siwa myślę że Gosia ma czas z odwracaniem głowy, ale zawsze możesz iść do pediatry, poprosić o skierowanie do audiologa... sądzę że jeszcze jest wcześnie
geniusia bo dzieci na początku nie lubią kładzenia na brzuszku, ale z każdym dniem będzie lepiej, ak jak pisze daissy
daissy my planowaliśmy chrzciny w sierpniu, jak mały urodziłby sie w lutym, a teraz przesuwamy na koniec maja (w czercu mąż ma prace 24h/24h wolne z racji mistrzostw Europy w piłkkę nożną), po za tym teściowa nie chciała w maju,, tylko w lipcu, a ze maj piękny miesiąc, wolę maj i zrobie jej na złość, tak jak ona mnie nie wspierała, choć nie powinnam aka być, ale to moje dziecko i moja decyzja
blair złapię doła przez Ciebie... moje dziecko już jutro jedzie na rehabilitacje, bo ma zmienne napięcie mięsniowe, nie pomyślałabym, ze to moja wina, miałabym się obwiniać (choć czasem mam takie mysli), ze nie donosiłam ciąży do końca, a on teram ma wiele wizyt i wciaż musi nadrabiać równieśników. Kochana, zobaczysz jak toszybko odnotujecie zmiany u dziecka po rehabilitacji i jeśli nie mozesz szybko ustalić temrinu na NFZ to szukaj prywatnej praktyki. Dziecko im szybciej rehabilitowane tym lepiej, a konsekwencje nierehabilitacji w ogóle to w późniejszym etpie spowolnienie bądź zatrzymanie rozwoju, stad im wczesniej wykryte tym lepiej. dobrze że ktoś zauważył, bo wiele dzieci ma nawet nie sprawdzane napięcie, bo zakłada sie, ze dzieci rodzą się w pełni zdrowe... niestety mamy słabą diagnostykę w kraju,
mieliście usg przezciemiączkowe?? aha no i widzę że malutka tez lekki wczesniaczek, a 95% jest rehabilitowanych, będzie dobrze, zobaczysz :******