reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Isia- bylam na zwyklym basenie, temp wody 27 stopni, troszke sie balam czy mi mala nie zmarznie, ale tak jak pisalam byla zachwycona.I o dziwo w brodziku dla dzieci wydawala mi sie woda chlodniejsza niz w wiekszym basenie, na koniec wzielam ja na chwile do jacuzi(czy jak to sie pisze)ale trzymalam ja posrodku gdzie nie bylo babelkow.Zeby troszke sie ogrzala mala(ludziom chyba troszke to niepasowalo bo musieli siedziec grzecznie nie machajac nozkami- ale wszyscy byli cierpliwi i zachwyceni mala)Aha ja kupilam malej stroj,ale juz wiem ze takie malenstwo lepiej do roku zabierac bez stroju,bo material mokry jednak wychladza.
Mitra cos wiem o planach na dzisiaj i d.pa.A mialo byc tak pieknie...w zoo.
Moze jednak dzisiaj bedzie basen?no zobaczymy bo moja chrzesnica jeszcze na basenie nie byla.A wode uwielbia.
Pluszacze- no nie dziwie sie ze m sie napalil.Nasz ma tylko nazwe koloru sprotowa Enzo:-Dtylko sprawdz sobie jakies testy.Nasz ma niby 3gwiazdki,chcialam zeby mial minimum 4,ale wlasnie Pan w smyku nas przekonal ze naprawde jest bezpieczny i nei ma sensu wydawac wiecej kasy na ten przedzial wiekowy.Bo drozsze czasem nie sa bezpieczniejsze,a tylko bardziej bajeranckie.
No i mala po szczepieniu miala lekko opuchnieta nozke i jak dzien po spala mi caly dzien,tak w nastepna noc budzila sie co 3godziny:szok:dalam jej wkoncu czopek bo chyba ja nozka bolala.Dzisiaj w nocy juz troszke lepiej.OD 20 spala do 2:30,pozniej znow co 3 h!!i to na jedzenie.Mam nadzieje ze to chwilowe,a moze mlesio juz malo pozywne dla niej??

reklama
Pluszacze jaki Twój synek jest do Ciebie podobny:) na pewno ma oczy takie jak Ty:D a ja nie mam wanny:/ ehh ale za to mam wysoki brodzik, wiec jak Adaś już będzie siedział to kąpu kąpu będzie w brodziku ;p

widziałyście to zdjęcie w amerykańskiej gazecie, matka karmiąca 4-letniego chłopca, który stoi na stołku by sięgnąć do piersi? ciekawe, ale ja bym tak nie mogła...

a no pogoda z lekka pod psem ;p Adaś najedzony więc ja biorę się za prasowanie ;p

suzi- chlopczyk mial 3 latka:) co do pozniejszych kapieli, my musimy albo wymienic brodzik z pplytkiego na gleboki albo zmienic na wanne.Moja chrzesnica kapie sie w glebokim brodziku w domu i jest zachwycona, u jednej babci nadal w wanience a u drugiej w wannie.Dla niej nawazniejsze ze jest woda = zabawa.

Suzi86 - ja widziałam to zdjęcie - i jak dla mnie przesada... dziecko powyżej 1 roku życia może już pić pełnotłuste mleko krowie i jeść wszystko, a gdzie tu 4 latek! takie dziecko ma zupełnie inne potrzeby zywieniowe niz lekkostrawne mleko matki, a poza tym ten pokarm tez musi sie jakos wyprodukowac, witaminy i inne skladniki odzywcze z powietrza sie nie biora przeciez, mi zwyczajnie szkoda by bylo siebie i wlasnego zdrowia- dla mnie jest to zwykle uzaleznienie taki dlugie karmienie

Dagrab - a wiesz, że u nas właśnie po tym drugim szczepieniu jakos sen sen nocny sie rozlecial... potem nad morzem bylo super - spanko od 19 i jedna pobudka tylko ok 5-6 rano - wrocilismy do domu i znowu masakra :/

ja sobie nie wyobrażam jakoś, żeby mi Adaś nagle podszedł do mnie i mama daj cycka, podnosi sobie moją bluzka i łapie pierś... 3 lata czy 4 to ja uważam, że za dużo na karmienie piersią, nie tyle z własnych odczuć, że mnie to odrzuca, co przede wszystkim z powodów takich jakie wymieniła Munie ;)

