reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

reklama
a u mnie zapalenie piersi, mam ponad 38stopni gorączki i dreszcze :-( odciągam, przystawiam Małą, masuję i nic :( czekam aż babcia mi kapustę kupi i przyniesie, jak miałam tak z Małym to pomogła błyskawicznie.

Munie- ja bym na Twoim miejscu nie dokupywała silniczka jak Ty w takim tempie odciągasz takie ilości:) z silniczkiem może będzie odrobinkę szybciej ale bez szału.

Dla mnie najlepsze wkładki to Lansinoh, wymiatają w porównaniu do innych jakich próbowałam.

U mnie już jakieś 1,5tyg nic nie leci.

Witam mamusie ale sobie z Leonkiem pospalismy heheheheh
Antila wpadam do Ciebie na zurek a do mnie zapraszam na barszczyk czerwony:))))))
BetiBeti kochana ja musze przyznac ze mi sie poprawila cera bo pod koniec w ciazy mialam strasznie sucha dookola buzi iplamy powychodzily tez jakies a teraz po porodzie jak reka odja cera super wyglada i wkoncu moje pazurkiii takie twarde ze szok:szok:
Mamusia Blaneczki kochana no bo twoja to Kobietka ,kobietki musza byc delikatne nasze chlopaki rosna aby pozniej byc silnymi chlopami hehehhehe
Digitals jejku biedna ty zdrowka Ci zyczeeee,a co do ulewania to tez czasami sie nam tak zdaza jak wam i niunio niechce sie napic mleczka na czkaweczke bo swiezo po jedzonku to teraz wzielam sie na sposob i odrazu jeszcze jak niunio lezy podkladam mu pieluszke w ksztalcie sliniaczka i ulewa mi na pieluszke :)))))
Gieniuisa dawaj znac jak tam po tej wizycie u pediatry?a co do ogarniania wlasnego cialka to tez kozystam z sytuacjii jak maz moze na ninia spojzec badz niunio spii

Dagrab ale fajnie ze juz niedlugo sie poprzytulacie ja moge juz a maz cos nie chce chyba mu sie nie podobam:((((((((:)-:)-:)-(z tego co wiem to Galwygirl kozysta ze mama do niej przyleciala :))a z reszta nie wiem co sie dzieje
Anek M lacze sie z toba ja tez sama i wszystko sama robie bo ja za granica i nie mam rodzinki blisko chocby te 50 km od domu tylko cale 2000km a do tego maz codziennie zaczyna opd 4 popoludniu konczy o 3 nad ranem wiec jak wraca z pracy to odsypia do 13 i zaraz znowu do pracy buuuu;(((((
magdabb moj niunio mial na brewkach ciemieniuszke i smarowalam wazelina i zaraz zeszlo polecam,polog skonczyl mi sie jakis tydzien temu i do tej pory nic wiec ok ale z tego co wiem to polog czasami trwa dlugo a czasami krociutko gorzej by bylo jak by ci sie skonczyl i po paru dniach znowu zacza wtedy mi kazali kontaktowac sie z lekarzem w razie w..
Arlij czekamy na relacjie z otwartych zajec:))))00
Mama2006 kochana u nas tez staly rytm dniapobudka najczesciej o 9 przebiernie karmienie usypia do 11 znowu przebieranko i karmienie gaworzy do 12.30 nastepnie szybki cyc i zasypia do 14 nastepnie przbiernako i jedzonko i o 14.30 spacerek do 16 ,poznioej wracamy niunio sobie lezy do 18 i oglada wszystko wkolo i przebieramy,jedzonko i zasypia do 20.30 nasteonie kapiel i zaraz po 21 zasypia do 2 pozniej o 6 i wstaje o 9 :))),w dzien ubieramy tak:body poki zimno dl rekaw na to spiochy,spodenki,koszulka jak w domku a jak na dwor ta ostatnio pisalam a jak na noc to zakaladamy body kr rekaw i spioszki i kocykiem przykrywamy albo spiworek taki do spania :)))
Ale nudy i jakos tak mi smutno strasznie przez tego mojego ema jest taki oschly (czasami mam wrazenie ze moze sobie kogos znalaz niewiem juz sama jakies takie dziwne mysli mnie nachodza ):(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((:)-:)-:)-:)-:)-(

hej mamunie:-)

Pluszaczek -nie zamartwiaj się kochana napewno m nikogo nie ma!!!może poprostu zmęczony pracą.

Mama2006-to ładnie mały na wadze przybiera ,ja bladego pojęcia nie mam ile mój waży ostatnio ważył 4300 ale to juz jakiś czas temu.

