reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

U nas nocka wspaniała:-D Lolunia spała od 21.30 do 5.00, szok normalnie przeżyłam jak się obudziłam. Aż skoczyłam z łóżka patrzyć czy oddycha, tak się wystraszyłam że w nocy się nie obudziła. Patrzę a ona leży i się śmieje sama do siebie:-p to urwis
Zauwazyłam ze mała ma wzdęcia i strasznie się denerwuje jak ma puscić bączka:-p płacze, pręży się....jak już uda jej się puścić to jest ok, spokój. Myślę że to mleko NAN nie jest zbyt ciężkostrawne. MYślałam jej kupić NAN sensitiwe właśnie dla dzieci które mają problemy brzuszkowe. Orientuje się któraś w tej sprawie? jak się zmienia mleko to trzeba iść do lekarza?

Cyśka strasznie Ci współczuję. Karola też mi się ostatnio tak zachłysnęła herbatką z butelki, jejku nie mogła odkaszlnąć przez kilka sekund, myślałam że zawału dostanę.
Olcia pieknie wyglądacie

reklama
Między 2 a 3 karmiłam i oczywiście patrzyłam w kompa ;) Teraz musiałam sprawdzić czy to prawda czy nie :sorry: a mianowicie, czy licytowałam taką rzecz na allegro czy mi się tylko śniło, no nie byłam pewna :-p Ale zalicytowałam :tak: nie miałam omamów. Mój niuniek po kąpieli zjadł o 21.15, a potem obudził się tak na 2 (mniej więcej) i teraz o5,30 :) więc nieźle. Niestety miał jazdy :confused2: i dopiero teraz się ukoił, i przysnął. Najedzony, przewinięty, przebrany, utulony a płakał :confused2: masakra, kiedy nie wiem, o co mu chodzi :-( to go teraz lulałam do upadłego, na ręku mi usnął.

Vanilia my stosowalismy mleko Nan ,przy zmianie nie trzeba isc do lekarza.A na prezenie sie przy pruczkach mala dostaje espumisan i jest o niebo lepiej(a wczesniej wygladalo to jak iu Ciebie).Poniewaz jak pisalam malej sie nie ulewalo to zmienilam mleko na babydreama z rosmana,produkowane jest przez humane ,stosuje go od 2 tyg i jest super.A 10zł tansze od Nana.
Czytalam gdzies ze jak jest wszystko ok to mleko mozna naswet codziennie inne dawac.
Mala zasnela po 20 i pobudka byla dopiero o 2:tak:pozniej o 5:30 no i troszke przed 7, kupka dojedzenie 60ml ktorych nie zjadla o 5.Teraz sie drzemla,az 5 min i znowu towarzyska jest.
Ja juz u swojej mamy jestem, po 7 od razu z m jechalam.Korzystam z pomocy dopoki jest :-Dtroszke pada,ale moze na spacerek i tak pojdziemy.
Aha w biedronce jest promocja na huggisy 3 wychodza po 40 gr sztuka.

pluszacze babysense II, taki nam kazali kupic w szpitalu, ma 2 plytki wiec mam wygode bo wlozylam w 2 lóżeczka a tylko panel alarmowy przepinam z jednego do drugiego

my mamy Angelcare Angelcare - Monitor Oddechu AC300 też 2 -płytkowy.

Kurcze dziecko mi się odmieniło:), od 2 dni śpi więcej w dzień a rano już nie chce spać do 10 jak to miałyśmy w zwyczaju. Od 7 tak ssała i ssała, już nie było co, ulewało jej się już z przejedzenia a nadal była zdenerwowana i niespokojna, usnęła dopiero pół godziny temu znowu a zwykle dopiero wstawała.
W nocy ładnie śpi, zasnęła po 20, pobudka 1.30 a potem o 5.30.

pogoda dzisiaj mniej ciekawa, padało z rana...szkoda bo tak się już zachłysnęłam ta wiosną.

Hejka mamunie:)

U nas nocka spoksik:) Mały zasnął ok 22.00 potem pobudka o 2.00 i 6.00.A teraz smacznie śpi w łóżeczku.:szok::szok: Zaczynam go powoli przyzwyczajać;-)

Wekendzik przepiękny.Wczoraj zaliczyliśmy spacerek po Starówce.Zjadłam gofra (bez niczego) i loda włoskiego, a no i obwarzanki :-) myślę że to małemu nie zaszkodzi.
Dzisiaj już planowałam wyjście na spacerek do parku...ale jakoś pogoda nieciekawa od rana...no nic zobaczymy.

Ps.dziewczyny Arlij,Olcia,Pluszacze(kurcze ktoś jeszcze...ale nie pamiętam)...ale piękne kobietki z Was i jakie laseczki...zazdroszcze...

Witajcie
Arli cudne zdjęcia. My wczoraj byliśmy w parku Jordana, ale tłumy straszne:szok:
Olcia ależ ty śliczna jesteś:happy:
Isiu a ty kobito gdzie niby te zbędne kilogramy masz?
Geniusia słyszałam o chodzeniu przez sen, jedzeniu, ale nie o zakupach na allegro;-):-D

byłyśmy dzisiaj u lekarza rehabilitanta - bardzo miła babka, z resztą dodatkowo pediatra i powiedziała, że wszystko jest ok :) to trzymanie za rączki i podnoszenie to powiedziała, że sprawdzian na trzymanie główki ale nie dla dziecka dwumiesięcznego, że jeszcze jest za mała kruszynka żeby ją sztywno utrzymać. jedynie co powiedziała że brzuszek z jednej strony jest mocniejszy niż z drugiej, ale to podobno jest genetyczne :D hehe pewnie teściowa by od razu powiedziała, że to ma po mamusi... no cóż, zagadałam ją trochę co można by tu zrobić żeby dziecko jeszcze lepiej się rozwijało i będziemy chodzić raz w tygodniu przez miesiąc na naukę prawidłowego masażu niemowląt :) i tak się to wszystko dobrze skończyło

a co do chrzcin to my robimy pod koniec kwietnia, najgorsze jest to ze w mojej rodzinie jest zwyczaj ze czesto sie wzajemnie zapraszamy, a u m niestety nawet nikt nie zadzwonil i nie pogratulował po porodzie :/ ale niestety tylko swoich zaprosić nie mogę... robimy w takim małym pałacyku obiad i deser dla gości, w sumie będzie 30 gości, kasa na to pojdzie juz nic nie poradze - jakbym miala zrobic tylko dla swojej rodzinki to byloby w domu a tak to nie mam sily sie narabiac, a przede wszystkim nie mam takich salonow aby tyle ludzi pomiescic w mieszkaniu

pluszacze - nie umiem Ci wkleic bezpośredniego adresu, ale jak wejdziesz na stronę Szpital Kliniczny im. ks. Anny Mazowieckiej to w centralnej stronie masz zdrowie kobiety -potem wybierasz po po porodzie - po cesarskim cieciu

reklama
my po usg główki i brzuszka, wszystko idealnie:)

Co do chrzcin to jakoś pod koniec wakacji planujemy, jakoś nie widzę bujać się z takim maluszkiem po restauracji. W domu robić nie możemy bo goście się nie pomieszczą.

a dziś ruszam na aerobic, mam zamiar chodzić 3x w tygodniu.

Do góry