reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Olcia dokładnie tak jest....Nadia jest z października i po tygodniu zaczęłam z nia wychodzić (wtedy było bardzo ciepło) i całą zimę praktycznie pojedyńcze dni opuściłam a tak to codziennie ja hartowałam po 2 h i siebie też;). Nie wiem na ile to wpływ tego ale mam dziecko które miało jeden antybiotyk w życiu i praktycznie nawet kataru nie miewa. W żłobku miała może 2 infekcje a w przedszkolu od września opuściła tylko w październiku 4 dni po złamaniu ręki, potem okazalo się, że świetnie sobie radzi z gipsem to poszła już do przedszkola.

Mam ten plus że mam ogród więc jak mam dużo roboty w domu to zawsze mogę młodą wystawić.

reklama
Dagrab to kupie ten espumisan bo dobre opinie słyszałam, może pomoże. A o mleko babydream widziałam ostatnio w rossmanie ale jakoś bałam się kupić że jakieś dziadostwo, ale jak mówisz że to produkuje humana to może się skusze bo cena super.
Ty już pampki 3 stosujesz? kurcze my jeszcze z 1 nie wyszłyśmy:-p
Isia wow Martinek to już śpi całkiem normalnie:-D super, mam nadzieję że mojej się nie odwidzi i już zawsze będzie tak ładnie śpiochać. Cudowne zdjęcie:tak:

my chrzciny planujemy na czerwiec z powodu braku miejsc w maju w lokalach ze względu na komunie, przynajmniej ciepło będzie (mam nadzieję)

Vanilia- tez sie balam wzielam jedna paczke tego mleko jak jeszcze mialam nana zeby stosowac 24h i zobaczyc jak sie bedzie Tyna zachowywac po nim.Ale spr opinie w necie i wiekszosc pozytywnych no i info o producencie.Co do pampkow, moja ma 5 kg a 3 sa od 5 do 9kg.Narazie mam jeszcze wielka pake zwyklych pampersow 2 i tych premium.Robie zapasy bo za taka cene zadka sie zdarzaja, dzisiaj jeszcze jedna kupilam.Nawet dady wychodza drozej.
Co do spacerow opieram Olcie.
Arlij po tym weekandzie zazdroszcze tym ktorzy maja dom.Moja taka zadowlona caly dzien na dworze.Dzisiaj jej chyba tego brakuje bo mamy marudny dzien od powrotu ze spacerku chyba za krotko a bylysmy ponad 2h.

Ale jestem dziś padnięta.Nie wiem co się dziś dzieje z małym,ale przez cały dzień spał godzinkę tylko...zresztą razem ze mną.A tak to właściwie cały dzień przy cycu wisi i to koniecznie na leżąco bo jak usiadłam do karmienia to jeść nie chciał...nie wiem o co mu chodzi...

Cyśka witaj w klubie :baffled: od 17 non stop cyc :baffled: tak co godzinę i wisi potem i wisi. Odłożyć na chwilę to lament :(

Poszłam na dłuższe posiedzenie z wujkiem cześkiem i to była tragedia :baffled: chciałam sobi w końcu nogi wydepilować i Kacper nie daje mi teraz nawet pół godziny odsapnąć. Tata się nim chwilę zajął jak byłam w wc, to skorzystałam i machnęłam pachy i przetarłam częściowo dolny szlak. A chłop już mnie nachodził... bo "syn zanosi się płaczem i żre rączkę"... on nie ma cierpliwości do płaczącego malucha, on nie ma, ale ja MUSZĘ i często się na mnie wścieka o lamenty :(

może to dzisiaj taki dzień marudny bo moja też jęczy cały dzień, spała niewiele. teraz tatuś próbuje odłożyć ją do łóżeczka, ciekawe....:-D

mój też marudził po południu.....na mazurach wieje okropnie ..ja mieszkam pod lasem....dalej pola..i jak widziałam tumany pyłu porywane przez wiatr z pól to odechciało mi się nawet wietrzenia dziecka

pierwsze próby z obrazkami....biało czarnymi..i fajnie wypadły skupił wzrok na kilku..położyłam go w chuśtawce...przyczepiłam spinaczem od prania.....zadziałało....

czy ktoś używa huśtawki birgt stars? mam kilka pytań o nią...

My też codziennie wychodzimy, niezależnie od pogody.

Munie- lekarz dał mi zielone światło na aerobik więc byłam, teraz boli mnie każdy mięsień. Po sn jest inaczej niż po cc, wiadomo szybciej można ćwiczyć, po cc nie wyobrażam sobie takich akrobacji jak dziś wyczyniałam.
beti- wczoraj zamówiłam huśtawkę hybrydową z bright stars :) jak dojdzie to się podziele opinią o niej.
Isia- cudne masz te dzieciaczki!

reklama
Olcia zgadzam się, że w sumie każda pogoda nadaje się do spacerów, z tym że mnie się po prostu nie chce łazić,gdy jest brzydko:zawstydzona/y:Robię wtedy tak, że wystawiam małą na balkon
Gieniusia co to za urządzonko rozpoznające płacz?
U nas dzisiaj też ( w sumie pierwszy raz od narodzin) dzień wiszenie przy piersi

Do góry