reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Hej dziewczynki. Dziś miałam dzień pełen stresu.
Rano wstałam i zadowoleniem patrzyłam na czystą bieliznę. Chwilę później miałam chwilowe krwawienie żywą krwią ;-(
Dziś wypadł dzień odebrania wyników z mojego pobytu szpitalu w maju (podejrzenie PCO) więc stwierdziłam, że skoro jadę do lekarza to on sprawdzi czy wszystko ok.
Po 2 godzinach od przyjazdu w końcu była moja kolej. Lekarz mnie nie zbadał, bo niestety nie miał do tego podstaw, ale uspokoił mnie, żebym poczekała na wizytę u swojego lekarza, bo czasem się tak zdarza. Zdziwił się, że biorę luteinę 2x 2 tabl. Stwierdził, że luteina ma czasem takie działanie, że podrażnia cewkę i może powstać plamienie. Podczas tych dwóch godzin czekania byłam w łazience oczywiście i plamienie znów jest ciemno brązowe. Cieszę się i nie, ale staram się nie denerwować. Z utęsknieniem i niecierpliwością czekam na wizytę za tydzień u ginki. Maluszek musi się dobrze trzymać.

reklama
Dee_ ja bym już dawno była u ginekologa... nie wytrzymałabym czekania, swoja drogą małe masz to dawkowanie luteiny, ja miałam takie jak w ulotce czyli 2 tabl*3, potem zmniejszył mi lekarz do 1 tabl* 3 plus duphaston 2 tabl.... nałykałam się tej chemii bardzo dużo, ale dzięki temu krwiak mi się wchłonął, plamienia ustały i wreszcie mam spokój od dwóch tygodni:)

Munie, byłam u gina w połowie zeszłego tygodnia! Dziś byłam i będę za tydzień. Skoro twierdzą, że tak ma być i musimy czekać to nie będę przecież na siłę chodzić do kolejnego skoro byłam już u 3 różnych! :|
Owszem czekam z niecierpliwością na tą wizytę w przyszły czwartek, ale przecież jej nie przyśpieszę. Chciałabym tylko żeby maleństwu nic się nie stało.

Dee- Ty to się nastresujesz biedna:( ale będzie dobrze, i już za 7 miesięcy będziesz tuliła swoją kruszynkę! :*

Dee_ w takim razie musisz się mocno trzymać, a badałaś sobie poziom progesteronu? Wiem, że niektórzy lekarze zlecają gdy się bierze leki, żeby sprawdzić, czy dawki leków są wystarczające. Widok krwi w ciąży jest straszny, ja już nie raz łapałam dół przez plamienia...

Cześć Dziewczynki,

Przepraszam, ze ostatnio się nie odzywałam ale miałam trochę pracy, trochę gości na głowie a do tego ogromne zmęczenie, ale jestem cały czas na bieżąco.

Dee trzymam mocno kciuki aby wszystko było ok.

Ciekawa jestem co u Miny, mam nadzieję że będą jednak dobre wiadomości.

Paluszek - jak tam w pracy???

Oczywiście witam wszystkie nowe Mamusie.

A ja mam mega stresa, że coś jest nie tak. Ciągle wydaje mi się że te bóle były jednak czymś złym i strasznie martwię się o naszą KRUSZYNKĘ. Na dodatek jestem głupia bo naczytałam się w internecie o poronieniu zatrzymanym i o obumarciu płodu - że żeby działo się coś złego nie musi być żadnych sygnałów :-(, nie wiem po co ja to robię. Oby wytrwać do 19, wtedy mam wizytę. Ciekawe czy już wtedy będzie mi sprawdzał przyzierność, jeśli będzie co sprawdzać....

Ostatnia edycja:
Weronika staraj się nie czytać za dużo w internecie wiem z autopsji, że to fatalnie wpływa na psychikę;-)Trzymam kciuki za wizytę a na przezierność to chyba jeszcze ciut za wcześnie

Weronika M. widze ze jestesmy dokladnie w tym samym terminie i ja wlasnie wczoraj juz mialam sprawdzana przeziernosc, wszystko zalezy od tego jaki duzy jest Twoj maluszek:)

Dee jeśli są plamienia kobiecie nalezy się wykonać usg powinnaść iść na izbe przyjęć ale z tego co słyszę bierzesz luteinę to dobrze stosuj sie do zaleceń lekarza i leż kochana jak najwięcej staraj sie leżec i to plackiem i tylko do wc wstawaj i bierz luteinę ja mam 3x1 taką dawkę. &&& kciuki za twoja kruszynkę niech zdrowo rośnie!!! A twój lekarz dał ci nr komórkowy i mówił że w razie plamień masz dzwonić?? Może zadzwoń odrazu cie przyjmie to nic że masz wizytę za tydzień szybka reakcja może zdziałac cuda a tydzień to dużo!! Trzymam kciuki!!
Weronika dziecku najgorzej szkodzi sters więc luuuuuz i nie czytaj nic bo też przerabiałam swoje wyniki z netem i cała w nerwach chodziłam. Będzie dobrze :)
munie dobrze słyszeć że krwiaki się wchłaniają czekam na to bardzo!!! Powiedź mi czy leżałaś przy krwiaku i takich dawkach tabsów??

reklama
ja nie lezalam plackiem caly czas, ale bardzo, bardzo sie oszczedzalam, w domu nie robilam wlascicie nic i lezalam przy kazdej okazji, no i krwiak sie wchlonal:) czesc krwiaka niestety wyszla mi sama, co nie bylo przyjemne, ale krwotoku nie milalam.

Do góry