reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

trina ja czosnku i tak nie jem, bo baaardzo nie lubię.

A dziewczyny, jak jest z syropem z cebuli? Coś mi się kojarzy że maluch też może nie chcieć ssać wtedy piersi? Nie lubię takiego syropu :zawstydzona/y: ale się bym pokurowała, bo pomaga. Co ciekawe samą cebulę uwielbiam, ale teraz przy karmieniu jej nie jadłam, bo się bałam czy nie zaszkodzi małemu...

Sencilla a jak się robi napar z majeranku? nie słyszałam o tym

My dziś: wczoraj karmienie o 21,15, przysnął po pół godzinie, a potem :eek: pobudki: 2, 4, 6 i teraz 8... Żarłok... albo mu się coś poprzestawiało chyba... w dzień miał dłuższe przerwy w karmieniu... takie ze 3 godziny, 3,5 godziny

reklama
Arlij śliczna księżniczka :tak:. Mogłabyś napisać coś więcej o tym programie WHO? Kto może w nim wziąć udział itp?

Daissy zdrówka dla Danielka!

Geniusia dla Ciebie też zdrówka. Ja podczas przeziębienia brałam rutinoscorbin i tantum verde, no i apap na gorączkę.
Ja od wczoraj zapisuje kiedy Szymon je i w nocy mi wyszło co 2 h od pierwszej pobudki, która jest po 3-4h od zaśnięcia. A w ciągu dnia częstotliwość jest nawet co godzinę, ale teraz mamy chyba skok rozwojowy 8 tygodnia bo nic mi nie śpi w ciągu dnia.

Ani ja też mam straszne ciśnienie teraz na słodycze :no:. Na szczęście nie bywam zbyt często na zakupach więc nikt mi ich nie kupuje:sorry2:.

A u nas nocka dziś masakaryczna. Szymon nie spał od 2 do 7, po czym przespał się godzinkę :sorry2:. A humor ma wyborny:sorry:. My się zbieramy do pediatry na kontrolę po chorobie. Miłego dnia kobitki!

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny... jakoś nie mogę się zmobilizować do nadrobienia Was...
Byłam dziś na Żelaznej i troszkę się podłamałam. Mała ma delikatne napięcie mięśniowe. Dlatego patrzy głównie w lewą stronę :-( jak kładę ją na brzuszku to owszem podnosi główkę, ale tylko w lewo. Jak odbijam to znów tylko lewo. Mamy iść do lekarza prowadzącego po skierowanie do terapeuty :-( może dlatego nie chce jeść z tego prawego cycka? ehhh z dupy wszystko.

Waży już nasza klusia 5180, znów pobieranie krwi miała, ale nawet szybko się uspokoiła po... nawet kilka uśmiechów do lekarki puściła :-)

Hej:-)
Wasze dzieciaczki to takie kluseczki juz przekraczaja prawie wszystkie 5kg ;-) i sa na piersi tylko:szok: ..u nas niestety musimy sie dokramiac mieszanka bo moja Jessica nie przybierala odpowiednio duzo na moim mleku ...:sorry::-:)-(
Gratuluje takich zdrowych kg:tak:
My jutro mamy szczepienia :tak: ciekawe jak to zniesie ? i czy bedzie goraczkowac:confused: tak strasznie mi juz jej szkoda...:-(bardzo przezywam ze beda ja kluc :zawstydzona/y:.

Sliczne zdjecia wszystkich maluszkow Pozdrawiam

Dee nie martw się :) będzie dobrze, choć to stwierdzenie to banał. Ja z Kacperkiem chodzę na prywatne rehabilitacje i widzimy pewne postępy :tak: U nas niuniek też patrzy głównie w lewo, mamy duże kłopoty z leżeniem na brzuszku kiedy nie śpi. Ale zobacz, udało nam się już: bardziej rozwiera rączki, dajemy radę ćwiczyć skupianie wzroku na nas, jak leży na moich kolanach a nóżki na moim/brzuchu/piersiach, to coraz lepiej rozciągamy rączki i czasem udaje się nawet dotknąć stópek, a był problem z dotykaniem kolanek. Ćwiczenia bardzo pomagają, widzę po synku, więc u Poluni też będzie dobrze. Tradycyjnie popatrz na Zawitkowskiego, tam też masażyki są. Na tej stronie jest poradnik Fundacja Wcześniak - Rodzice Rodzicom znajdziesz po prawej stronie taki niebieski prostokąt "poradnik opieki i pielęgnacji małego dziecka". My stamtąd skorzystaliśmy z paru sposobów. Nie wszystko oczywiście, bo sama na raz nie ogarniam :zawstydzona/y: ale coraz częściej inaczej podnoszę Kacperka z łóżeczka (taka pozycja boczna) i tak go odkładam, to też sposób na fajne przekładanie z piersi do piersi. Inaczej trochę już go odbijamy. Jakby co, to stestowałam od wtorku parę przychodni na NFZ- neurolog i rehabilitant, jesli będziesz potrzebowała, to podpowiem gdzie szybciej troszkę.

