reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

sencila- chybe lepiej ne wiedziec, ale czesciowo dobrze myslisz
Munie- u nas Tynusia maly podroznik, wiec ja inne sciany i ludzie nie przerazaja, bo albo moi znajomi,albo dziadkowie i jedni drudzy albo moja siostra ze szwagrem.W weekand na dzialce u tesciow, tydzien u siostry.No i jeszcze u jej tesciow tez bylam,a tam pelen dom ludzi.Mam nadzieje ze to sie nie zmieni bo twoja jdnak jest starsza o tydzien:-)
Paznokcie juz zrobione, dobrze ze mam lekko krecone wloski wiec jutro po kapieli ich nie rozczesze podepne wsuwkami i fryzura gotowa.U nas m prasuje nasze rzeczy(bo male jednak ja)wiec i jego koszule z glowy mam.
Olcia-ja tez ostatnio sobie buty kupilam(urodziny to jednak dobry interes,jak Ci wszyscy kase daja)i to takie ktore ogladalam i przymierzalam juz chyba z dwa lata temu, tylko jak dla mnie troszke za drogie byly ,bo na obcasie, a w takich chodze moze 2 razy do roku,a tylko 150 zł.Na adidasy to moge wydac o wiele wiecej.Ale na porzadne buty wizytowe mi zal.Ale cieszylam sie jak dziecko, zreszta mi duzo do szczescia nie trzeba, jak juz kiedys pisalam.A sknerus sie straszny ze mnie zrobil, w czestochowie kupilam sobie dwie bluzki kazda AZ za 10zł, to dwa razy musialam przemyslec ten zakup!!!Oczywiscie myslac ze moge cos za to dla malej kupic.Dzisiaj dostalam ochrzan od mamy w sklepie, bo w sklepie skierowalam sie na dzial dzieciecy,pozniej na meski, a damski ominelam.No i oczywiscie i Tynusi i m cos kupilam,a sobie nic.
Co do ciucholandow, wczoraj w chorzowie znalazlam fajny z rzeczami dla dzieci i kupilam sliczna letnia bawelniana sukienusie dla mojej,az za 6zł:-D

reklama
ja wczesniej gralam w tenisa, ale teraz mialam ten rok przerwy... chodzilam raz w tyg na zajecia z trenerem, bo ciagle cos mi nie pasowalo w mojej technice, no i teraz chce dalej chodzic, a tak to nie wiem z kim bede grac, bo zawsze gralam z mezem, no a teraz ktos z dzieckiem musi zostac

ja czasem tak patrze na moja coreczke i sie zastanawiam jak ludzie moga zrobic krzywde takiemu malenstwu, ono przeciez jest zupelnie bezbronne... moze tylko plakac... a czasem sie slyszy takie straszne rzeczy, lepiej o tym nie myslec

no dokladnie Munie, ja mam trzy coreczki i w zyciu zadnej z nich bym nie skrzywdzila.. na pewno nie swiadomie! One sa takie slodkie, tyle milosci daja, a jak patrze na Lilunie, to tylko moglabym ja zacalowac z milosci!

Najbardziej mnie wlasnie boli, jak dzieci sa krzywdzone.. bo najbardziej ufne i chca tylko milosci i bezpieczenstwa.

Dagrab heheh z dzialem damskim mam tak samo omijam szerokim lukiem po pierwsze dlatego ze mam nadwyzke kiloskow i szkoda mi wydac kase jak wiem ze sie zaparlam i schudne a po drugie tez sie sknerus ze mnie zrobil lol hehehheheheheheh zycze wam jutro udanej zabawyyy i zero stresow
Munie nic mi nie mow ja tez wlasnie sie spojzalam na mojego bezbronnego chlopaczka po obejzeniu paru sekund tego glupiego filmikuuu szok zdzira i tyle powiem
uciekam pocwiczyc i pozniej zajze:)))))

nie mam słów.....przebrnęłam tylko kawalątek filmu i wyłączyłam.....masakra...też tak często z mężem stoimy nad naszymi dzieciaczkami i nie możemy uwierzyć jak ludzie mogą nie kochać swoich dzieci, jak mogą je krzywdzić, nie dawać im miłości i bezpieczeństwa...one sie same na ten świat nie prosiły...są tak bezbronne i właśnie mówimy jakie to losowe dla dziecka w jakiej rodzinie sie urodzi..trudno nawet sobie wyobrazić jak cierpią te dzieci....

