U
Użytkownik Usunięty
Gość
Weronika M, moje maleństwo akurat ułożyło się tak bokiem, także bez problemu było wszystko widać, wynik miałam 1,7 a do 3 jest norma, jednak mój lekarz nie kazał się tym ekscytować bo twierdzi, że to jest tylko korelacja miedzy przekroczona wartoscia 3 mm a ryzykiem, a nie wyrok, poza tym dobry wynik nie oznacza ze dziecko jest zdrowe - ja przeczytałam cały watek na forum o przeziernosci i wiele dziewczyn miało po 4 - 5 mm i pozniej oczywiscie stresu pelno, aminopunkcja, która tez jest niebezpieczna... a na koniec okazuje sie ze wszystko jest ok
Rozmawialam z moim lekarzem i twierdzil ze o wiele wazniejsze jest USG genetyczne 4D ok 20 tyg, gdy wszystkie narzady sa juz rozwiniete, bo wtedy lekarz moze dobrze wszystko obejrzec i w razie potrzeby zaraz po porodzie mozna podjac leczenie.
Rozmawialam z moim lekarzem i twierdzil ze o wiele wazniejsze jest USG genetyczne 4D ok 20 tyg, gdy wszystkie narzady sa juz rozwiniete, bo wtedy lekarz moze dobrze wszystko obejrzec i w razie potrzeby zaraz po porodzie mozna podjac leczenie.