reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

heh czekamy na te kupy jak na zbawienie,
Geniusia ale ciepłą pieluchę na brzuch małemu kładłaś czy sam tak po prostu zrobił kupkę?

dziś urodziła moja koleżanka, córcia ma 3800g i 54cm, mała Lenka:) Adaś będzie miał koleżankę do piaskownicy, a później do szkoły:D bo mieszkamy na jednym osiedlu:)

wpadła teściowa, myślałam, że z życzeniami, ale jak stwierdziła przyszła tylko po karty na punkty do reala ;p może i lepiej, bo jakby pamiętała to by posiedziała trochę ;p

zauważałam i ja, że mały jakby mniej je, tak mi się wydaje, ale chory nie jest, kupki robi normalne, siku też, nie gorączkuje, zachowuje się normalnie, a jednak mniej je:(

Ostatnia edycja:
reklama
suzi86 wszystkiego najlepszego!!!
cyśka moj Maciur chyba jeszcze nie zabkuje troche jest przeziebiny i kupki mialy lekko zielonkawe zabarwienie ale wrocilo juz do normy a cały czas mial tak ze ze 3 kupki dziennie robi

Tynka, to, że dziecko na razie się przewraca tylko na jedną stronę to całkiem normalne... na etapie 3 miesięcy większość normalnie rozwijających się dzieci nie przewraca się wcale z brzucha na plecy, boki i odwrotnie, także niczym się nie martw.
zaraz minie kilka tygodni i zobaczysz jak synek będzie smigał raz w jedną, raz w drugą stronę, a z wagą to najlepiej ważyć raz w miesiącu i patrzeć, czy dziecko rośnie zgodnie z siatką centylową, nie powinno być spadków, ani wzrostów nadmiernych - dziecko powinno się trzymać swojego centyla, a czy będzie to 15, czy 97 to nie ma różnicy - ważne aby było pomiedzy 3 a 97 :)

suzi86
- a może nie je mniej, tylko mocniej ssie i szybciej brzuszek jest pełny?

kurcze u nas tez dzisiaj kupki nie bylo i boje sie ze jak jutro pojdzie to bedzie trzeba od razu kapac cale cialko...

powiem Wam że jestem wykończona, nie mam tyle siły, aby pracować zawodowo i zajmować się dzieckiem w tym samym czasie :( dzisiaj już odechciało mi się wszystkiego...

susi86 sto lat kochana, i niech Adaś zdrowo rośnie...

u nas powoli rusza machina chrzcinowa... musze wybrać jakiś tort (sponsor moja mama), chyba prostokątny wybiorę bo musi >3 kg wazyć, tak powiedziala mi Pani w cukierni ze na 35 osób taki trzeba

Munie wcale Ci się nie dziwie, ja chciałam wrocić do pracy, ale cieszę się że tak wyszło, bo dom, dziecko, któremu trzeba poświęcać dużo czasu, praca i zwierzaki jest dla mnie nie do pogodzenia, ale kiedyś trzeba będzie wrócić... sama nie wiem

Ostatnia edycja:
U nas kupki są raz na kilka dni, rekord to było 5 dni przerwy. Nie spina się, nie męczy w międzyczasie więc jest ok.

Suzi86 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Munie Ty mnie nie strasz, bo jak Ty nie masz siły to nie dam sobie rady po powrocie do pracy.

Dziś noga mi dokucza, więc leżę trzymając ją na poduszce. Na szczęście nie ropieje i nawet zbyt mocno krew nie leci. Póki co ciekawie to nie wygląda, mam nadzieję, że ładnie się zarośnie.

Dziewczyny czy była u Was pielęgniarka środowiskowa na wizycie? Bo do mnie dziś dzwoniła, żeby się umówić na spotkanie.

A my mieliśmy taki prosty torcik
Komunia Małgosi i Chrzciny Tymka 037 (800x600).jpg

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewuszki!
Suzi86 wszystkiego najlepszego!
Blair my mamy grzechotki, gryzaczki, takie szeleszczace zwierzatka, lustereczko, takie z klamra do przypinania. Misiek najbardziej lubi takiego slonika co ma zabawki przy nozce.
Munie bedzie dobrze. Jestes super mama dasz rade. A chwile zwatpienia kazdemu przychodza.
Moje dzieciaki maja dzisiaj wolne od szkoly bo ta sprzedaz czekoladek sie udala i dostali w nagrode dlugi weekend. Dzieci sie ciesza ja oczywiscie mniej.
Mam juz probke jak beda wygladaly wakacje: jest 11 a ja dopiero sniadanie jem bo od rana cos ktos ode mnie chce.
Kevin wczoraj nauczyl sie w 15 minut jezdzic na 2 kolkach a Karen zrobila afere na pol osiedla bo ona nie mogla a ambitna jest dziewczyna i chciala byc pierwsza. Wszystko oczywiscie taty wina bo zle trzymal, bo nie trzymal, bo ruszal sie itd.

reklama
krisowa mały wypadek przy pracy (czytaj remont w domu i porządkowanie tego rozgardiaszu), rozcięłam nogę i dorobiłam się trzech szwów :-)
no to niech się goi szybciutko, ja byłam nadgorliwa i jak dźwignęlam cały wózek to wyladowałam na ostrym dyzurze, ale miałam wecej szczescia, musimy uważać, jeszze raz zdrówka

torciki miałyście super, ja chcę coś w beżu, bo całe chrzciny będą beżowo ecru :)

Do góry