reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Kitek ja się o takim przesądzie dowiedziałam kiedy na chrzestną dla synka poprosiliśmy kuzynkę męża. Odmówiła, mówiąc, że jest w ciąży, o czym wcześniej nie wiedzieliśmy. Babcia i mama jej nagadały, bo się spodziewały, że ją poprosimy.
Tym sposobem zamiast kogoś z rodziny, chrzestną naszego synka została moja dobra koleżanka z pracy i synek bardzo ją lubi ;)

My już po obiedzie, teraz idę nastawić pranie i biorę się za sprzątanie. Jutro synek kończy 5 lat, będziemy piec tort na niedzielę - dziadkowie przyjadą ;) Smak wybrany przez solenizanta - oczywiście czekoladowy :)))

reklama
Czesc Dziewuszki!
My przy Kevinku zrobilismy ten blad, ze wybralismy na chrzestna nasza najlepsza kolezanke stad. W tamtym czasie nie wyobrazalam sobie wybrac nikogo innego, to byla taka super dziewczyna, do rany przyloz, nogi mi masowala w ciazy, obiad robila i wogole no najlepsza psiapsiula.
8 lat pozniej i dziewczyny 2 lata nie widzielismy, czasem dzwoni, np. ostatnio zadzwonila czy moze dzieci zabrac do six flagu, powiedzialam, ze tak i tyle od niej slyszalam.
Ludzie sie zmieniaja i to bardzo.
Karen juz ma za chrzestnych moja siostre i M brata.

hej hej wpadam sie podzielic inf z usg ;-):-)
Dzidzius ma 9.5tygodnia i mam termin na 26.02 ma 29mm:rofl2:
<3 bije cudnie 162 na min :tak:mowil lekarz ze dobrze jak na ten etap....tylko ze mam uchylona szyjke lekko nie zamknieta i martwie sie co teraz ...? jak zapytalam czy to zle to powiedzial ze no nie ale to musi zaznaczyc na usg ...:sorry::-:)-(czy to grozi poronieniem a szyjka dluga na 46mm:confused2:. co o tym myslicie ktoras ma uchylona ? wczesniej byla zamknieta a teraz sie uchylila...:-:)-:)-(

Witajcie u mnie ok.

Wczoraj byłam na USG - opisałam wizytę w odpowiednim wątku. Na kolejną wizytę do lekarza miałam iść w ten poniedziałek. Ale dzisiaj się przepisałam i idę 8.08 na wizytę i USG przezierności karkowej.

Jeśli chodzi o przesąd to ja o takim nie słyszałam. Tylko o tym, że ciężarna na pogrzeb nie powinna chodzić. Dlatego też nie poszłam jak mojej sąsiadki był pogrzeb.

Kitek - jeśli nie czujesz się na siłach lub się obawiasz to się nie zgadzaj. Powiedz mu szczerze, że jesteś w ciąży i to tylko dlatego... myślę, że jak normalny to zrozumie i nie zrobi problemów.

Jeśli chodzi o chrzesnych. To u Nas chrzesną Kubusia jest moja siostra, która mieszka w Szwecji - powiem Wam, że ona bardziej pamięta o Kubie. Niż chrzesny, który mieszka w Warszawie parę dzielnic dalej. On nawet o urodzinach Kuby zapomina - chyba, że mu się przypomni i go zaprosi. Więc teraz postanowiliśmy, że chrzesnego bierzemy od znajomych. Kumpelka podsunęła mi pomysł aby wziąźć małżeństwo na chrzesnych. Ale jak z tym będzie jeszcze nie wiem ;) Jest jeszcze kupę czasu. (Sorki za błędy ;-))

My chrzestnych tez mamy po rodzinie: moja bratowa i brat cioteczny męża. Teraz będziemy mieli wiekszy problem bo od strony męża jest sporo opcji, ale z mojej nie bardzo. Jeden brat na chrzestnego sie nie nadaje - dlatego wybraliśmy jego żonę, siostra nie ma kościelnego, więc też nie przejdzie, z kolei z drugim bratem i jego żona różnie nam się ukłdaa więc będziemy mieli problem. Ciotecznych braci ani sióstr nie mam, a wolałabym żeby przynajmniej jedno z rodziców chrzestnych było od mojej strony rodziny...

Z innej beczki od wczoraj wieczór mam zawroty głowy. Dzis nie potrzebnie powiedziałam o tym w pracy i znów zaczęły się gdybania czy przypadkiem nie zaciążyłam... no nic zmykam do wyrka bo jutro długi dzionek mnie czeka: po pracy od razu do teściów jadę na weekend a to i tak z 2 godzinki mi sie zejdzie zanim dotrę do moich chłopaków.
Miłego weekendu dziewczyny. Wypoczywajcie która może;)

Jejjjj :-) Dziś rozpoczyna Nam się 12tc :-) a pojutrze przezierność :tak: doczekać się nie moge :-)
Słuchajcie skoro dostałam skierowanie na glukozę na jednej kartce ze wszystkimi to znaczy, że mam zrobić ją ze wszystkimi badaniami czy później?

Dee - zrób ze wszystkimi badaniami. To na razie jest glukoza z krwi na czczo. Nie chodzi tu o obciążenie glukozą. Ja tak myślałam i poszłam z kupioną glukozą w proszku - a te badanie robi się około 20tyg ciąży. Trzymam kciuki za USG

Digitalis
- ja też ostatnio mam zawroty głowy. Nawet przed chwilą się pojawiły - siedzę przy biurku, a tu w głowie mi się kręcie.

Od wczoraj nie mam w ogóle humoru... jeszcze w nocy miałam głupi sen - śniło mi się, że lekarz mi powiedział ,,że dzidzia wolno rośnie i może być chora,, :-( No ale podobno jak są takie sny to wszystko będzie ok - bo to zawsze odwrotność snu jest - oby !!!

Zmykam ogarniać chatkę, niedługo kumpelka będzie - a dokładnie za 3 godzinki. Idę coś znów zjeść...

Dee_ gwoli ścisłości dziś kończy Ci się 12 tc, a wchodzisz w 13 :-) (no chyba że suwaczek masz ustawiony o tydzień naprzód). Poprzednio też tak liczyłam jak ty, dopiero w tej ciąży mnie oświecono ;-)

Dokładnie!! Ja liczę tak jak poroniona84. Jeśli mówi się że jest sie "w" jakims tygodniu, to rozumiem że jestem w trakcie jakiegoś tygodnia, że właśnie on leci. A jak mówisz że jesteś w 11 tygodniu "i" 6 dniu, to wychodzi na to samo :) Tylko bardziej dokładniej wtedy określasz wiek ciąży co do dnia.

reklama
Tygodnie podajemy skończone czyli jeżeli jesteśmy w 11 to znaczy w trakcie 12, ale to jest nadal 11 tydz:-)

Do góry