reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

mi w trakcie ciazy tez pelno narosli sie zrobilo, wyglada mi to na brodawki, zaczelam je usuwac preparatem z apteki.ponadto tez mam jakies plamki.

reklama
Dzień dobry!
Nazywam się Weronika.Jestem mamą Lenki która urodziła się 2 lutego.Przyjmiecie nas do siebie?
A tu Mysza
184640.M.jpg

Załączniki

• 179845.M.jpg
    179845.M.jpg
    41,8 KB · Wyświetleń: 48
  • 186328.M_jzzpl.jpg
    186328.M_jzzpl.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 50
Ja tego pieprzyka miałam już wcześniej... Tylko jakoś zwlekałam z wizytą u lekarza. Ale położna w szpitalu mnie postraszyła, więc się zebrałam. No i rozmawiałam wczoraj z BB, powiedział, że mam poszukać jakiegoś prywatnego lekarza, bo nie będę czekać tyle czasu. Z tym, że mnie nie stać, żeby iść prywatnie, ale BB się zapiera, że za wszystko zapłaci. A ja tak nie chcę...
Juniorek spał dzisiaj jak Aniołeczek... 2 razy tylko się obudził w nocy na karmienie i spał do 9 :-) Pogoda była piękna, byliśmy na spacerku...
Ja za Delicol zapłaciłam 35zł... To tak średnio :-)

CEzsc dziewczyny..

sie pochwale ze wg chirurga mam idealne dziecko ..;)

Byliśmy wczoraj z ta pępowinka zeby urznąć i trafiliśmy na fajną panią chirurg, pepowinki co prawda nie urznęła tylko kazała jeszcze poczekać( i miała racje bo odpadła dziś) za to nie patrząc na co wypisane skierowanie obejrzała bioderka, podniebienie jajca i stwierdzła ze są idealne i ze rysy twarzy też:-D... i ze USG bioderek nie ma sensu robić bo są zajebiste, możemy się kontrolnie zgłosić jak dziecko będzie siadać - ( nie powiem urosłam w dumę..ha.. ;) )

no Mitra gratuluję idealnego dziecka;) zawsze jakos milej jak dzieci chwalą no i pempkowe juz możesz opijać:D

Isia widze że Ty na pełnych obrotach, mało która ma siłę przy małym dziecku jeszcze o pracy myśleć, dlatego podziwiam, ale domyślam sie że nie jest Ci lekko.

Anek M bezczelny Twój mąż, może przypomnij mu że to tez jego dziecię i mógłby sie czasem nim zająć, bo nawet najlepsza opiekunka nie zastąpi mu ojca.

Lenkowa, witaj, napisz nam coś więcej o sobie :)

Mitra, ale fuks z tą pępowinką, akurat dzisiaj odpadła, w odpowiednim czasie :)

Jeżeli któraś z Was chce kupić laktator, to polecam Medela Harmony - proponuję używany - może być nawet mocno zużyty bo wystarczy dokupic butelkę za 9 zł, łącznik 15zł, zaworki 12 zł i nowy lejek za 15 zł - to wszystko za ok 50 zł i laktator jest jak nowy - stara tylko pompka zostaje, która nie ma kontaktu z mlekiem, w ten sposób można mieć laktator za niewielkie pieniądze, który kosztuje ok 200zł :) jakbym znała ten laktator wcześniej to bym tak zrobiła/

co do wydajności ja nim odciągam codziennie rano mleko z nocy, bo dziecie mi zawsze przesypia od 23 do 10 rano tylko z jednym karmieniem o 5-6 rano - więc muszę odciągnąc, bo mam eksplozję mleka - 120 ml zawsze idzie w 5-10 min :)
i tak każdego dnia odciągam i mam już pół zamrażalnika mleka - nie wiem tylko kto to wszystko wypije?

Lenkowa, witaj, napisz nam coś więcej o sobie :)

Mitra, ale fuks z tą pępowinką, akurat dzisiaj odpadła, w odpowiednim czasie :)

Jeżeli któraś z Was chce kupić laktator, to polecam Medela Harmony - proponuję używany - może być nawet mocno zużyty bo wystarczy dokupic butelkę za 9 zł, łącznik 15zł, zaworki 12 zł i nowy lejek za 15 zł - to wszystko za ok 50 zł i laktator jest jak nowy - stara tylko pompka zostaje, która nie ma kontaktu z mlekiem, w ten sposób można mieć laktator za niewielkie pieniądze, który kosztuje ok 200zł :) jakbym znała ten laktator wcześniej to bym tak zrobiła/

co do wydajności ja nim odciągam codziennie rano mleko z nocy, bo dziecie mi zawsze przesypia od 23 do 10 rano tylko z jednym karmieniem o 5-6 rano - więc muszę odciągnąc, bo mam eksplozję mleka - 120 ml zawsze idzie w 5-10 min :)
i tak każdego dnia odciągam i mam już pół zamrażalnika mleka - nie wiem tylko kto to wszystko wypije?

To tak jak ja..i modle się ,zeby nie było przerwy w dostawie prądu. A pierwsze użycie w najbliższy weekend , uciekam z domu do teatru z córą i ojca z synem zostawiam:)

I nie martw sie, jak dziecko będzie starsze i będzie wypijać 250 ml na jeden raz to ci zapasy w mig stopnieją ;)

Mitra, a kiedy dziecko będzie tyle wypijać? bo jak teraz daję butelkę to zawsze porcjuję 130 ml i nigdy córeczka nie opróżnia całej butli - to 10-20 ml zostawia, a tak gdzieś wyczytałam ze dziecko pije w 1wszym mies 100ml i potem po 10 ml dodatkowo na kazdy miesiac, tylko nie wiem czy to sie tez dotyczy mleka naturalnego, a nie modyfikowanego...

ja właśnie z butelek przechodzę na woreczki do mrożenia, zajmują mniej miejsca w zamrażalniku, a tego mleka z rana żal mi wylewać bo podobno jest najlepsze, tłuste i bardzo sycące

reklama
Anek no brak mi słów:no:Może zrób kiedyś tak, że po powrocie M z pracy po prostu wyjdziesz? Zostaw odciągnięte mleko i niech sobie chłop radzi
Mitra fajnie, że nie trzeba było grzebać przy pępku:tak:No i gratuluję ideału:-D
U nas z pępkiem też nieciekawie, bo niestety jest wilgotny i w dnie jest brzydka ziarnina. Osuszam to, przemywam Octeniseptem a jutro chyba spirytus zastosuję
Ja z nadmiaru mojego mleka zrobiłam starszej córce kakao, była zachwycona, że też dostała mleczko mamusi
Lenkowa witaj:-)

Do góry