reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

hejka
Krisowa, Twój Adaś to chyba na bebilonie pepti jest ?! ja pamiętam, że Mati na tym mleczku robił właśnie rzadkie zielonkawe kupki i też się martwiłam, że może ma coś z układem pokarmowym, trawieniem itd, a okazało się, ze tak robił po zawartej w mleku witaminie D, więc może i u Was stąd ten kolor i konsystencja kupek :>
Olcia trzymam kciuki, zeby sprawa z pieprzykiem okazała się bezchorobowa !!

A ja mam pytanie, napiszcie mi jakich laktatorów używacie ? Chciałabym kupić, ale nie mam pojęcia jaki, aaa i nie chcę wydawać na niego 500zł, bo teraz u nas krucho z kasą przed budową :baffled:
gratuluję nowym rozpakowanym mamusiom, a nierozpakowanym życzę szybkiego rozwoju akcji :>

reklama
Digitalis - zajrzałam na ten Leoblog...i się popłakałam.Ale tylko zerknęłam...dalej nie byłam w stanie patrzeć i czytać jak cierpi...

hej kochane:-)
Wczorajsza nocka upłynęła w miare znośnie mały nie budził się tak często na cycusia w dzień też aż tak nie wisiał ,także może to wczorajsze non stop wiszenie na cycu nie było spowodowane tym że jakieś mleczko słabsze czy cuś.Mam nadzieje że dziś w nocy Wiktorek da mamusi pospać oby.O19 był już ubrany i wykąpany pociągnął troszke cycusia i ładnie śpi aż do teraz,jakoś nie mamy specjalnej metody na usypianie mały wypije mleczko podniose go aby mu się odbiło i potem kłade ładnie do łóżeczka.

Przedwczoraj odpadł pempuś,przemywałam go spirytusem no i szybko poszło także z pempkiem ok,najbardziej Nicol ucieszona bo cały czas komentowała że nieładny taki pempek czrny i czemu Wiktorek taki ma.

Dziś dzień w miare Nicol nie szła do przedszkola bo przeziębiona ,bałam się że bedzie cieżko ale było ok daliśmy rade.Nicol zawsze o 12 ma drzemke to i mi się udało połżyć bo Wiktorek po cycusiu też w tym czasie usnął.

Kurcze dobija mnie już to siedzenie w domu!!!nic nie wychodze no bo jak czekam aż się ociepli i położna pozwoli nam wyjsc na spacerek.

Olcia Lolcia-kochana nie zamartwiaj się na zapas napewno będzie dobrze!!!ja też mam dużo pieprzyków i wide że coraz więcej przybywa,ale myśle że są ok,mam to po tatusiu.

Nic mykam kończyć oglądać film z eme a potem ide grzecznie spać bo mały zapewne niedługo wstanie i będzie wisieć na cycusiu!

Ciekawe jestem jak tam Trina nic się nie odzywa?

Olcia współczuję stresu, ale będzie dobrze. Lekarze często straszą pacjentów, aby nie zaniedbali sprawy:tak:
Kitek ja mam Medelę mini eletric i jestem bardzo zadowolona. W 5 minutek ok 70 ml mleczka dzisiaj sciągnęłam

kitek ja mam elektryczny Medela i ręczny Avent - z obu jestem zadowolona ale przy nawale np. elektryczny nie ciągnął zbytnio, tylko ręczny mnie uratował.

Olcia nie martw sie na zapas, wiem, że w wpierwszej chwili to człowiek od razu widzi wszystko na czarno ale trzeba to szybko załatwić, dobrze, że własnie poszłaś do lekarza, że zawczasu już działasz. Ja miałam guzek w piersi i oczywiście też stres, najpierw biopsja, potem decyzja o wycięciu,wycinania tez się bałam i to oczekiwanie 2 tygodnie na wynik badania histopatologicznego to było okropne ale wszystko dobrze się skończyło i cieszę się, że się wzięłam za to i że nie miało szans się rozwinąć w coś złośliwego. U Ciebie na pewno też jest ok!.

Hej Mamusie jak tak szybicutko sie witam z wami i lece odciagac mleczko dla Leonka pierwszy raz gdyz chce choc jeden raz dziennie podawac moje odciagniete mleczko butelka zeby maz tez mogl pokarmic no i jak bede musiala gdzies wyjsc zeby mogl sam malego nakarmic buziam weas mocno i jutro opisze skutki mojej dzisiejszej proby dobranoc:)))))

Dziewczyny KOCHAM WAS!! Dziękuję za Delicol!! Maleńka stała się niunią w początków swojego życia. Ślicznie zasypia i to po 20 minutach karmienia. Czasem nawet sama wypluwa cycka i usypia obok mnie :-) właśnie ją włożyłam do wózeczka i sobie śpi. Muszę odkurzyć pokój więc wolałam ją wywieźć obok do pokoju :-)

Jak dziś się obudziłam to zauważyłam, że nie odłożyłam Poli do łóżeczka i spała sobie razem z nami :-) a jak wstała to zaczęła się słodko przeciągać bez płaczu, bólu ... ahh bosko!! Oby tak zostało :-)

P1060836.jpg

wspaniały widok :zawstydzona/y:

A co do kupki. Następna była już jajkownicą więc to chyba przejściowe albo utlenienie :-)

Dee super, że Delicol działa:-)
U nas piękne słoneczko, ale jednak zimno.Chciałam zabrać małą na króciutki spacerek, zobaczymy jaka będzie temperatura około południa

reklama
Kitek ja mam ręczny z tt i bardzo sobie chwalę:) polecam, ja kupiłam nawet używany za 20parę zł ;p

mały po jedzeniu nie śpi idę się z nim pobaraszkować na brzuszku ;p nie wiem czy u nas nie zaczniemy z tym delicolem, bo niby bobotic podziałał, ale wczoraj mały był płaczliwy... na razie jeszcze obserwujemy :) miłego weekendu, u nas słonko, będzie spacer:D

Do góry