reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

daissy - Nadia jest z 5 października ale ten suwaczek pokazuje skończone miesiące bez dni:)

krisowa - w dniu wypisu ważyła 2990 g, teraz przybrała ale nie ważyłam jej, jak miała 18 dni to ważyła 3540, teraz juz pewnie ponad 4 kg bo już czuję, że jest większa sporo.
próbowałam dzisiaj łapać ja w trakcie drżenia za tą kończynkę i ustawało więc może faktycznie to typowe ale i tak ją zbadam.
Zgadzam się z tym usg....Nadia jak miała 2 miesiące nadal miała wysoką bilirubine i bylismy w szpitalu na badaniach gdzie zrobili jej własnie to przezciemiączkowe usg, usg brzuszka itd. i miałam przynajmniej wiedzę, że jest ok.

reklama
zapomnialam...
Miriale::Tono

moze ktoras bedzie zainteresowana,moja siostra juz kiedys u nich zamawiala.Podobno nie sa najgroszej jakosci, za taka cene warto.A wystarczy ze pozniej wysle im sie maila,ze nie jest sie zainteresowanym i juz nic nie wysylaja.Ja dopiero zamowilam wiec zobacze jakie sa,, za 30 zl sie oplaca.

ArliJ rób usg, my mieliśmy jak Adam miał 2 miesiace, wiec masz czas... bedziesz pewna

a ja szukam restauracji na chrzciny, nie chce robić sobie bałaganu w domu, no i jestem leniwa....

Ostatnia edycja:
Witam kochane po krótkiej nieobecności.
Piatek jakiś taki zabiegany,zakupy potem wieczorkiem fryzjer no i spowiedź,dobrze że moja maam miała dzień wolny to mogła śmigać razem ze mną i pilnować Wiktorka jak ja mierzyłam ubrania i siedziałam na fotelu u kolegi fryzjera:-),Ubranie na chrzciny udało mi się na szczęście kupić w pierwszym lepszym sklepie:tak:cała byłam happy że nie musze biegać i szukać.Sobota też uciekła nawet nie wiem kiedy ,w dzień małe sprzątanie obiadek sapcerek z bąblami a potem msza zamiast w niedziele poszliśmy wczoraj zawsze w sobote jest msza jak nie można isc w niedziela -taka niedzielna msza ale w sobote.
Dziś też dzień szybko uciekł rano troszke spałam -Wiktorek pozwolił mamusi pospac do 9:-)a o 15 w kościele chrzciny a o 15.40 byliśmy w restauracji.Synuń grzeczny jak aniołek no szok w momencie kiedy ksiądz polewał mu główke to nic nie płakał-pamiętam jak chrzciliśmy Nicol to mocno sie darła nie szło jej uspokoić.Także jestem cała happy wszystko poszło sprawnie -było miło a potem w restauracji Wiktorek całą impreze przespał dopiero jak się zbieraliśmy do domku to obudził się na cycusia i musiałam jeszcze się wrócić i go nakarmić.Prezenty które Wiktorek dostał to same pieniążki-ładna suma także mamusia odłoży to specjalnej skrzyneczki i będą sobie leżeć na cos kiedyś dla małego wydamy.

Isia-ty to jesteś mega zorganizowana i power mama:tak:ale masz racje warto mieć jakiś grafik i według niego funkcjonować:tak:oj ty to już musiałąś mieć straszna ochote :tak:ja jakos narazie się boje i niewiem czy się szybko przełamie ,m już troszke zagaduje -jak leżymy to mnie głaszcze całuje itd-robi małe podchody a wie że mam bardzo wrażliwy kark i szyje:tak:ale jeszcze mnie ni złamał:-D

Nam na potówki pomogło przmywanie buźi nadmanganianem potasu i smarowanie maśćią Locoid lipocream,ale wkurza mnie bo na główce zrobiła się ciemieniucha:wściekła/y:smaruje oliwką i wyczesuje ale nie bardzo to coś daje.Znacie dziewczyny jakię specyfiki do stosowania na to paskudztwo ,wiem że pisałyście o mustelli

Nasz Wiktorek jak się go np.gwałtownie podniesie to mu bródka czasem tak drży mam nadzieje że to nic nie niepokojącego.

W piątek przyszedł mi leżaczek-odkupiłam od kuzynki Reinforest fisher ...jak małego włożyłam to oczka jak 5zł jak narazie to dźwiek i światełka nie zrobiły wrażenia na nim ale wibracja to zdziałała cuda:tak:teraz czasem jak niechce mi się go nosić to dam na moment do leżaczka to usypia.

