reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Mitra, a kiedy dziecko będzie tyle wypijać? bo jak teraz daję butelkę to zawsze porcjuję 130 ml i nigdy córeczka nie opróżnia całej butli - to 10-20 ml zostawia, a tak gdzieś wyczytałam ze dziecko pije w 1wszym mies 100ml i potem po 10 ml dodatkowo na kazdy miesiac, tylko nie wiem czy to sie tez dotyczy mleka naturalnego, a nie modyfikowanego...

ja właśnie z butelek przechodzę na woreczki do mrożenia, zajmują mniej miejsca w zamrażalniku, a tego mleka z rana żal mi wylewać bo podobno jest najlepsze, tłuste i bardzo sycące
Pola tyle żłopała jakoś po 4 mies życia chyba.

reklama
dzięki raz jeszcze za odzew w sprawie laktatorów, czyli w sumie 3 firmy górują, więc na nich się skupię, jutro na spokojnie usiądę na allegro i coś wybiorę, to M mi zamówi, wtedy w połowie przyszłego tyg może już będzie :)
dziś Milenka skończyła miesiąc, cały czas nie mogę uwierzyć, ze już tyle czasu jest z nami, bo mi to tak szybko minęło, jakby dopiero parę dni przeleciało:szok:
mój M też jakoś mało specjalnie się garnie do pomocy, ale ja się nie daję, bo dla niego najlepsze rozwiązanie, zeby mi mała ciągle na cycku wisiała, no ale tak to by mi cycki zaraz odpadły ;p ale za to robi mi jedzonko, herbatki, sprząta w mieszkaniu, prasuje ciuszki małej, wstawia pranie, zajmuje się starszakiem, więc nie mam co pod tym względem narzekać ;)
spacerek dziś też pierwszy zaliczyliśmy, oczywiście kierującym wózkiem był Mati, nie chciał nikomu oddać ;)
no nic idę się myć i do wyrka, pewnie niedługo Milena się obudzi na jedzonko, a potem już ładnie zaśnie na noc, chociaż w sumie od 16 śpi, wstała tylko po 18 zjadła i śpi do teraz, nawet ja się chwilę po 16 przespałam ;)

moj dzis ma cholerna kolke, placze juz ponad 4 godz. i konca nie widac.jestem zdolowana.
kitek
ten laktator co munie podala jest super.tez go mam i uzywam.mi troche pomogl, bo po porodzie nie mialam pokarmu, maly niechcial ssac piersi i jak przyszlam ze szpitala to dzieki niemu pojawil mi sie pokarm, niestety niewiele bo maly cyckow ssac niechce.zawsze cos mu odciagne i podam w butli.

Ja miałam medele mini electric i aventa, i napisze tak medela mocniej ciagnie, ale ja sie zraziłam bo mi dwie padły, z avent na razie ok, ale ciągnie słabiej , ale plusem jest to ze można mu pokazać jak ma ssac no i ma opcje przeróbki na ręczny. Z tego co wiem medela harmony ma podobna możliwość wiec może ten jest tez fajny.

mitra widziałam twój link jak Pola pieknie miga! pozazdroscilam Wam umiejetnosci a Tobie opanowania i wytrwalosci.
Mozesz mi polecic jakas ksiazke od ktorej powinnam zaczac zeby sie nie zrazic i zrozumiec jak dokładnie mam nauczyc swoja córke tak sie porozumiewac? i od kiedy najlepiej jest zaczac nauke?

Ostatnia edycja:
dziewczy u nas delicol tez zadzialal!!!!! noc przespana z przewami na karmienie, bez awantur i płaczu :)
czy powinnam podawac jej kropelki przed kazdym posilkiem czy tylko wieczorem i podczas nocnych karmien? w ulotce zalecaja co posilek do skonczonego 3-4msc zycia.
A juz sie powaznie martwilam czy niunia ma tak ciezki charakter albo ja jestem tak zla matka- wielki UFF!

Ciesze się, że pomogło :-) czekałam na twoje wieści :-)

u nas nadal wszystko z sukcesem, ale martwię się jednym. Mała przestała odbekiwać. Za to więcej ulewa :-( będę to obserwować. Do następnego karmienia może nie podam i zobaczę czy to wina Delikolu.

Teraz malutka zjadła śniadanko. Nie usnęła od razu, poleżałyśmy sobie razem i usnęła samoistnie :-)

Ja właśnie nakarmiłam małą bez kropelek, było trochę gorzej niż w nocy ale znośnie. Nie odbeknęła niestety, ale ulewanie też jakby mniejsze jest więc będę ja obserwować,dzisiaj nie będe podawała jej co posiłek, podam dopiero pod wieczór.
Teraz malutka trochę marudzi u taty na rączkach ale nie będę wiązała tego z odstawieniem kropelek bo to chyba coś za szybko by było :) no i w połowie karmienia musiałam biec do wc więc i ona miała prawo się wkurzyć troszkę.

p.s. juz nie wiem gdzie do Ciebie Dee pisałać, więc piszę "tu i tam" :) trzeba rozpowszechnić magiczną moc kropelek :)

Ostatnia edycja:
Haha :-D mam to samo :-D odpisuję wszędzie, żeby nie było, że coś przeoczyłam :-D

ciekawi mnie na jakiej zasadzie te krople działają.

reklama
no własnie, mam nadzieje ze nie "uzalezniaja" i ze bez nich maluszki tez beda chcialy normalnie jesc.
Podejrzewam ze dzialanie jest podobne do bakterii trawiennych, ktore dostajemy osłonowo przy antybiotykach ale to tylko mój strzał. Jak połozna zaszczyci mnie swoja obecnoscia to zapytam, jak na razie nawet nie zadzwonila.

Do góry