reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Lady87 kochana jejku to niefajana wiadomosc mam wielka nadzieje ze cos mezus znajdzie innego mam nadzieje ze po tej strasznej burzy przyjdzie do was piekne sloneczko:)
Chouette82 WIELKI KCIUKASY NA EGZAMINACH a co do fainansow to u mnie od wrzesnia bedzie lipa tylko tyle ze u mnie maz pracuje ale moj macierzynski sie skonczy wiec lipa lacze sie z toba w duchu buziakiiiiiii musi byc dobrze,a co impezki to po poprosze o relacje jak z karmieniem po tych 6 godz:)?wszystkiego naj z okazji skonczonych 3 miesiecy :)
Olcia to ci BB zrobil niespodzianke kochany nie ma co
Ani83 to zdrowka zycze kuruj sie tam i uwazaj na siebie,a co masz na mysli odnosnie moczenia rany ja po cc juz po 12 godz szorowalam pod prysznic bo kazali w szpitalu i do tej pory ja mocze kazali mi tylko dobrze wyplukiwac zel pod prysznic i dobrze osuszac:)))))))
Gieniusia tuleee mocniutko Ciebie trzymaj sie kochanaa ja dzis troche lepiej ale tez mnie deprecha lapie
GalwayGirl a nieprobowalam wiec bede probowac z ta temp. a powiedz mi jak sie sprawuje kamerka bo ja juz zamowilam ja i nie wiem czy dobrze zrobilam:)???????
Arlijjj to kochana zaszalalas dzis z zakupkamiii i dobrze ojjj truskawkiii juz sie nie moge doczekac jak se pojjem w polsce takich swierzych z ogrodeczka,baw sie dobrze dzis wieczorem
Paluszek z dotykaniem swojej blizny mam tak samo bleeeeeeeee

reklama
Czesc Dziewuszki!
Dzisiaj mielismy rehabilitantke znowu. Przyniosla Martinkowi takie jakby plastry na oko i mamy mu tym zaslaniac oko zeby nie patrzal w prawo.
Misiek troche wkurzony rano byl bo smacznie sobie spal i musialam go obudzic bo ona przychodzi o 8:30 i nie bardzo chce jej sie zmieniac bo mieszka kolo nas i akurat jej dobrze, ze my jestesmy pierwsi pacjenci.
Pochwalila Martino jak pieknie glowke trzyma na pilce i wogole mowi, ze on jest jej ulubiony pacjent bo jak butle dostal i sobie pojadl to juz szczesliwy i gaworzyl do niej i dal sie obracac na wszystkie strony.
Cale szczescie, ze babeczka tez ma koty bo moje ja obstapuja i klada sie kolo niej na kocu a Tomasz sie dzisiaj centralnie jej na kolana wdrapal.
A najpiekniejsze w tym wszystkim jest to, ze jak ona wyszla o 9:30 rano i Martino dokarmilam i usnal w chustawce tak dalej spi (jest 14).
Az sie nudze bo sprzatnelam, wstawilam 2 prania, poprasowalam, zrobilam papierologie, nawet wlaczylam sobie trenera na Wii i troche pocwiczylam, teraz siedze i ksiazki zamawiam na Dzien Dziecka.
Wgralam nawet filmiki na youtube, tak sie chlapie moj wielorybek:
Kapiel - YouTube
a tak wstaje szczesliwy rano:
spalem u mamy w lozku - YouTube

Susi wspolczuje. Mam nadzieje, ze szybko przejdzie.

Dzieki.
Po kapieli mu czesze na gladko ale jak mu wyschna to mu tak smiesznie z jednej strony stercza.
Czasem lubie nieskomplikowana Ameryke.
Wlasnie zalatwilam Miskowi chrzest, przez telefon, w 5 minut, tylko podalam babce wszystkie dane. I nawet nie chrzaknela jak powiedzialam, ze nie mamy slubu koscielnego (w polskich kosciolach zazwyczaj nas tylko pytali dlaczego), nie spytala tez czy chrzestni byli bierzmowani.
Kurcze tylko zapomnialam sie spytac czy moga go trzymac osoby innej wiary ale skoro nie sa chrzestnymi tylko ich zastepuja to chyba moga nie?
Niestety zadnego z chrzestnych nie bedzie.
Takze zaklepane Misiek bedzie chrzczony 27 maja.
A teraz dzwonie dalej zeby zabukowac stoliki, krzesla, namiot itd.

