reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

Daissy - własnie widziałam że jest darmowa przesyłka, ale ja na razie stopuję z Endo, czekam na wyprzedaż w Zarze :D ja właśnie kupiłam chustkę i zwykła opaskę na ciepłe dni, ale ja akurat chciałam chustkę nie wiązaną, ale z taką gumką pod brodą, żeby się naciągało - dostałam obie rzeczy w Coccodrillo; a tak poza tym to zazdroszczę bardzo Ci tego spania u córeczki, u nas tak jak pisałam... ogólnie wszystko się rozregulowało :/

my kolejny fotelik będziemy też mieć MaxiCosi - ale Pearl

a dzisiaj skoczyłam na basen :D i mam zamiar chodzić raz w tyg - teraz jak blizna jest już bardzo dobrze wygojona wreszcie moge :) zrobiłam 40 basenów i poruszyłam wszystkie stare kości i stawy :) także teraz mam "plan bikini" - do wyjazdu nad morze muszę doprowadzić ciało do stanu używalności plażowej - dwa razy w tyg pilates i raz basen - mam nadzieję że wystarczy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Wojtuś już śpi m w pracy a ja troszkę padnięta.Mały jak jest mm przesypia całe noce od 20 do 5 i od 6 do 7-8.
Munie ty to masz kondycję 40 długości łał!!!! a rana nie dokucza bo ja jak zaczęłam robić brzuszki to rana bolała i zrobiło mi się wybrzuszenie jak by mały krwiak i przestałam.Ale od poniedziałku biorę się za siebie bo na chrzest nie będę miała się w co ubrać.

Olcia....też nie dałam rady do końca...nigdy nigdy nie bede w stanie zrozumieć okrucieństwa ludzi...i nawet nie chce mysleć ile dzieci musi takiego bestialstwa doświadczać codziennie....

Suzi86 milej zabawy na weselichuu :)))) hehehhe mowia ze bardziej do mezaaa ale nosek ma mojjj ma napewno hehehhe,a ta laska co karmi to 4-letnie dziecko to masakra perwersja z molestowaniem w jednym bleeeeeeeee zygac sie chce
Olcia bidoku uwazaj na siebie a powiedz mi jak sie ma karmienie piersia i opalaniem na solarium bo mi tez bi sie przydalo bo bladziuch jestem niestety:p??????ale bym wywalila lasce masakra jaka idiotka ze takie sie rodza ohh az noz w kieszeni sie otwiera na takie oslyyyyyyyyyyy,jejku jaka idiotka z tej chinkiiiiii bozeeeeeee az sie poryczalam:((((((((((((,Olcia moj niunio nierobil kupki poltorej dnia i jak zrobil na wieczor przedwczoraj to byl caly w kupie a banan na twarzy bezcenny
MItra nie powiem tez lezaczek jest zbawieniem dla mnie bo niunio w waniennce sie mi wyslizgiwal i sie tylko oboje umeczylismy a teraz siedzi sobie na tym jak lordzik i cieszy buzieee:)))))))
Munie u mnie tez bywa tak ze Leonek przespi mi od 21 do 5-6 rano bez zadnego karmienia a czasami jest tak ze budzi sie co 3-4 godz z zegarkiem w reku wiec niemartw sie to moze byc przejsciowe buziakiiiii
Dagrab no musze poczytac musze a jak nie kupimy tego to skusze sie na ten co i ty masz a co:pPPPPP zdroweczka dla twojej kruszynkiiiii my na ostatnie szczepienie idziemy 31 maja wiec tez juz zaczynam przezywac bardziej niz to moje dziecko bo on poplacze 20 min i zapomina a my rodzice mamy to w golwie juz caly czas :(
Anek M zdroweczka dla niunia
Chouette dziekuje za relacje u nas w nastepna sobote grill wiec tez chce sobie podrinkowac z mioimi dziewuszkami juz mleko pomrozone wiec superrr bedziemy sie bawic
Ani83 no wlasnie to jest dobry pomysl z tym pokojem i my tez tak zrobimy bo 4 sierpnia mam wesele brata i wszyscy beda sie bawic wiec zbytnio nie mam z kim go zostawic a tak jaka kolezanke zwerbuje i posiedzi mi z nim w nocy a ja bede kicac z rodzinka i tylko bede zagladac do niunia na jedzonkoooo:))))))
Renatka wawa nie ma za co polecamy sie :))))),moj niunio bardzo podnosi glowke jak lezy na lezaczku to tak jak by chcial juz siasc musze go kiedys wam nagrac szok
Susi to zdroweczkaaa dla Ciebie masakra miec malutkie dziecko i byc chorym ja mialam tak tydzien temuu i beznadzieja nie mialam sily trzymac kubka z zupka a co mowic o Loenku maz mi musial pomoc
GalwayGirl no nic jak nam przyjdzie to zobacze bo juz zamowil mi ja maz jak bedzie beznadziejna to odeslemy bo z Ebaya kupilismy dzieki za opiniee buzki dla Piotrusia
Dorze laseczki lece szykowac kapiel dla mojego synka i pozniej do was zajze i cos dopisze buziakii dla was i waszych pocieszek

