reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Hej dziewczynki. Dziś miałam dzień pełen stresu.
Rano wstałam i zadowoleniem patrzyłam na czystą bieliznę. Chwilę później miałam chwilowe krwawienie żywą krwią ;-(
Dziś wypadł dzień odebrania wyników z mojego pobytu szpitalu w maju (podejrzenie PCO) więc stwierdziłam, że skoro jadę do lekarza to on sprawdzi czy wszystko ok.
Po 2 godzinach od przyjazdu w końcu była moja kolej. Lekarz mnie nie zbadał, bo niestety nie miał do tego podstaw, ale uspokoił mnie, żebym poczekała na wizytę u swojego lekarza, bo czasem się tak zdarza. Zdziwił się, że biorę luteinę 2x 2 tabl. Stwierdził, że luteina ma czasem takie działanie, że podrażnia cewkę i może powstać plamienie. Podczas tych dwóch godzin czekania byłam w łazience oczywiście i plamienie znów jest ciemno brązowe. Cieszę się i nie, ale staram się nie denerwować. Z utęsknieniem i niecierpliwością czekam na wizytę za tydzień u ginki. Maluszek musi się dobrze trzymać.

reklama
Dee_ ja bym już dawno była u ginekologa... nie wytrzymałabym czekania, swoja drogą małe masz to dawkowanie luteiny, ja miałam takie jak w ulotce czyli 2 tabl*3, potem zmniejszył mi lekarz do 1 tabl* 3 plus duphaston 2 tabl.... nałykałam się tej chemii bardzo dużo, ale dzięki temu krwiak mi się wchłonął, plamienia ustały i wreszcie mam spokój od dwóch tygodni:)

Munie, byłam u gina w połowie zeszłego tygodnia! Dziś byłam i będę za tydzień. Skoro twierdzą, że tak ma być i musimy czekać to nie będę przecież na siłę chodzić do kolejnego skoro byłam już u 3 różnych! :|
Owszem czekam z niecierpliwością na tą wizytę w przyszły czwartek, ale przecież jej nie przyśpieszę. Chciałabym tylko żeby maleństwu nic się nie stało.

Dee- Ty to się nastresujesz biedna:( ale będzie dobrze, i już za 7 miesięcy będziesz tuliła swoją kruszynkę! :*

Dee_ w takim razie musisz się mocno trzymać, a badałaś sobie poziom progesteronu? Wiem, że niektórzy lekarze zlecają gdy się bierze leki, żeby sprawdzić, czy dawki leków są wystarczające. Widok krwi w ciąży jest straszny, ja już nie raz łapałam dół przez plamienia...

Cześć Dziewczynki,

Przepraszam, ze ostatnio się nie odzywałam ale miałam trochę pracy, trochę gości na głowie a do tego ogromne zmęczenie, ale jestem cały czas na bieżąco.

Dee trzymam mocno kciuki aby wszystko było ok.

Ciekawa jestem co u Miny, mam nadzieję że będą jednak dobre wiadomości.

Paluszek - jak tam w pracy???

Oczywiście witam wszystkie nowe Mamusie.

A ja mam mega stresa, że coś jest nie tak. Ciągle wydaje mi się że te bóle były jednak czymś złym i strasznie martwię się o naszą KRUSZYNKĘ. Na dodatek jestem głupia bo naczytałam się w internecie o poronieniu zatrzymanym i o obumarciu płodu - że żeby działo się coś złego nie musi być żadnych sygnałów :-(, nie wiem po co ja to robię. Oby wytrwać do 19, wtedy mam wizytę. Ciekawe czy już wtedy będzie mi sprawdzał przyzierność, jeśli będzie co sprawdzać....

Ostatnia edycja:
Weronika staraj się nie czytać za dużo w internecie wiem z autopsji, że to fatalnie wpływa na psychikę;-)Trzymam kciuki za wizytę a na przezierność to chyba jeszcze ciut za wcześnie

Weronika M. widze ze jestesmy dokladnie w tym samym terminie i ja wlasnie wczoraj juz mialam sprawdzana przeziernosc, wszystko zalezy od tego jaki duzy jest Twoj maluszek:)

Dee jeśli są plamienia kobiecie nalezy się wykonać usg powinnaść iść na izbe przyjęć ale z tego co słyszę bierzesz luteinę to dobrze stosuj sie do zaleceń lekarza i leż kochana jak najwięcej staraj sie leżec i to plackiem i tylko do wc wstawaj i bierz luteinę ja mam 3x1 taką dawkę. &&& kciuki za twoja kruszynkę niech zdrowo rośnie!!! A twój lekarz dał ci nr komórkowy i mówił że w razie plamień masz dzwonić?? Może zadzwoń odrazu cie przyjmie to nic że masz wizytę za tydzień szybka reakcja może zdziałac cuda a tydzień to dużo!! Trzymam kciuki!!
Weronika dziecku najgorzej szkodzi sters więc luuuuuz i nie czytaj nic bo też przerabiałam swoje wyniki z netem i cała w nerwach chodziłam. Będzie dobrze :)
munie dobrze słyszeć że krwiaki się wchłaniają czekam na to bardzo!!! Powiedź mi czy leżałaś przy krwiaku i takich dawkach tabsów??

reklama
ja nie lezalam plackiem caly czas, ale bardzo, bardzo sie oszczedzalam, w domu nie robilam wlascicie nic i lezalam przy kazdej okazji, no i krwiak sie wchlonal:) czesc krwiaka niestety wyszla mi sama, co nie bylo przyjemne, ale krwotoku nie milalam.

Do góry