Isia - jak pokazałam mojemu m Twojego Martinka to się od razu zapytał ile ona ma miesięcy:-D:-D:-D:-D jak powiedziałam że miesiąc młodszy od naszego to był w niezłym szoku:szok::-D:szok::-D i grzywa Martina niezła hehehe jak król lew wygląda słodziak.

magdabb - masz rację co do głosu Isi.Mi też się bardzo miło słuchało...taki uspokajający bardzo...

Pluszacze- super sprawa basen.Wzielismy wejsciowke na dwie godziny,ale niunia wytrzymala 1 h i pozniej kimonko.Przed wejsciem juz na basenie byla butelasia,wiec dziecko najedzone i szczesliwe.Najpierw wielkie oczy na tyle wooooodddyy, a potem radosc, jak podplywala na moich raczkach do tatusia to wielki smile.Jak wychodzilam zeby ja ogrzac recznikiem, to zla byla i musialam wracac z nia do wody.Dzieki temu ze mialam 2h na spokojnie ja sobie ubralam wyszlam a m wrocil zeby sie wyszalec z kolegami.Ja juz poszlam do samochodu.
Lady-wiem o czym mowisz, moj juz stracil prace,tzn ma ja do konca czerwca i lipa.Musi czegos poszukac, mam za niego kciuki mocno i za twojego rowniez.
Olcia-kazdy ma czasem taki dzien ze musi pomarudzic, a na kogo innego ma marudzicc twoja mama jak nie na Ciebie.Ja tez nieraz uslysze co nieco od mojej:p zreszta najgorszy okres to byla menopauza mamy- straszne.
Ani- trzymaj sie dzielnie, jesl chodzi o gapowatosc to jestem w tym mistrzynia.Ostatnio nie wiem czy pisalam na dzialce tesciow schodzac z pietra wyrznelam na drewnianych schodach na dupe, siniaak nieziemski,ale bol i siniak mnie nie interesowaly,najgorsze bylo to ze szlam wtedy z mala na rekach!!uff ale nic sie nie stalo
geniusia- nam sie skarz!!! od tego tez jestemy.
Galwaygirl- mama szaleje,ale dzisiaj juz przyjechala chrzesnica wiec sie musi rozdwoic:-) Ostatnio z m wyczytalismy w gazecie dla rodzicow, ze dziecka nei da sie roznosic i ze sie nie przyzwyczaja,one chca czuc nasza blliskosc.Cos w tym jest, przez tydzien nosil moja tesc, wrocilam do domu i Tynka slicznie lezy,nie domagajac sie raczek.
Arlij szwagierka mieszka w krakowie, jezdzi do nas przez Olkusz, jak nei ma ruchu to ok15-20 min dluzej to trwa, a jak jest ruch no to i 40 min, wiec faktycznie, w dwie strony to juz masz o 1,5h mnij czasu z dzieciakami wiec sporo.Moja firma sie rozbudowala,ale naszczescie drugi budynek jest tylko jakies 500metrow dalej.
Isia- boski Martino, i ta fryzurka:-Dpopierm magdabb w kwesti glosu.Mam pytanko w odmu mowicie tylko po polsku??i czy do martina mowisz tez po angielsku?
cyska-supr ze wizyta udana,duzo sie dzieki wam naprawde dowiaduje.
sie rozpisalam....tak to jest jak cie nie ma jeden dzien,dzisiaj sporo spacerku,mala od 11 do 15 miala pierwsza ture, i druga od 18 do 20, jak bylismy na naukach przed chrztem,a pozniej na rynku na piwku(ja oczywiscie soczek bo szwagra musialam odwiezc i dziecko wykapac).My z m od poczatku dziennie kapiemy, mala bardzo lubi no i ma rytm dnia, kapanie butelka i spanko..No i zapomnialam napisac ze jutro w planach mamy zoo(wprawdzie u nas juz bardzo kiepskie jest,ale do wroclawia chcemy sie wybrac jak juz nasza bedzie wieksza to sie juz dwojka pojedzie).A w pon jak sie uda to znowu basen zaliczymy.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzieki.
Musze go nagrac jak spiewa ze mna bo wtedy to dopiero glosny jest (chociaz ja falszuje jak nie wiem).
Kurcze teraz bede bulic za obudzenie sie w ostatniej chwili. Wlasnie zamowilam zaproszenia i zeby zrobili w 1 dzien i przyslali w 1 dzien zaplacilam 3 razy tyle.:wściekła/y:
No ale reszte moge juz na spokojnie teraz robic. Jeszcze tylko rozwiesze pod polskim sklepem ogloszenia, ze potrzebuje babke do pomocy przy gotowaniu i pozniej przy obsludze i stoliki, namiot zarezerwuje i moge spac spokojnie.

Do góry