reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

kurcze, jestem załamana. Wczoraj bylismy u neurologa i dostalismy skierowanie na rehabilitacje. Mała ma zaburzenie napięcia mięśniowego. Ehh... Cała noc przepłakałam. Moze przesadzam ale jakoś nie umiem sobie z tym poradzic i siebie obwiniam za to. :(

reklama
Czesc dziewczyny, Ślicznie wam dziękuję za komplementy dla dzieciaków, do galerii zapraszam, jest większa , ale pochowałam masę zdjec , jeśli ktoś chce dam mu specjalny link -jest troszkę filmików z migania i czytania Domanem:)

Powolutku doczytuje
Blair - nie martw sie , idziecie do specjalisty, u takich maluszków szybko sie wszytko koryguje. Dobrze że wyłapane..

Dee, ty sie Pola nie martw , to kobieta nie będzie sie przecież chichrać jak facet...im mniej do szczęścia potrzeba, o uśmiech mojej Poli też trzeba było zabiegać... a pierwszy i tak dostał tata.. ech..;)

Hejka.
Mój urwisek śpi także mam chwilę.
BLAIR niepisałam bo niechciałam siac paniki u Ciebie ale ja to zauwazyłam u Twojej córci na zdjęciach jak jest wygięta w rogalik rzuciło mi się w oczy bo u mojej corci było identycznie mam podobne zd\jecia tylko na papierze i niemam czym zeskanowac.Nie martw się dobrze ze wykryto to tak szybko wtedy rehabilitacja może potrwac krótko,a jaka metodą będzie córcia rehabilitowana? U nas byl Bobath ale z tego co wiem młodsze dzieci sa rehabilitowane Vojtą.
Mój lubi leżec na brzuszku ale też nie za długo,kładę go zawsze pomiędzy karmieniami.Wczoraj byłam na kontroli u neonatologa mały waży już 6050 g:szok: zapytałam o to drżenie brodki pani dr powiedziala ze do 3 m może tak być bo układ nerwowy nie jest jeszcze dojrzały.Unas noc jak zwykle gaworzenie i śmiechy od 2 do 4 godziny:szok: nawet mi spanie przeszło jak on tak śmiał się w głos jejuś jaki on już się robi fajny...:-D:-D

Blair będzie dobrze z niunią! Dobrze, że teraz neurolog to wykrył a nie jak Anielka będzie starsza!

Mitra dzieciaki słodkie!

Mama Niki ja na ciemieniuchę stosuję krem AA mama i ja "krem na ciemieniuchę" i jest rewelacyjny! Raz tylko posmarowałam małemu główkę, zostawiłam na kilka godzin i wszystko ładnie się wyczesało.

Co do chrzcin to my chyba zrobimy w weekend majowy i zaprosimy tylko moje siosty z rodzinkami i dziadków, chociaż jak mam być szczera to teściów najchętniej bym nie prosiła, tylko że chyba nie pasuje. Wystarczy że rodzeństwa m nie będziemy prosić, bo w sumie bardzo mały kontakt z nimi mamy a w mieszkaniu moich rodziców wszyscy i tak by się nie pomieścili! Na chrzciny córki wynajmowaliśmy specjalnie salę bo było ok 35 osób, chrziliśmy w sobotę i impreza trwała do 4 nad ranem:szok: ale teraz jakoś nie chce mi się bawić w takie duże imprezy.

Antila zdrówka życzę, mam nadzieję, że już lepiej u Was!

Geniusia mój synek też nie lubi na brzuchu leżeć, po dwóch minutach jest masakryczny wrzask, ale staram się na niego uodparniać i zostawiam go żeby jednak chwilke poleżał! Chociaż kilka razy zdarzyło się, że przespał na brzuchu kilka godzin!

siwa myślę że Gosia ma czas z odwracaniem głowy, ale zawsze możesz iść do pediatry, poprosić o skierowanie do audiologa... sądzę że jeszcze jest wcześnie
geniusia bo dzieci na początku nie lubią kładzenia na brzuszku, ale z każdym dniem będzie lepiej, ak jak pisze daissy
daissy my planowaliśmy chrzciny w sierpniu, jak mały urodziłby sie w lutym, a teraz przesuwamy na koniec maja (w czercu mąż ma prace 24h/24h wolne z racji mistrzostw Europy w piłkkę nożną), po za tym teściowa nie chciała w maju,, tylko w lipcu, a ze maj piękny miesiąc, wolę maj i zrobie jej na złość, tak jak ona mnie nie wspierała, choć nie powinnam aka być, ale to moje dziecko i moja decyzja
blair złapię doła przez Ciebie... moje dziecko już jutro jedzie na rehabilitacje, bo ma zmienne napięcie mięsniowe, nie pomyślałabym, ze to moja wina, miałabym się obwiniać (choć czasem mam takie mysli), ze nie donosiłam ciąży do końca, a on teram ma wiele wizyt i wciaż musi nadrabiać równieśników. Kochana, zobaczysz jak toszybko odnotujecie zmiany u dziecka po rehabilitacji i jeśli nie mozesz szybko ustalić temrinu na NFZ to szukaj prywatnej praktyki. Dziecko im szybciej rehabilitowane tym lepiej, a konsekwencje nierehabilitacji w ogóle to w późniejszym etpie spowolnienie bądź zatrzymanie rozwoju, stad im wczesniej wykryte tym lepiej. dobrze że ktoś zauważył, bo wiele dzieci ma nawet nie sprawdzane napięcie, bo zakłada sie, ze dzieci rodzą się w pełni zdrowe... niestety mamy słabą diagnostykę w kraju,
mieliście usg przezciemiączkowe?? aha no i widzę że malutka tez lekki wczesniaczek, a 95% jest rehabilitowanych, będzie dobrze, zobaczysz :******

Ostatnia edycja:
Krisowa Tak, Anielka jest wczesniakiem urodzona w 36 tygodniu. Nie mielismy tego USG. Ale zastanawiam sie czy go nie zrobic prywatnie. Rehabilitacje zaczynamy w czwartek na NFZ gdyby nie moja siostra ktora ma znajomości to bysmy do Maja czekali.

Dee no i wszystko sie po woli układa- super!!! a nerwuskiem Polą się nie przejmuj, jeśli Cię to pocieszy to u nas jest podobnie, nawet przy karmieniu wrzeszczy, więc u Ciebie nie jest tak najgorzej.
blair- nie martw się na zapas, dobrze, ze szybko zauważone, im wcześniej tym lepiej
mitra
betibeti i reszta dziewczyn- czy te rysunki kontrastowe dla dzieci można gdzieś kupić po prostu? jak wydrukuje to są czarno białe, buuu :(

reklama
Do góry