reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Krupka ja tez pierwsze slysze. U nas nie ma z tym problemow, ani przeciwskazan.
krisowa ja tez mam kolejna wizyte w poniedzialek.
lady87 mi lekarz dal na ostatniej wizycie pojemniczek i kazal przyniesc z zawartoscia na ta.
Anastazzja ja tez mam hormony w normie ale mam zle jakies tam bialko co wiaze te hormony. Ja tego nie leczylam bo jedyne co chcieli mi zrobic to wyrownac okresy a ja mam to akurat w nosie bo potrafilam 220 dni bez okresu byc i mi to bardzo na reke bylo.
Ja zawsze mialam takie nieregularne, nawet jako nastolatka potrafilam pol roku nie miec okresu. Tylko do urodzenia pierwszego dziecka mialam tak okropnie bolesne, ze moje porody to pryszcz przy tym.
No i nawet jak mialam okres to mialam cykle bezowulacyjne, endokrynolog mi kazal sie cieszyc, ze udalo mi sie 2 dzieci miec (przy Karen juz mialam brac zastrzyki ale akurat na tej wizycie poczulam, ze jestem w ciazy).
Co do tych zamknietych watkow to ja mialam taki przypadek na majowkach. Moj maz ma w bliskiej rodzinie polityka i akurat byly wybory. Jakas bladz (zona jednego z kandydatow) jakos mnie znalazla na forum i napisali taki artykol na moj temat. Wogole jakies bzdury kompletne, wogole nie rozmiem w jaki sposob zwiazane z wyborami. Moja rodzina nigdy mi tego artykulu nie pokazala, zreszta przypadkiem sie wogole o calej rzeczy dowiedzialam.
Musialam zlikwidowac swoje konto i wykasowac wszystkie posty. Wtedy wlasnie wprowadzili zamkniete watki, zalozylam nowy nick i juz nikogo do siebie nie wpuscilysmy.
A moral jest taki, ze nasz gostek i tak wygral i teraz jest juz wysoko, wysoko (i w pelni na to zasluzyl) a tamten ... ostatnio kladl mu kafelki w domu.:-)
A najlepsze jest to, ze ja widzialam tylko mojego M rodzicow 2 razy w zyciu i nikogo wiecej z rodziny. Rozmawiamy oczywiscie na skypie itd. ale ja goscia na oczy w zyciu nie widzialam.
No i tez mialysmy roznego typu wyludzaczki, albo dziewczyny co cos sprzedawaly. Pamietam jedna sie tak zalila na swoj los a z rzeczy co jej dziewczyny przysylaly sklep otworzyla.:wściekła/y:
Teraz to tak jak Wam pisalam, mamy od 6 lat watek zamkniety, nikogo do niego nie wpuszczamy (zreszta nikt sie nie zglasza), zostalo nas kolo 15 i same fajne babeczki i sie trzymamy razem.

reklama
Dziewczyny, dobrze ze jest to forum, bo przynajmniej jakos wirtualnie mozemy podtrzymywac sie na duchu. Czas nadszedl abym wziela sie w garsc i zaczela pozytywnie myslec, chociaz jest to moja pierwsza ciaza i wszystko jest nowe.

U nas niestety lekarz zabronil po krwiaku i plamieniach seksu, teraz przez grzybka nawet jakby nie zabronil tez bysmy nie mogli... tak juz prawie dwa miesiace mamy abstynencji:( czego sie nie robi dla dziecka:D

Munie - grzybica w ciąży jest normalną rzeczą ;-) nie martw się na pewno będzie wszystko dobrze. Jak wrócisz idź tak jak dziewczyny radzą do innego gina lub po proś obecnego o zmianę leków. Pewnie ten lek nie działa na grzybki, które masz i to dlatego. Głowa do góry będzie dobrze !!! Odpoczywaj i nie myśl pesymistycznie, bo dzidzia to może odczuwać.

Mnie dzisiaj boli podbrzusze - do tego mam mdłości. Może jak zjem lepiej się poczuje.

Krisowa - pewnie jest tak jak piszesz, jak pobolewa to dzidzia rośnie zdrowo ;-)

Właśnie ja nie miałam żadnego wymazu, a cytologię miałam tuż przed zajściem w ciążę i była ok. kupiłam sobie tantum rosa do podmywania jeszcze dodatkowo - muszę wytępić tego grzyba!

Hejka kochane:)

Sex??? A co to takiego?? Takiej abstynencji jak teraz to chyba nigdy nie mieliśmy, ale jakoś ochoty brak - mi oczywiście, bo mężuś to zawsze ma! Zbywam go jak mogę, dobrze że wyrozumiałe chłopisko:) A najlepsze jest to, że mnie zajebiście zaczynają dołować moje coraz okrąglejsze kształty a jemu coraz bardziej się podobają:baffled: Jakoś nigdy nie lubił chudzielców i jak się odchudzałam to cały czas suszył mi głowę, żebym przestała a jak już schudłam to dyskretnie podstawiał pod nos ulubione przysmaki, żebym tylko jadła i przytyła! To teraz ma czego chciał! Ciekawe czy za kilka miesięcy też tak się będzie zachwycał moim "brzusiem"??

Munie przechodziłam kiedyś to co Ty, ale poszłam do innego gin dał zupełnie inne leki i od ręki przeszło! Nie pamiętam dokładnie co wtedy stosowałam, ale natychmiastowa skuteczność! Także powodzenia:)

Ja tez zupełnie straciłam ochote na sex czy nawet jakiekolwiek przytulanie, zaraz mi duszno, goraco. Na szczescie M. rozumie ,pocieszm go mysla ze moze w drugim trymestrze najdzie mnie wieksza ochota:-)

Pamiętam jak przed ciążą złapałam jakieś zapalenie. Kupiłam sobie wtedy Tantum Rosa - jak go użyłam to myślałam, że się wścieknę - zamiast mi pomóc, pogorszyło sprawę jeszcze bardziej. Munie - więc uważaj z tym. Mam nadzieję, że Ci ona jednak pomoże - mi niestety zaszkodziła.
Spokojnego urlopu.

Dziewczyny z Wawki i okolic jest już u Was burza? U mnie na Woli już jest. W nocy tak bardzo waliło, że nie mogłam spać. Pamiętam, że kiedyś jak nie było jeszcze Kuby na świecie panicznie się jej bałam. A teraz mały dodaje mi odwagi, bo on się nie boi ;-)

Oglądamy po raz setny ,,SHREK,, połowa kanałów nie działa...

Susi. - no teraz to musimy się pogodzić z Naszym stanem i krągłościami ;-)

Ja tez zupełnie straciłam ochote na sex czy nawet jakiekolwiek przytulanie, zaraz mi duszno, goraco. Na szczescie M. rozumie ,pocieszm go mysla ze moze w drugim trymestrze najdzie mnie wieksza ochota:-)

U nas to samo! Też mojego tak pocieszam,ale chyba przestaje mi już wierzyć:)

Mama godzę się z tym z ciężkim sercem, ale tylko dlatego, że nie mam innego wyjścia:) Dla mojego maleństwa zniosę wszystko:) Ale gdybym nie była w ciąży to już bym dietkę i ćwiczonka w ruch wprowadziła!

reklama
Do góry