Wklejam troszke fotek z dziś,no i sorki że tak tylko o sobie ale jakoś nie mam głowy do zapamiętania co kto pisał żeby wszystkim odpisać a teraz zmykam spać bo padam dzień pełen wrażeń -no i mamy małego katolika w domku:tak:

Załączniki

• IMGP7363zchrzestnumi.jpg
    IMGP7363zchrzestnumi.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 72
  • IMGP7374chrzciny1.jpg
    IMGP7374chrzciny1.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 65
  • IMGP7378chrzciny2.jpg
    IMGP7378chrzciny2.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 73
  • IMGP7385niki i tatuś.jpg
    IMGP7385niki i tatuś.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 66
  • IMGP7393chrzciny5.jpg
    IMGP7393chrzciny5.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 62
  • IMGP7395chrzciny6.jpg
    IMGP7395chrzciny6.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 65

Nam na potówki pomogło przmywanie buźi nadmanganianem potasu i smarowanie maśćią Locoid lipocream,ale wkurza mnie bo na główce zrobiła się ciemieniucha:wściekła/y:smaruje oliwką i wyczesuje ale nie bardzo to coś daje.Znacie dziewczyny jakię specyfiki do stosowania na to paskudztwo ,wiem że pisałyście o mustelli

ja pisałam o Musteli i powiem, że jak narazie jest super... tam gdzie miał już te takie żółtawe suche świństwo to ładnie schodzi a miejsca gdzie dopiero pojawiała się sucha skóra - jak nowe :) u nas działa.

geniusia - ja juz wyrzucilam ta kartke, ale bylo tam pare rzeczy wymienione np. nieprawidlowe zabarwienie skóry, właśnie to drżenie brody i kończyn, prężenie się i odchylanie głowy do tyłu, więcej nie pamiętam :)

ArliJ - my robimy chrzciny w restauracji - w tej w ktorej chcialam koszt ok 60 zł za osobę - za obiad i ciasto, ale niestety termin już był zajęty i zostł mi taki pałacyk, niby elegancki i gustowny ale koszt to 100 zł os :/ ale juz sie zdecydowalam, raz w zyciu cos takiego tylko zrobię, jestem troche zla bo w sumie bedzie 35 os wiec fajne wakacje moglabym miec za ta sume pieniedzy, ale u mnie w rodzinie wszyscy co chwile robia imprezy, wiec chcialam tez, u m nikt nas nie zaprasza i tez bym ich chetnie nie zaprosila, bo nawet z gratulacjami nikt po porodzie nie zadzwonil...

Jej dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki to też takie płaczki i nerwusy? :-( czy tylko moja Polcia taka jest? Ma sucho, nakarmiona, naprzytulana a płacze... ehhh :-(
Zero radości to dziecko ma... tylko nerwy i płacz :-(

Jej dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki to też takie płaczki i nerwusy? :-( czy tylko moja Polcia taka jest? Ma sucho, nakarmiona, naprzytulana a płacze... ehhh :-(
Zero radości to dziecko ma... tylko nerwy i płacz :-(

Dee, moja Liljana to tez nerwusek, mam porownanie ze starszymi coreczkami, moja MArys troche plakala, ale Tosia to w ogole, mogla godzinami lezec, smiac sie, bawic po swojemu. A ta moja najmlodsza to taki placzek :tak: kazde dziecko jest inne.

reklama
no z tym drżeniem..to u nas też jak rozbieram do kąpieli np. albo przebieram i jest mu zimno...mam wrażenie. Nie mieliśmy tego usg główki...a co do chrzcin ja mam 6 rodzeństwa..policzcie z dziecmi rodzinami mąz ma 3 braci....dziadkowie..my..wesele by było..więc zrobimy chrzciny tylko z chrzesnymi i dziadkami.

Nas nawiedzają goście...dziewczyny...łomatko nie ma niedzielnego obiadu bez gości....mąż w poniedziałki wymięka..w sensie skacowany bo gości.....gości. W przyszłą niedzielę bracia męża...też niedzielny obiad...i święta..czyli moja rodzina zaległe wizyty...przyjadą ci co tylko są w domach na święta..hheheh zagrabaniczni. ..ech..ale dajemy radę..były moje psiapsiuły wczoraj ..i cudny dzień ..wesoły..jak za czasów studenckich. A Adaśko pięknie spał.

Do góry