reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

reklama
Dzięki dziewczyny. Musiałam sobie troszkę pojęczeć, bo nie mam do kogo nawet gęby otworzyć :dry: czasem włacza mi się opcja marudy. Ja cały czas wierzę, że nam się uda, że w końcu będzie lepiej, jestem osobą twardą, ale czasem puszczają mi nerwy... młoda nie młoda, nie wiem :-D 28 w tym roku będzie.
Rocznica nie pierwsza nie ostatnia - mam nadzieję ;-)
najważniejsze, że Pola jest zdrowa, a jak będe miała zapas pieluch na miesiąc to mi wystarczy, jeść wiele nie muszę ;-)

Dziś wpadłam na to, że bardziej podobało mi się kiedy mniej jadłam, znaczy się nie jadłam smażonego itp. Teraz zauważyłam, że ciągle jem jakieś paluszki, kotlety, ciasta :sorry2: nie dziwne, że waga stoi w miejscu. Zatem postanowiłam, że odkurzę swój parowar i przesiądę się na jedzenie z pary. Zdrowiej i może dzięki temu jeszcze pare kilo by spadło. Liczę na to.

Dee i maleństwo będzie miało mleczko "na parze"... A mi się nie chce robić nic na parze :dry: zawsze te warzywa były mdłe, niesmaczne, stąd i garnka nie używam :zawstydzona/y: Może masz jakieś ciekawe i smaczne :tak: sposoby i przepisy na gotowanie? A u mnie waga też w zasadzie w miejscu... nie jem w sumie słodyczy, smażonego, ale poza tym jem DUŻO :zawstydzona/y: że niby synek potrzebuje. Zamiast np 3 kanapek na śniadanie jem 4 :zawstydzona/y: i na obiad prawie tyle co Mój. Bo na śniadania czy kolacje to jem więcej niż on :zawstydzona/y:

renatka.wawa sól fizjologiczna... ja od 3 miesięcy masuję,,, nie miał Adam antybiotyku, bo stan zapalny sie nie wdaje, ale trzeba to robic kilka razy dziennie wiec soli to juz nie wiem ile fiolek zuzylismy, teraz kupilam 50 sztuk, bo ja i do noska puszczam kropelke rano i wieczorkiem

najlepiej się masuje podobno przy karmieniu cycem..karmisz i delikatnie masujesz....ja sól używam jak Krisowa i pomaga..myje bużkę przegotowana wodą na to krem bepanthen...i jest lepiej o wiele..tylko na brodzie mu wyskakuja czerwone potówy, on jak je..to mu po brodzie kapie aż..zawsze muszę mieć pod broda pieluszkę i podcieram mu....

i dostał gorączki synek...dałam czopek na noc po kapieli i śpi oby jutro ok..było bo znowu na kilka godzin z nianią..ciocią...zostanie

Dee co do krzyków małej przy ubieraniu...hmmm cos o tym wiem, jest tak jak u Ciebie czasem sie smieje, jest spokojna ale niestety najczesciej jest płacz i to nie od zimna...próbowałam grzac pokój farelką i było to samo...po prostu tak ma, gadam do niej wszystko robie spokojnie a ona czasem tak krzyczy ze włąsnych mysli nie słysze, podobno dzieci z tego wyrastają:)
Daisy trzymam za Was kciuki i współczuję bardzo...
Krisowa fajne zaproszenia - bedzie super pamiątka
Geniusia, Blair ale spiewacie:) fajnie dziś próbowałam ze swoją coś tam raz kwekneła, ale nie tak jak Wasze...:/chyba jeszcze nie jej czas

Cześć mamusie!

jakaś nieogarnięta jestem ze wszystkim, nie mam kiedy Wam po odpisywać, wchodzę i podczytuje i zaraz załącza się syrena mojej córci albo coś trzeba zrobić. Lara ładnie śpi w ciągu dnia a mimo to ja na nic nie mam czasu, chyba nigdy nie byłam tak niezorganizowana a dom tak zakurzony :szok:

Dziś przy okazji spacerku weszłam do przychodni zważyć niunię, w ciągu ostatniego miesiąca wychodzi jej po 150g/tydz, czy to jest wystarczające? waży w sumie 5520g. Dokarmiam ja w sumie raz lub dwa razy dziennie, ciągle "morduje" ją swoimi cyckami nie dając za wygraną ;)

Na ropiejące oczko to ja również polecam zakraplać solą fizjologiczną i masować (uciskać punkt troszkę powyżej wewnętrznego kącika oka, przesunąć potem palec aż do noska i pociągnąć i w dół wzdłuż nosa aż do nozdrza-tak nam pokazała okulista) . My miałyśmy 2x antybiotyk i nic nie dało, jedynie masaż zlikwidował problem i od miesiąca jest odpukać spokój.

Arlij- siostry bardzo podobne!

Paluszek- u nas tez wrzask przy ubieraniu po kąpieli, próbowałam już chyba wszystkiego i nic nie działa. Mam nadzieje, że dzieciaki z tego wyrastają?

Dee- u nas też ciągle pod górkę z finansami i m nie ma pracy na etat tylko dorywczo ale staram się za bardzo tym nie denerwować bo osiwieje cała.
BTW zapisałam się do fryzjera na piątek, trzeba ufarbować odrost i podciąć- 2 stówki pójdą ale raz na 3 msc mi się należy :sorry:

Piszecie o jedzeniu- ja wcinam jak taki mały odkurzacz, dogadzam sobie oj tak! chałki, biszkopciki, podwójne obiadki i kolacyjki, waga stoi ale co się dziwić jak jem więcej od eMa... nawet pas poporodowy nie ograniczył moich możliwości. Dorwałam w sklepie słodkie ziemniaki, 0,5kg sama zjadałam- szok!

No i moja niunia śpi jak zabita a tu kąpieli jeszcze nie było, wczoraj też nie było bo jak padła o 19 to się obudziła o 2, dzisiaj mi wygląda na taki sam scenariusz ale będę wredną mamą i ją zaraz obudzę, dwa dni pod rząd bez kąpieli to już chyba nie przejdzie...

Ostatnia edycja:
beti - widzę, że zastosowałaś bepanthen jak ja. U nas też teraz już nic nie wysypuje.
cho - a może wcześniej ja kąp żeby później nie budzić?

tak wklejacie filmiki, że i ja postanowiłam pokazać co młoda wyczynia jak jej się grzechotke w ręke włoży (no bo sama to jeszcze nie weźmie ;-))
grzechotka - YouTube

reklama
Munie, zapomnialam napisać ze fotki rewelacja, a Kingusia boska, no i inaczej sobie Ciebie wyobrazałam, nie wiem skad mi się to wzięlo

chouette
ja swojego synka budze na kapiel bo on, 17-19 potrafi usnąc i spac 6-8h ciurkiem, a tak przesuwam mu tą porę na później ;)

Do góry