Olcia- masakra z ta znajoma,sama bym ja zjechala, i z tym filmem, ledwo dobrnelam do 60 sek!!popieram ze ten filmujacy tez jakis chory,moze i gorszy od matki bo niezareagowal.Dobrze ze galwaygirl napisalas ze juz siedzi i dzieci mam nadzieje juz nie zobaczy bo z tylu bylo widac drugie dziecko.
Co do maxicosi pearl,tez nad nim myslelismy,Pan nam go przedstawial, ma 4 gwiazki w testach, pasy podnosza sie same po odpieciu(wygodniej sie dziecko wyciaga)ma wskaznik odpowiedniego zapiecia dziecka,ale jest wezszy od priori,moze minimalnie ale jak corka pojdzie w mamusie;-) no to jest dla mnie wazne.No i cena...a tak to jeszcze starczy na jeszcze cos dla niuni za becikowe.A u nas kasa na wage zlota troszke
daissy- mam nadzieje ze zadowolona jestes z fotelika??
ja juz przygotowana na jutrzejsze chrzciny, tata juz wszystko ugotowal,tesciowa tez, wiec ja mam swiety spokoj, takie imprezy to moge "organizowac".Ja na nia musze tylko przyjsc z m i oczywiscie krolowa "wieczoru" Martynka.Odebralam tez tor, cudnyyyyy!!! zrobie zdjecie i po imprezie wstawie.
Munie mam nadzieje ze to spanie naszym dzieciom wroci do normy,kolezanka mowila ze do 4 dni moze to trwac,ale rozumiem ze u ciebie juz dluzej?
co do opalania ja sie ostatnio ladnie oplalilam na wyjezdzie i to naturalnie, ufff.Ladnie bedzie wygladac do sukienki limonkowej.
Myslalam ze robiac chrzciny w maju bedzie cieplej i co ??i lipa, dobrze ze mam sliczny bialy kocyk wiec ksiezniczka w nim bedzie.Na glowce wlasnie kapelusik na gumeczke,wygodniej sie sciagnie w odpowiednim momencie.Dzisiaj zakupilam sliczny rampersik z truskaweczka w pepco,NIECH ZNOW BEDZIE CIEPLO!!Milej niedzieli wam zyczee!!

galawaygirl- 18 miesięcy wyroku za takie bestialstwo??!! to jakieś totalne nieporozumienie :angry: taką k**** powinni na ciężkie roboty na minimum kilka lat zamknąć... ja pierdzielę... ludzie po kilkanaście lat siedzą za niepłacenie podatków, a taka łachudra dostanie 18 miesięcy i po połowie pewnie wyjdzie za dobre sprawowanie...
pluszacze- dzisiaj u nas minął 3dzień bez kupy:szok:!!! no i teraz nie wiem, co jutro zrobić jak dalej jej nie będzie...
dagrab- koniecznie pokaż tort, bo ja też muszę zamówić, a nie mam pomysłu :-D
Munie- zazdroszczę Ci tego basenu i pilatesu... Ja muszę zadowolić się domowymi warunkami, bo nie ma mi kto zostać z Juniorciem :-( niby jak się chce, to można itd, ale moja mama wraca po 19 z pracy, ja akurat kąpię dziecko i kładę wtedy... No a o 21 raczej się nie wybiorę...

renatka, ja kiedyś robiłam 80 basenów jednym ciągiem w 45 min... ale to bylo jak jeszcze pływałam w sekcji sportowej na studiach, teraz przez ta ciąże - jak lezalam prawie cala, potem cc moje ciało dosłownie skapciało, wiec ustalilam sobie cel - dojsc do 60 basenow w 45 min :D no i dodatkowo ten pilates :)

Dagrab - no u nas nadal ten stan rozregulowanego snu dalej trwa - a juz minely 2 tyg od szczepienia, mam nadzieje ze u Was nie bedzie tak zle :) poza tym u nas tez to szczepienie jakos nalozylo sie ze skokiem rozwojowym i nie dosc ze nocki sie rozregulowaly to jest tez to co pisalam wczesniej - straszny placz jak 4 sciany to nie nasz dom, albo trzyma lub mowi do coreczki ktos inny niz ja albo moj maz, czekam wiec az to minie

Olcia - no u mnie wtedy zostaje maz z dzieckiem - bo pilates mam na 18,45 - ja kapie dopiero ok 20 - zaraz jak wracam

Munie, ja wlasnie wczoraj bylam na basenie, sama, taka bylam szczesliwa, ze sie wybralam, nawet nie jest ze mna tak zle, bo zrobilam w 35 minut 48 basenow, i to pierwszy raz od porodu.
Dziewczyny, co do tego filmiku, to moja kolezanka link umiescila na FB i zagladnelam na niego, ale nie ogladnelam, bo najpierw przeczytalam komentarze, tak straszne, wiec nawet wolalam sobie nie wyobrazac tego, co tam sie dzialo1
Ale teraz czytam Was i mimo, ze tego nie widzialam, jakos nie moge sie z tego otrzasnac.. nie umiem sobie wyobrazic tego.. co ona robila? bila to dziecko? chociaz moze lepiej nie wiedziec... :zawstydzona/y::-(

Sencilla - tak, bila poduszka//./ nie ogladaj tego - ludzie sa okrutni
ale masz niezly wynik w plywaniu :) ja dzisiaj bylam tez pierwszy raz od jakiegos roku... bo ledwo sie dowiedzialam o ciazy to juz musialam sie oszczedzac... no ale teraz nadrobimy pociazowo-porodowe braki
ja jeszcze chce chodzic na tenisa, ale zupelnie nie wiem gdzie go w swoj grafik wcisnac, bo jeszcze ta praca na polowe godzin, dziecko na glowie, i mam tylko wieczorami meza do pomocy :/ no ale kaske tez trzeba zarabiac

reklama
Munie, wow, tenis! Ja sie zapisalam na aerobic, bo tez bardzo lubie i od przyszlej srody mam zamiar chodzic co tydzien :)

sport to jest fajna sprawa, zwlaszcza dla nas, mlodych mamusiek, pomaga wrocic do formu, odzyskac sily, oderwac sie od codziennosci, uwierzyc w siebie. No i poczuc sie atrakcyjna :)

ja marze o zajeciach z lucznictwa, nawet kolo nas sa, bo na studiach wygralam nawet jakies zawody, hihi. Ale jakos jheszcze sie nie zebralam, aby tam pojsc :)

Jejku, co za baba! Ale poduszka? przepraszam, ze to tak drąze, nie mam zamiaru tego ogladac, ale nie moge sobie jakos tego okrucienstwa wyobrazic. Ja chyba w ogole za wrazliwa jestem...

Do góry