Adaś właśnie po 2 dniach zrobił kupkę... ale jaka woń w pokoju.... heeeh i pewnie ta pielucha moja ;p heh

Suzi86 - ja znam trzy przypadki takiego dlugiego karmienia piersia 1. karmienie prawie dwulatki z krzykiem nawet przy innych ludziach ze ona chce cycka i koniec 2. karmienie dwojki dzieci do 3rz i 4 rz = brak polowy zebow wieku 40 lat 3. karmienie malego niemowlecia i starszaka ktory ma juz 4 lata rownoczesnie - dziewczyna 27 lat i juz ma stwierdzona osteoporoze, ktorej nie leczy, bo karmi :) - nie znam ani jednego pozytywnego przypadku takiego dlugiego karmienia, jak dla mnie karmienie max do 1rz - potem zwykle mleko pelnotluste a nie zadne modyfikowane sztucznosci - taka jest moja opinia

Hejka.Nietrzeba szukać w Ameryce ostatnio widziałam moją znajomą jak idzie sobie ulicą z wózkiem jej 3 letni synek siedzi na rączce wózka i tuli się do mamy podchodzą bliżej patrzę a on cycusia doi:szok: he he
Ja swoja córcię karmiłam 19 m bo była alergikiem i preparatów mlekozastępczych niechciała pić.
U nas po wizycie u neonatologa dobre i złe wieści dobre to to że mały waży juz 7 kg i ma 68 cm złe niepodnosi główki przy podciąganiu za raczki i odchyla główkę przy noszeniu w pionie mamy skierowanie do neurologa na wizytę jedziemy juz w środę (na NFZ) bo pani dr ma okienko a tak zapisy sa na lipiec dopiero niestety muszę jechać 50 km do drugiego miasta jade sama myślę że dam radę oby tylko upału niebyło.

Isia super Martinez i jego grzywa
my z Kamilkiem takie same dialogi co rano uskuteczniamy "dzien dobry, jak sie spalo, co sie snilo?" i tez taki uchichrany jest rano :)

dziewczynki ja po imprezce ;-)
3 małe lampki białego wina na 4h i wesoła byłam jakbym całą butlę obaliła :sorry2:
no i ból głowy z rana ale to dlatego, ze niunia obudziła się o 4 na karmienie a my o 3 wróciliśmy do domu.
Pokarm ściągnęłam przed pójściem spać i wylałam, na razie niunia na mleku mrożonym + mm ale kolejne karmienie już piersią będzie.
Tu jest fajny kalkulator procentów:R U Pissed? - Online Breathalyzer Test and Blood Alcohol Content (BAC) Level Calculator - Hangover Cures
powiem Wam, że super tak odetchnąć i się wyrwać w gronie najbliższych, aż nie mogę się doczekać następnego razu, kolejna 30'tka moja :-)

reklama
Muniee, szok, takie sytuacje są dla mnie nie normalne, ok jak pisze Anek, wiadomo, ale karmić tak długo tylko dlatego, że dziecko chce, albo mama chce to bezsensu...

ja byłam na szybkich zakupach, zakupiłam sukienkę na dzisiejsze wesele, i powoli się szykujemy, mleczko z nocy chłodzi się w lodówce, będzie dla małego na noc, babcia też już się szykuje przynosi sobie do sypialni łóżeczko szczebelkowe, ma 3 maluśkich wnusiąt, więc jak się któreś z dzieci zjeżdża to wyjmuje szczebelkowe łóżeczkowe po swoich dzieciach, materac jedynie wymieniła na nowy :) ciężko mi Adasia zostawić, ale odkąd się urodził, to jedynie do sklepu wychodziłam sama, a tak to całe czasy z maluszkiem, a trzeba jakoś odreagować ;p także dziś suzi idzie na dancing ;p

sytuacje z życia wzięte.... mieszkam w bloku... mamy domofon, ale drzwi wejściowe do klatki są przeszklone całkowicie... w nocy bezdomny wybił szybę żeby wejść i na jednym z pięter przespać się i na koniec załatwić swoje potrzeby.... SZOK

zazdroszczę mieszkańcom domków jednorodzinnych:)

Do góry