reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

Witam
Ani rzeczywiście dzisiaj długo spałyśmy Ania do przedszkola poszła na 10:-DMartę nakarmiłam i dalej śpi a ja zdążyłam żurek ugotować/
Wizytę u psychologa polecam z całego serca moja starsza córa jest nadruchliwa i rady pani psycholog bardzo mi pomogły. Wiem, że mogę liczyć na pomoc, gdy już nie mam pomysłów no i gdy córa pójdzie do szkoły nie będę zaskoczona ewentualnymi problemami
Arli ja kupiłam sobie wkładki wielorazowe aventu, bo te jednorazowe strasznie mi się zwijały . Ogólnie jestem zadowolona tylko niestety troszkę je widać pod bluzką
Cyśka na pewno uda ci się anulować transakcję. My mamy huśtawkę Fishera i też jestem b zadowolona:tak:

reklama
spał Adaśko juz godzinke na dworzu..teraz w pokoju śpi...często w nocy się budzi...za mało się najada..pewnie.

co do zabawek my nie mamy jeszcze żadnej.. jestem przeciwna wszelkim grajkom...widziałyście filmik w necie jak matka wiezie ulicą dziecko w wózku z przyczepionymi zabawkami do budki..kamera była na poziomie oczu dziecka:szok:

pytanie kobity nie macie problemów z cerą? tzn przesuszonej?

dagrab u mnie z teściami podobnie, jak przyjada to albo z obiadem, albo teściowa zrobi, teść z synkiem się bawi, jak trzeba to i małą ponosi, ale oni to co najwyżej w weekend sie pojawiają bo raz że pracują a dwa że daleko trochę.

ani83
kiedyś psycholog powiedział mi że w zasadzie w dziecku można coś na poważniej zmieniac dopóki nie pójdzie do szkoły, bo potem dla dziecka ważniejsze od tego co mówią rodzice jest otoczenie, ale może Wam się uda jeśli pracujecie nad tym od jakiegoś czasu to inna sytuacja.

Mamusia Blaneczki
też nie wierzę w niepłodność laktacyjna, ale to jaki kto miał poród nie jest bez wpływu na płodność bo podczas porodu naturalnego wytwarzają się konkretne hormony, no i przy cc często laktacja później rusza ato tez nie bez znaczenia, bo znów hormony sie kłaniają.

Isia dobrze że Martikowi nic się nie stało, chyba bym na zawał padła jakby mi się wózek przewrócił - zwłaszcza że w gondoli nawet pasów nie mam. A Ty jesteś mistrzynią organizacji więc dałabys radę z tym karmieniem naturalnym, ale nie ma co się zmuszać jeśli Ci to nie pasuje;) Swoją drogą jak juz zamawiać to niekoniecznie zawsze trzeba pizze. W Wawie jest wiele firm gdzie można zamówić domowy obiad z dostawą do domu, przypuszczam że w Stanach tez coś takiego funkcjonuje.

Susi jak trzeba to trzeba, mi zapalenie piersi już przechodzi, wczoraj jeszcze gorączkowałam, ale po kolejnym paracetamolu spadło i jest teraz ok. Bardziej męczy mnie zapalenie pęcherza (tez juz cos na to łykam) i cholerny ból korzonków. Wczoraj myslałam że popłacze sie z bólu jak małą nosiłam.

Munie ja obsesji nie ma bo wychodzę z załorzenia że sporo można ukryć pod ubraniem, albo przywdziac właśnie gorsecik na jakąś okazję, a mąż tak czy siak wie skąd ta rozciagnieta skóra i mimo wszystko mam nadzieję że jego miłość do mnie przez to nie osłabnie. Zacznę sie pewnie bardziej martwić jak będzie przechodził kryzys wieku średniego:D

ArliJ ale masz fajnie z tym rannym spaniem, synuś jakbym go nie budziła tez do 10 by spał a córa często przed 6 się rozbudza. Więc młodego szykuję do przedszkola z nią na rękach - czasem chwile w leżaczku poleży. Jak mam szczęście to przed 8 uda mi sie ją ululać to nawet synka do przedszkola odprowadzę bo mam blisko.

u nas z ulewaniem jest ten problem że mała z reguły zaleje sobie ubranko i zaraz dostaje czkawki, a że jest świeżo po jedzeniu to nawet nie chce zapić mlekiem.

ani jakie spanie :no: karmienie po 3, potem jazda do jakieś 5, pobudka "cateringu" (taki miewam w domu pseudonim) o 7... koniec spania... teraz znowu jemy, dostał drugiego cyca, bo się awanturował. Ale dzięki temu, że po karmieniu o 7 nie spałam, to po miesiącu w końu wydepilowałam nogi :-D

Na 12,15 idziemy do pediatry, Kacperek ma jakąś wysypkę. Albo potówki, albo uczulenie... w sumie nic takiego nie jadłam... :zawstydzona/y: choć teściowa dała domowe wafeki z masą kakaową, zjadłam małe 3 szt... mam wyrzuty sumienia :-(

beti ja mam przesuszoną skórę na policzkach, miałam taką kaszkę, swędzi strasznie, smaruję alantanem plus w kremie...