Digitalis-to widze że kupi łaś tą samą bielizne wyszczuplającą co ja ,ja też kupiłam drugą tez na szelkach ale bez spodenek takie z majtkami ,na ramiączkach to wygoda bo nic się nie roluje nie zjeżdza.Ten bez spodenek będe nosić na codzień a ten ze spodenkami na wyjścia.Czekam aż kurier przywiezie mi kieske zamówiłam na chrzciny także te ze spodenkami ubiore pod kiecke.Jednak zadowolona jestem bo spłaszcza brzuch i chowa oponki ale i tak zagruba jestem i masakra mam nadzieje że mi tak nie zostanie.

Wiktorkowi też na buźce porobiły sie potówki,zapewne od pieluszki bo on jak leży to lubi mieć pieluszke na buźce,daje mu jakby się miąło coś ulać.Smaruje mu taką maścią co mam po Nicol kiedyś lekarz przepisał Nicol na wypryski no i przemywam buźke roztworem nadmanganianu potasu oby pomogło.Wydaje mi się że ciemieniucha zaczyna mu się robic:(ma takie miejsca suche na brwiach i na główie też gdzie niegdzie się pokazują,główke smaruje oliwką i wyczesuje.Nicol pamiętam nie miała ciemiączka.

Wczoraj udało mi się z małym pobiegać po mieście ,targu zrobiłam też zakupki w mięsnym na 3dni bo tak na codzień m biega po zakupy do Tesco.Wczoraj mały był grzeczny także udało mi się na spokojnie pochodzić po mieście,wpadłąm też do cukierni zamówić tort i ciasto na niedziele,musze do restauracji mieć swoje ciasto.Takrze przygotowania do chrzcin gotowe.Mam nadzieje że mały będzie grzeczny i nie będzie płakać w kościele w razie czego wezme z sobą mleko odciągnięte.

Dziś mały do południa kwiękał i stękał pomyslałąm zobaczymy może dam mu po raz pierwszy butelke z mm,m kupił w razie w.A ten mój mały ani śnił złapać ,kurcze a jutro musze jechać do fryzjera się obciać i niechciałam odciągać no i chyba myśle że m pojedzie z małym bynajmniej ja się stresować nie będe,znajomy zazwyczaj tak godzinke mnie obcina zanim do niego do jade i wróce to było by zadługo.Boje się małego samego z małym zostawiać bo on praktycznie się nim wogóle nie zajmuje ,co mnie złosci choć teraz nie ma jak bo wraca po 21 z warsztatu zaczęło się sporo roboty klienci szaleją z wymianą opon.

Kurcze złą jestem bo gardło mnie boli dość mocno i nie wiem z czego,biore rutinoscorbin i pije syropek *spam* i tabletki do ssania tantum verde oby pomogło.

Co do jedzenia to jem różności i małemu odpukac nic nie ma,zjadłąm pizze i wczoraj nawet 2paski czekolady i nic!super!bo przy Nicol uważałąm na wszystko.Fakt nie jem kapusty fasolki grochu smażonych rzeczy itd ale bez przesady.

Siedze i czekam moja mama ma wpaść na kawke ale coś jej jeszcze nie ma,jak będzie to skorzystam i sprzątne łazienki a mama troszke młodego pobawi,jak narazie to Wikuś spi w kołysce Nicol zajęła się kolorowaniem.

Też chętnie bym z rana pospała bo Nicol jest w przedszkolu jednak Wiktorek z rana do południa lubi na cycu wisieć więc nie bardzo śpie.Teraz też cos mi się oczy zaczynają kleić ale za oknem u nas tak szaro buro.Mama nie wczoraj uświadomiła że w weekend zmieniamy czas nosz normalnie ja śpie zapomniałabym o tym.

Nic lece po coś ciepłego do picia bo gardłó dokucxza miłego dzionka kochane zerkne wieczorkiem do Was.

magdabb- ja juz mam po pologu, ale nie zapisalam sobie kiedy sie skonczyl,taka gapa ze mnie.Ale juz spokojnie z 2,5tyg bedzie.Tylko mam jakies uplawy.A ze urodzilysmy tego samego dnia to masz porownianie dobre:-Dnasza pierwsza lutowko:-)Ja tez mialam sn,a co do karmienia to malutko mala z cyca miala,robila z niego smoka,a od dwoch dni wogole go nie lapie tylko krzyczy.
Pluszacze o Galwaygirl tez pamietam ze korzysta z obecnosci(jakby nie bylo ja robie to samo).
mama -duzo filipek spi.Moja tak spi u baby,w domu to robi 5min drzemki.Choc moze wlasnie jej sie to reguluje.Juz wiem ze popoludniu na brzuszku lubi spac.Teraz wrocilismy ze spaceru a mala w wozku dalej spi.A juz sie wczesniej przebudzila no i do domu wracalam powoli.
Moze i sie poprzytualmy,ale nie rozmawialismy z m o tym.Ostatnio jak mu marudzilam ze gruba jestem, to tylko na mnie spojrzal(a wiadomo ze chcialam uslyszec :"absolutnie kochanie mi sie zawsze bedziesz podobala"jak to kazda baba:p )no to rowniez ode mnie otrzymal odpowiednio karcace spojrzenie na co zareagowal slowami: "nie jestes gruba, jestes poprostu pociążowa".Zobaczymy czy m sie przelamie do przytulanek,nie wiem czy pamietacie,ale w ciazy byla posucha bo przeciez "dziecku moze cos sie stanie"