Cześć dziewczyny. U nas nocka można powiedziec idealna. Wczoraj punkt 20.00 Karolcia zasnęła bez jednego jęknięcia, a dziś punkt 6.00 już pobudka, ale cała nocka przespana.

Jakieś plamki jej wyskoczyły na buzi i brzuszku. Zastanawiam się czy to może być potówka? jak ona wygląda?
Wczoraj byłyśmy na spacerku i świeciło słońce. Mała była od dosyć grubym kocykiem ale bałam się zeby jej nie zawiało

Dee Karolina też tak jakby na jedną stronę bardziej się kieruje. Mówiłam o tym lekarzowi to powiedział że każdy noworodek ma jakąś tam asymetrię i jak nie przejdzie to do końca 3 miesiąca to wtedy się zgłosić. To teraz nie wiem czy mam iść gdzieś z Karolą, jak Ciebie już wysłał na rehabilitację
Magda ale słodka ta Twoja kruszynka. Buzia jak smerfik:-D oby szczepienie poszło bezboleśnie. Ja już się boję naszego następnego a to dopiero w maju
Arlij ale Lenka ma suknie-balówę hih pięknie wygląda
Daissy niech Danielek szybko wraca do zdrówka
Mitra ale Tito zainteresowany balonem:-D fajny pomysł. Jak będzie u nas odpust to na pewno kupię Loli balon:tak:
Antila kochana trzymajcie się. Biedactwo malutkie. Szybko przychodźcie do domu

Dzięki dziewczyny troszkę poprawiłyście mi humor. Vanillia właśnie ona użyła słowa asymetria :-D pójdę do swojego prowadzącego lekarza i podpytam. Może nie będzie potrzeby iśc na rehabilitację, bo Pola nie ma przykurczu rączek i w ogóle, tylko ta główka jej "leci" może to moja wina, bo ona się skupia faktycznie bardziej na lewą stronę (tam ma karuzelę) i chyba muszę ją przestawić na jej prawą stronę :-) może to pomoże. Coś wymyśle. Ważne by się nie załamywać.

Hejka kochane.

Geniusia w babka medica wizyta u neurologa 160zł jak dla mnie porażka.Ale dzięki kochana
Krisowa - właśnie dzwoniłam do Piaseczna do neurologa i terminy dopiero na lipiec mają...i już sama nie wiem co robić...Wolała bym jeszcze choć u jednego neurologa skonsultować małego ale bez przesady że chcą 160zł za wizytę...a prywatnie(i taniej) mamy wizytę u podobno bardzo dobrego neurologa dopiero na 18maja(miałam na jutro ale musiałam przełożyć)...ciągle wam tu smęcę o tym neurologu ale naprawdę już sama nie wiem gdzie dzwonić i się zapisać.

A powiedzcie mi czy każda z Was była już u neurologa??? Bo mój Gabrynio ma już ponad 3 msce i jakby np była potrzebna rehabilitacja to nie wiem czy nie za późno z tym wszystkim.
Kurcze a może ominąć już tego neurologa i do rehabilitanta od razu się udać.Od razu pewnie powie czy potrzebna rehabilitacja czy nie.Jak myślicie???

Ostatnia edycja:
reklama
Vanilia - spódnica siostry alu juz wyrosła:-) obskoczyła w niej 3 sylwestry:-D

Hooba napiszę na priv

Dee - zapytaj jeszcze pediatry, jesli faktycznie do 3 miesiąca minie to moze nie musisz chodzić ale w sumie tak jak dziewczyny piszą, same korzyści są z rehabilitacji więc nie denerwuj się i nie zamartwiaj:).

Nocka znowu inna - zasnęła szubciutki po kąpieli przed 21 i o 4 pobudka, 6.30 tatuś przebierał bo kupa i spałyśmy do po 10:-)

teraz się karmimy a potem idziemy na leżaczki do ogrodu:).

Do góry