ja po wizycie:)) oczywiscie wszystko jest normalne..:/
krostki na buzi to potowki, musialam ja przegrzac!!
a na uszkach te strupki zrobily sie z mleka jakas reakcja zaszla:/ dostalam krem super zmiekczajacy je, masuje chwilke pozniej zmywam wodai zchodzi :) i tak przez miesiac! kazal mi ja kapac w mustelli do suchej skory. a ze mazm ta zwykla ( duzy flakon) to bede ja kapac raz w zwyklej raz w tej do skory atopowej ( tak sie mowi??). po tej do skory suchej nic wiecej nie trzeba skora jest super nawilzona!! polecam!!

geniusia, dopóki dziecko nie ma typowej alergii pokarmowej to krostki po jedzeniu mogą wychodzić, mojej co chwilę coś wychodzi i zupełnie się tym nie przejmuję, jem wszystko, a tym bardziej wszelkie alergeny typu orzechy i czekolada - wychodze z zalozenia ze teraz w sladowych ilosciach dziecko powinno miec ze wszystkim kontakt aby potem nie wyroslo na alergika

magdabb - a ja właśnie do musteli sie uprzedzilam - kupilam krem pod pieluche - i ku mojemu zdziwieniu dziala on jak klej - pielucha przykleja sie po nim do skory...cos okropnego :/

ale wasze dzieciaczki szybko rosną - może dlatego że chlopcy? moje dziecko jutro skonczy dwa miesiące i ma 3700 :) waga spadkowa to 2930 także przbieramy miesiecznie ok 900 g

betibeti - u nas ciuszki tez szybko wymieniłam - pierwszy rozmiar 56 uzywalam tylko miesiac - teraz ciagle jestesmy na 62 :) - i mam nadzieje ze jeszcze z miesiac nam posluza te ciuszki bo kupilam sliczne pajace welurowe w smyku i nie mogę się na moją córeczkę w nich napatrzeć :D

Daissy - daj mi znać jak ciągnie mocno Swing? jak długo odciągasz mleko? wiadomo że każda pierś jest inna, ale chciałabym wiedzieć orientacyjnie czy szybciej odciąga niż ręczny :) dzisiaj mierzyłam czas i w 5 min odciągnęłam 100 ml - z pękającej po nocy piersi, bo dziecię dalej mi spało a o 8 rano z bólu już nie wytrzymałam... a druga piers tez juz byla prawie pełna

Witam, Ani my nie spimy juz od 6:30 tak codziennie.Chwile krecenia sie poplakiwania i drzemanie do 7.
Pozniej przyjechalismy do baby,mala znowu jadla na raty.pO 10 dojadla swoje i znow bna bzuchu zasnela.Po nastepnym karmieniu spacerek :tak:
Geniusia- cos o depilowaniu nog wiem, narazie zrobilam postep i w weekand pomalowalam paznokcie!!jaka radosc!!
Niestety nogi jeszcze pozostaly zarosniete:zawstydzona/y: ale mam mocne postanowienie w weekand uruchomic wkoncu depilator, wkoncu w pon do gin ide i nie moge wygladac jak malpa.No i po wizycie moze bedzie zgoda na przytulanki i m sie moze przelamie,oczywiscie jak mloda na to pozwoli :))
Galwaygirl,OlciaLolcia,Weronika, Cho co tam u Was??Mam nadzieje ze wszystko ok.Mitra mam nadzieje ze juz zdrowa :tak:
Pewnie kogos pominelam.....
Mala sie obudzila

ANI ja nie odciagam mojemu napletka starszemu tez tego nie robiłam i problemów zadnych nie było.Moim zdaniem jak maja byc problemy z napletkiem to i tak będą mimo odciagania lub nie.
DIGITALIS dobrze że z cycami juz lepiej,czasami przyczyną zastoju może byc nieodpowiedni stanik który gdzieś uciska kanaliki i zapalenie gotowe u mnie problemy się skończyły jak zmienilam na inny.
GENIUSIA moj tez ma takie dziwne szorstkie krostki na policzkach chyba raczej nie sa to potowki bo wyszły razem z krostkami na główce tamte zgineły dawno a te na policzkach dalej ma hmm...wizytę u lekarza mam dopiero w poniedziałek.
BETIBETI mi strasznie sie skóra przesuszyła po porodzie jak nieposmaruje kremem to mam taką jakby poparzoną a w ciąży miałam idealną jak 20 stolatka.
Ja tez nie wierzę że karmiąc piersią jesteśmy niepłodne bo jak wiadomo owulacja nastepuje przed okresem a ten nigdy niewiadomo kiedy się pojawi u mnie po pierwszym porodzie @ pojawiła się w 4 m a po drugim w 6 m i do tego nieregularna.
Mojemu narazie pupcia się nieodparza stosowaliśmy już pampersy dady rossman a od wczoraj haggisy.
Jak ja Wam zazdroszczę mam czy teściowych do pomocy ja niemam nikogo kto by mnie na chwilę wyręczył wszędzie muszę jechać z małym i z córcią na zakupy do lekarza itp.kąpię zawsze sama wcześniej wszystko sobie przygotuje cobym miala w zasiegu ręki czasami coś zapomnę to proszę syna o pomoc.
MAGDA ja przemywałam potówki roztworem nadmanganianu potasu taka różowa woda po tym bardzo szybko zginęły.
My 56 uzywaliśmy tylko przez pierwsze 2 tyg a teraz już 62 leci niektóre body to nawet 68 ale mój to gigancik duży się urodził teraz waży chyba juz ponad 6 kg dokładnie będę wiedziec w pon po wizycie u lekarza,grubiutki nie jest tylko wszystko ma długie długie rączki tułów nózki.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry