reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Geniusia, Olcia Wy piersią karmicie, wydaje mi się że tak długo bez kupki nie powinno być. Któraś z dziewczyn radziła kompot z jabłek, można dodatkowo dodać kilka śliwek suszonych, pomaga, no a do diety może warto włączyć sobie siemię lniane??? Mój Piotruś miał problem z kupką jak piłam sok z jabłek ale taki z kartonu. Wtedy to i brzuszek Go bolał, bo się spinał. Jak przestałam pić to bez porównania.
Dagrab, mam nadzieję, że pogoda się poprawiła i słonko Wam zaświeciło.
Wywiad w sprawie Euro 2012.3gp - YouTube a tu pierwszy wywiad z naszym synkiem

reklama
Munie :sorry: ja mając taki schemat nocki bym w tej chwili dziękowała Kacperkowi, że daje starej matce odpocząć. To są rewelacyjne jak dla mnie przerwy, bo 5, 4,5 i 3 godziny. Pomyśl jak ja mam... czułam się wypoczęta, bo miałam nocną przerwę aż 3 godziny ;-) obecnie dla mnie to luksus jak po pierwszym dłuższym spaniu synuś daje mi aż 3 godziny luzu :-D i matce z nadmiaru snu aż odbija z radości.

Olcia Właśnie mi Kacperek zrobił wielką kupkę, łącznie z umazaniem udka, a jak tatuś go przewijał, to umazał sobie jeszcze stopy :-D jestem szczęśliwa, że Mój sam wyrwał się do przewijania... coś mu zaśmierdziało :-D A i dziś kupka była na trzeci dzień, bo poprzednia w czwartek :)

Galway, takie kupki to nic złego, pytałam się i położnej i pediatry, tak sie zdarza. Także syn znajomej tak miał :) pokarm naturalny jest łatwo przyswajalny i czasem dzieć przyswaja wszystko. Wnaszym przypadku kompot z jabłek gó... dał, a raczej nie dał ;) śliwki suszone tak samo. Podziałały ostro na mamusię, na syna zero.

Ostatnia edycja:
Galway ale Piotrus kochaniutkiii jednak te nasze Lutowe dzieci sa fajoweeeeeeeee wycaluj go od nas
Gieniusia brawa dla Kacperka i dla taty za odwage hehehehehheheheheh
Moj niunio wlasnie usnal sobie i ide sie szykowac na spacerek odrazu pojedziemy po tate a pozniej moze jakas kawusia ahhhh jak ja lubie takie dni :)))))))))

Pluszacze Mój chłop przewija syna. Mnie osobiście dziwi, że niektórzy tatusiowie tego nie robią, bo się brzydzą... czego? kupy? a co ma zrobić wtedy mama...? Kobieta nie ma prawa się brzydzić? czy własnego dziecka się brzydzą? :confused2: Mi osobiście przy ostatniej gigant kupie niedobrze się zrobiło... i co miałam zrobić? zostawić syna, żeby się sam przewinął? Dla mnie to że czasem Kacpra przewinie tata, to taka chwila odsapnięcia :)

Olcia- nasza przez jakiś czas robiła kupę raz na 5-6dni a teraz robi tak co 2-3. Nic się nie przejmuj jak się maluszek nie męczy, na piersi to zupełnie normalne bo pokarm matki jest w 100% przyswajalny. Co innego na mm, wtedy kupka być musi.

Munie- no to niezły wynik z tą wagą pieluszki :D

Isia ale Martin ma cudne gęste włosy! aż w szoku jestem, moja Luśka to przy nim łysa jak kolano:D Troche tylko nie rozumiem jak moż nie być chrzestnych na chrzcie...?

w kestii karmienia widziałam kiedyś chłopczyk na oko z 2,5 roku (biegał swobodnie, zaczynał gadać) i mamie z cycka ciągnął, pomijając już fakt że cała sytuacja miała miejsce podczas mszy to było to juz z deka niesmaczne.

ANEK M oby wszystko było dobrze, może neurolog zleci jakieś ćwiczenia i będzie lepiej. Dobrze że udało się w okienko wstrzelić.

filimiku nie obejrzałam bo mam słabe nerwy, więc nie wiem co na nim było, ale nawet to że dziecko pochodziło z gwałtu niczego nie tłumaczy.

nie pisałam bo cały weekend mam 5 dzieci na głowie, bo siostra cały weekend pracuje. Teraz pojechali na 2 godzinki do Powsina z babcią więc mam chwilkę dla siebie. Tak z innej beczki: macie jakiś niezawodny sposób żeby nauczyć dzieci pić z butelki? Poszłam na aerobik i w porze karmienia był taki ryk że głowa mała, bo butli za nic nie chciała ciągnąć. Olać aerobic - nie muszę przecież chodzić, ale za 1,5 miesiąca wracam do pracy i tak czy siak mała będzie musiała cos jeść...

Jaś kupki nie robił najdłużej przez 6 dni ale brzuszek go nie bolal więc się nie martwiłam. Za to jak zrobił to aż pod szyję
:-) Pediatra powiedział mi że piersiowe mogą nie robić nawet 10 dni i nie ma problemu jeśli nic nie boli. Po prostu cały pokarm jest wchłaniany. Teraz Jaśko robi kupki raz na 3 dni i jest ok, w porównaniu z pierwszym miesiącem kiedy robił 2-3 razy po każdym karmieniu i myślałam że na pieluchy nie narobię. :-) Mój mąż robi przy małym wszystko oprócz dawania cycka :tak: A jak zdażają się mega kupy to po prostu wkłada go pod kran.

Geniusia - ja dzisiaj robię próbę i przeniosę córeczkę do jej docelowego pokoju - zaraz obok naszej sypialni - czytałam, w mądrej książce o dzieciach, która kupił sobie mój mąż że dzieci czasem się budzą tylko dlatego że czują, że matka jest obok...a jak byliśmy na wakacjach teraz w weekend majowy - córeczka całą noc przesypiała, ale łóżeczko nie stało zaraz obok naszego tak jak mamy w sypialni - zobaczę dzisiaj na próbę

Digitalis - tak jak pisałam ArliJ piersiowce nie chcą zwykłej butli - ja mam tą Calmę - usteczka na niej dziecko ma ustawione jak na cycusiu no i trzeba ssać, samo nie leci, więc malec się nie będzie denerwował - wrzucam link - same zobaczycie że to jest zupełnie inna butla niż Aventy itp.

Calma

reklama
hejka laski:)
z tą kupą to normalne, nawet na piersi dzieci mogą ją robić raz na tydzień:) mój Adaś ostatnio nie robił przez 2 dni kupki, i wczoraj jak prasowałam to dostał czkawki, więc pieluchę mu przeprasowałam i na brzuch położyłam, ale czkawka dalej męczyła, drugą podgrzałam i bez rezultatu, w końcu trzeci raz mu położyłam i usłyszałam jak kupsko nieziemskie zrobił. Także może i takie ciepłe pieluchy przykładane jak podczas czkawki wprawiają jelitka w ruch :) i może jak jabłka nie pomagają to właśnie taka pielucha pomoże ;p no u nas zadziałało ale zupełnie niecelowo ;p

wesele się udało, niunio spał grzecznie u babci, o 2 jak już byliśmy w domku to wstał na papu:) teraz odpoczywamy:D

Do góry