalej będą, no ale płacić nie będę :-p
dobra idę zrobić chociaż cukinię, a ogóry zostawię sobie na jutro, nie będę się przepracowywała:-p

hej ... ja znów mam zagwozdkę. Przed chwilą byłam w WC na czymś więcej i zauważyłam małe plamienie z pochwy "po". Stało się tak drugi raz. Możliwe, że to przez zaparcie/wysiłek? Za tydzień będę u gin to zapytam czy tak może być, bo właśnie skojarzyłam, że ostatnio też tak było.
Nie będę się martwić na zaś, jednak jeśli przy każdej ... będę tak plamić to zwariuje.

Miała może któraś coś takiego?

Wygooglałam oczywiście co nieco i podobno tak może się zdarzyć przy zaparciach ...

na86 i jak ciasto? Wczoraj jak tak niego popatrzyłam to też naszła mnie ochota, żeby je upiec, ale dziś upiekłam babkę marmurkową w czekoladowej polewie, więc czekolada też się pojawiła ;)

Z dzieciaczkiem wszystko w porządku, zaraz opiszę wszystko w odpowiednim miejscu :)

Dee_ też wydaje mi się, że to przez zaparcia. Ja doradzę Ci jedzenie produktów bogatych w błonnik: płatki owsiane, otręby, brokuły...

ciasto wyszło, ale nawet w 1%nie jest tak ładne jak twoje:-) polałam polewa i za bardzo mi sie chlusło i musiałam cała polewe rozsmarowac, a chciałam zrobic taki wzorek jak ty- no ale cóz;-) jak smakuje powiem wam jutro, bo dopiero niedawno wrócilismy z nad jeziorka i lasu i teraz zrobiłam polewe i czekam az sie ładnie zetnie:-) dobranoc wszystkim mamusiom:tak:

Witajcie, no w końcu przespałam całą noc - hehe ale nadal bym spała ;)

Dee - możliwe, że masz ,,hemoroidy,, ja też tak miałam w pierwszej ciąży - pamiętam, że się wystraszyłam i pojechałam wtedy do szpitala. No i płeć wtedy Kuby poznałam :p Nie martw się na pewno jest wszystko ok !!!

Mnie też naszło ostatnio na ciasto, wczoraj kupiłam sobie Strucle serową - jem ją codziennie, ogólnie jakoś straciłam apetyt i jem dość mało teraz ;) no ale myślę, że jeszcze to nadrobię. Dziecię moje w brzuszku jakieś leniwe hehe pewnie po mamusi to ma :p Dzisiaj rano dało o sobie znać ;) A wczoraj miałam zachciankę na chipsy cebulowe (mniam) ale mi ich brakowało. W pierwszej ciąży nie miałam takich zachcianek :p Więc może córa jednak będzie ;)

Kitek - no to super, że cukinie już w słoiczkach. Dzisiaj z ogórkami pewnie też Ci pójdzie szybko ;)

Witam nowe mamusie ;)

Czekam na męża, zaraz ma do Nas przyjechać :) Troszkę z Nami po siedzi i do pracy będzie zmykał... a potem ma wrócić mama - więc do domku pojadę. Jutro mam zamiar iść na badania ;) W przyszłym tygodniu wizyta - już doczekać się nie mogę hehe ;)

To tyle odezwę się później do Was, miłej niedzielki.

reklama
Hej dziewczyny:-) witam w piekna słoneczna niedziele;-) goraco polecam ciasto Edyty czekoladowe z coca-cola- jest mega łatwe do zrobienia i naprawde pyszne!!!

Do góry