co do wesela...chyba u nas skończy się właśnie na pokoju na pietrze ...wczoraj wyszłam na tą imprezę ale Lena za fiksa nie tknęła butelki...nawet nie zamknie buzi na niej....płakała bardzo aż padła zmęczona i nie zjadła ani kropli...Spała do 4.30.

Isia - Martino jest czadowy i wygląda na 6-miesieczniaka;)

Dzisiaj spędziliśmy miły dzień u znajomych, ich córeczka jest w wieku Nadii a synek ma 1,5 miesiąca więc bardzo jesteśmy w tych samych tematach:).

Olcia dzieki kochana jutro smigam na solarke a co hehehheheh trzeba przypalic tyleczek
Arlij popieram dzieciaczki sie na swiat same nie prosza ,niektorz tyle sie staraja zeby miec taka pocieszke a tu takie suczysko tak tego niedocenia,wlasniee przyklad naszej kochanej MYszki2829 buziakiii dla niej serdeczne :*****************,a powiedz mi kochana jak wy np robicie grila i kladziesz swoje dzieciaczki to wy sobie siedzicie na zewnatrz czy jak to rozwiazujecie????bo ja jak pojade do polski to napewno bedziemy sobie grilowac i nawet juz zamowilam kamerke zebym mogla Leonka zostawic w pokoju samego by spal :))))))

wlasnie wstawilam zdjecia coreczki do galerii, jeszcze tego nie zrobilam, hihi. Moje dwie starsze coreczki tez sa :) Jedno zdjecie jest dzien po narodzinach, a reszta bardziej aktualna :)

ranatka 27 maja.
Apropos Chin jeszcze - jedna z moich klientek mieszkala w Pekinie przez 8 lat i opowiadala mi troche.
Z tym 1 dzieckiem to naprawde przekichane, niektorzy ludzie maja 2 ale wtedy albo to drugie dziecko nie ma papierow albo duzo za nie placa. Ponoc sa jakies specjalne miejsca (nie wiem czy szpitale czy jak) gdzie te drugie dzieci mozna zostawic zeby umarlo.
A poza tym to opowiadala, ze byla traktowana jak aktrakcja turystyczna bo ma 4 dzieci i jak szli przez masto to chinczycy sie pytali czy moga sobie zrobic zdjecie z nimi. W koncu przestali zupelnie wychodzic.
No ale to jedna z moich bogatszych klientek, oni tam mieszkali na jakims wielkim prywatnym osiedlu, z wlasna szkola, sklepami, placem zabaw itp. Miala 3 sluzace ($1/h), szofera itd.
Tutaj jej zycie sie duzo nie rozni tylko drozej.:-)
Jejku Martino dzisiaj zwariowal.
Zjadl jak zwykle o 6:30 i poszedl dalej spac, obudzil sie o 8 ale ja chcialam jeszcze chwilke polezec, w koncu weekend i zasnal i jeszcze pospalismy do 9:30. Pozniej zasnal o 12 i jak wrocilam ze sklepow, urodzin Kevina kolegi (znowu kolega u nas spi) i takich tam byla 16:30 a on DALEJ spal.
W koncu go obudzilam sama o 17, zjadl 180 ml, chcialam z nim pocwiczyc troche bo rano tylko na pilce lezal a on o 18 zaczal ziewac i POSZEDL SPAC!
Moze taki dzien bo u nas pada.

reklama
Do góry