reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

reklama
Dżizzzzz! Jaki ja miałam dziś sen! Śniła mi się jutrzejsza wizyta u gin!
Przyszłam do niej i zaczęłam się rozbierać. Miałam na sobie moje czarne szpilki, dwie pary spodki i ciągle się rozbierałam i nie mogłam się rozebrać. A mój mąż tylko na mnie patrzył. Chciałam wyrzucić gumę do kosza a ona się tak ciągnęła i ciągnęła .... jej! Nigdy tak nie miałam! Potem przypomniałam sobie że muszę zrobić siusiu do pojemnika poleciałam do WC a tak zamiast jednej kabiny było ich z 5!
Jak wychodziłam, to gin mówiła do mnie "szybciej szybciej, bo mamy dużo pracy"

Wrrr chyba podświadomie już jestem na jutrzejszej wizycie. Musi być wszystko dobrze :-)

Dzień dobry Mamusie :-)

Witam i ja z rana.

Dzisiaj mam lepszy humor, wczoraj kumpelka i jej sunia mi go po prawiły - hehe dawno się tak nie uśmiałam jak wczoraj.

Isia - mi z tej pierwszej stronki wychodzi dziewczynka i z drugiej też ;-) ja i tak czuję, że będzie panienka :-) na tej stronce:
http://www.**********/kalkulator,plci-dziecka.html
też dziewczynka mi wychodzi :-) hehe ciekawe jak w praktyce będzie :-p

A wczoraj tak doszłam w raz z koleżanką do wniosku, że prędzej będzie u mnie dziewczynka niż chłopiec. Moja mama urodziła pierwszego syna, w 35 tyg. (tak jak mój Kuba) przyszedł na świat, obaj są z października brat z 25 (mój synuś 23), tak samo było z cm: brat 49 (synuś 49) tylko waga się troszkę urodzeniowa różniła brat 2400 ( a synuś 2316). Mama do tej pory nie zna przyczyny wczesnego porodu - tak jak i u mnie :-D Mnie poczęła w wieku 27, tak samo jak u mnie mam 27 lat ;-) Tylko ja urodziłam się w kwietniu, a Nasze maleństwo ma być w lutym ale to i tak na wiosnę ;-) Jak na razie wszystko się zgadza więc liczę na tę dziewczynkę :-)

Dee
- no to ciekawy sen miałaś :-) Trzymam kciuki za wizytę !!!

Dzisiaj miałam w planach ZOO ale niestety jest brzydko, więc trzeba przełożyć to na przyszły tydzień... ehh

Miłej niedzielki

Ostatnia edycja:
Witam niedzielnie:-)
Jedziemy odwieźć córcię na kilka dni do teściowej. Żłobek w sierpniu nieczynny a na urlop dopiero we czwartek wyjeżdżamy. Ja miałam zwolnienie do piątku i nie chcę na te kilka dni brać kolejnego
Pogoda u nas też masakryczna, pada,pada i końca nie widać

Witam. Mam na imię Ania, w lutym poraz drugi zostanę mamą. Mam 8-letnią córcię.

Mam termin obliczony przez lekarza na 8 lutego, według usg wychodzi 21 luty, według kalkulatorów w internecie od 14 lutego do 3 marca. Jak się w tym połapać?

Ostatnia edycja:
reklama
Witam nową mamusię wśród lutówek :-)

Chyba najdokładniejszy termin to termin z USG. Ja się tego trzymam ;-) Kalkulatory różnie liczą... i często się mylą. No ale wiadomo różnie z tymi terminami i tak bywa, ponieważ dziecko czasem samo decyduje kiedy chce się na świeci pojawić :-p

Do góry