Ostatnia edycja:
Krostki u Kacperka to trądzik noworodkowy. Po raz kolejny to ma. Nie przejmować się, samo przejdzie, można potraktować krochmalem, można potraktować krochmalem z siemienia lnianego. Dr w porządku, sympatyczny się zdał, co do kompetencji po tej wizycie trudno powiedzieć, w każdym razie wrażenie pozytywne mam, do synka mówił per "mistrzu". Anek M także u Was też może być ten trądzik - my mam na policzkach, nosku, delikatnie czółko i głowka, pojedyncza krostka na udkach, łydkach.

Munie :) ja nie mam zamiaru się katować dietą. Czekoladkę zamierzam za trochę wtrącić. Jem w miarę delikatnie, bo sama mam problemy pokarmowe , więc to bardziej ze wzgl. na siebie uważam :))

Pluszacze przytulam mocno :**************, oj wiem co to oschły chłop, niektórzy chcą być twardzi, a nam przykro...

oj dziewczynki, ja to nie chcę specjalnie się zastanawiać nad przytulankami :(((( Mój to chyba by chciał, tak mi się wydaje. Na pewno mu się podobają giganryczne cycki. Coś mówił, że fajny brzuch taka kuleczka... Co w tym fajnego :confused: Mi przeszkadza duży tyłek i uda. Ale jakby co to ja tak i tak czekam do wizyty u gin 2.04.
dagrab ciekawe stwierdzenie "pociążowa" :))) ja sobie podobałam się bardziej ciążowa niż po.

daissy - wspolczuje problemow z piersiami - u mnie w druga strone, zawsze byly twarde i pelne mleka, a od dwoch dni od poludnia normalnie pustynia :/ w nocy wielka produkcja, zupelnie inaczej jak chce jesc dziecko, karmie juz na dwie piersi i czekam az sie wszystko wyreguluje, bo inaczej bede chyba musiala zaczac stymulacje laktatorem

delicol za 19,60 (50,00) linomag za 6,00 (9,50) zl i enfamil za 20,00 (35,00) kupilam w necie , a w nawiasach ceny w-wskie

W Ziko aptece w Warszawie ceny są podobne do tych w necie :-)
Delicol 24zł
linomag (nie wiem co to :p ale tu są ceny dostępnych ;-) Wyniki wyszukiwania: linomag - Apteka internetowa e-zikoapteka.pl
enfamil Wyniki wyszukiwania: enfamil - Apteka internetowa e-zikoapteka.pl

Małż poszedł na drugie pępkowe w tym tygodniu... się sieje :-D
Był wczoraj na tej rozmowie i czekamy jutro bądź w sobotę na odzew. Liczę bardzo na to.
Jak nie to od 28 pójdzie za mniejsze pieniądze do firmy mojej siostry, ale zawsze będą jakieś pieniążki.

reklama
Mama NIkol no zobaczymy jak to bedzie z tym moim slubnym nigdy tak sie nie zachowywal ale mam w tym momencie na to wyrabane niech spada na bambusa ,zycze Ci zdroweczka i zazdroszcze mamusi jak ja za moja tesknie i dzieki Bogu juz za 10 tyg ja zobaczee
Dagrab zazdroszcze ze masz mamusie hihihi ale korzystaj ile sie da :)))fajne stwierdzenie 'pociazowa 'hehehehhe
Dee to Ci sie rozbawil maz heheheh:)moj maz bedzie robil swoje pepkowe ale za miesiac bo od porodu caly czas pracuje wiec u nas nasze pepkowe ze strasznym opoznieniem moze jakiegos grila walniemy na ogrodzie ,
A ja znowu bede sie przeprowadzac ten dom w ktorym teraz mieszkamy jest zaduzy i nasz wlasciciel jest tak glupi ze szok okno mamy nieszczelne i robi je nam od wprowadzki,maz odmalowal cay dom mu i caly czas czekamy na oddanie kasy za robote i wszystkie farby no coz jak mus to mus
My po spacerku tak pieknie bylo ze az niechcialo sie mi wracac do domciu oczywiscie sama bylam bo niechcialo mi sie mojego prosic jak taki jest dla mnie,pozatym zaczynam powoli wracac do strzyzen i przyjec klientek przynajmniej nudzic mi sie nie bedzie i bede miec dla siebie kase ,moj Leonek tak slodko spii ze zaraz go schrupie:)))))))))))) 099.jpg107.jpg

Do góry