reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

hejka
Krisowa, Twój Adaś to chyba na bebilonie pepti jest ?! ja pamiętam, że Mati na tym mleczku robił właśnie rzadkie zielonkawe kupki i też się martwiłam, że może ma coś z układem pokarmowym, trawieniem itd, a okazało się, ze tak robił po zawartej w mleku witaminie D, więc może i u Was stąd ten kolor i konsystencja kupek :>
Olcia trzymam kciuki, zeby sprawa z pieprzykiem okazała się bezchorobowa !!

A ja mam pytanie, napiszcie mi jakich laktatorów używacie ? Chciałabym kupić, ale nie mam pojęcia jaki, aaa i nie chcę wydawać na niego 500zł, bo teraz u nas krucho z kasą przed budową :baffled:
gratuluję nowym rozpakowanym mamusiom, a nierozpakowanym życzę szybkiego rozwoju akcji :>

reklama
Digitalis - zajrzałam na ten Leoblog...i się popłakałam.Ale tylko zerknęłam...dalej nie byłam w stanie patrzeć i czytać jak cierpi...

hej kochane:-)
Wczorajsza nocka upłynęła w miare znośnie mały nie budził się tak często na cycusia w dzień też aż tak nie wisiał ,także może to wczorajsze non stop wiszenie na cycu nie było spowodowane tym że jakieś mleczko słabsze czy cuś.Mam nadzieje że dziś w nocy Wiktorek da mamusi pospać oby.O19 był już ubrany i wykąpany pociągnął troszke cycusia i ładnie śpi aż do teraz,jakoś nie mamy specjalnej metody na usypianie mały wypije mleczko podniose go aby mu się odbiło i potem kłade ładnie do łóżeczka.

Przedwczoraj odpadł pempuś,przemywałam go spirytusem no i szybko poszło także z pempkiem ok,najbardziej Nicol ucieszona bo cały czas komentowała że nieładny taki pempek czrny i czemu Wiktorek taki ma.

Dziś dzień w miare Nicol nie szła do przedszkola bo przeziębiona ,bałam się że bedzie cieżko ale było ok daliśmy rade.Nicol zawsze o 12 ma drzemke to i mi się udało połżyć bo Wiktorek po cycusiu też w tym czasie usnął.

Kurcze dobija mnie już to siedzenie w domu!!!nic nie wychodze no bo jak czekam aż się ociepli i położna pozwoli nam wyjsc na spacerek.

Olcia Lolcia-kochana nie zamartwiaj się na zapas napewno będzie dobrze!!!ja też mam dużo pieprzyków i wide że coraz więcej przybywa,ale myśle że są ok,mam to po tatusiu.

Nic mykam kończyć oglądać film z eme a potem ide grzecznie spać bo mały zapewne niedługo wstanie i będzie wisieć na cycusiu!

Ciekawe jestem jak tam Trina nic się nie odzywa?

Olcia współczuję stresu, ale będzie dobrze. Lekarze często straszą pacjentów, aby nie zaniedbali sprawy:tak:
Kitek ja mam Medelę mini eletric i jestem bardzo zadowolona. W 5 minutek ok 70 ml mleczka dzisiaj sciągnęłam

kitek ja mam elektryczny Medela i ręczny Avent - z obu jestem zadowolona ale przy nawale np. elektryczny nie ciągnął zbytnio, tylko ręczny mnie uratował.

Olcia nie martw sie na zapas, wiem, że w wpierwszej chwili to człowiek od razu widzi wszystko na czarno ale trzeba to szybko załatwić, dobrze, że własnie poszłaś do lekarza, że zawczasu już działasz. Ja miałam guzek w piersi i oczywiście też stres, najpierw biopsja, potem decyzja o wycięciu,wycinania tez się bałam i to oczekiwanie 2 tygodnie na wynik badania histopatologicznego to było okropne ale wszystko dobrze się skończyło i cieszę się, że się wzięłam za to i że nie miało szans się rozwinąć w coś złośliwego. U Ciebie na pewno też jest ok!.

Hej Mamusie jak tak szybicutko sie witam z wami i lece odciagac mleczko dla Leonka pierwszy raz gdyz chce choc jeden raz dziennie podawac moje odciagniete mleczko butelka zeby maz tez mogl pokarmic no i jak bede musiala gdzies wyjsc zeby mogl sam malego nakarmic buziam weas mocno i jutro opisze skutki mojej dzisiejszej proby dobranoc:)))))

Dziewczyny KOCHAM WAS!! Dziękuję za Delicol!! Maleńka stała się niunią w początków swojego życia. Ślicznie zasypia i to po 20 minutach karmienia. Czasem nawet sama wypluwa cycka i usypia obok mnie :-) właśnie ją włożyłam do wózeczka i sobie śpi. Muszę odkurzyć pokój więc wolałam ją wywieźć obok do pokoju :-)

Jak dziś się obudziłam to zauważyłam, że nie odłożyłam Poli do łóżeczka i spała sobie razem z nami :-) a jak wstała to zaczęła się słodko przeciągać bez płaczu, bólu ... ahh bosko!! Oby tak zostało :-)

P1060836.jpg

wspaniały widok :zawstydzona/y:

A co do kupki. Następna była już jajkownicą więc to chyba przejściowe albo utlenienie :-)

Dee super, że Delicol działa:-)
U nas piękne słoneczko, ale jednak zimno.Chciałam zabrać małą na króciutki spacerek, zobaczymy jaka będzie temperatura około południa

reklama
Kitek ja mam ręczny z tt i bardzo sobie chwalę:) polecam, ja kupiłam nawet używany za 20parę zł ;p

mały po jedzeniu nie śpi idę się z nim pobaraszkować na brzuszku ;p nie wiem czy u nas nie zaczniemy z tym delicolem, bo niby bobotic podziałał, ale wczoraj mały był płaczliwy... na razie jeszcze obserwujemy :) miłego weekendu, u nas słonko, będzie spacer:D

Do góry