reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

cyska - Delicol jest bardzo drogi, nie wiem na ile wystarczy taka buteleczka, ale podejrzewam ze na tydzien max - wtedy wychodzi 200 zl miesiecznie... dlatego najpierw probuje sie espumisan potem delicol jak ten pierwszy nie pomaga, u nas sie sprawdzil, wiec bedziemy inwestowac w kolki... bo na placzace dziecko sama nie mam sily

chouette - pewnie po 10 min mniej leci z piersi i dziecko sie denerwuje bo trzeba mocniej ciagnac - ja bym wtedy dala druga piers

reklama
I juz pierwsza dawka Delicolu podana... Malutka spi mi na brzuchu i napina sie jeszcze... Zobaczymy czy pomoze?! Jak tak to trzeba bedzie zlozyc "zamowienie" u babci w pl! Bo tez juz mam dosc patrzenia jak moje dziecko cierpi

munie - Dzięki za podpowiedź. Jak nam się ten delicol skończy to kupimy espumisan.

Cho - Ja mam to samo.Mój mały jak go przystawiam to ssie pięknie.Ale za max 10min już się wierci,jęczy stęka,łapie i puszcza cycka i też nie wiem czasami o co mu chodzi.Może rzeczywiście jest tak jak pisze munie że potem jest mleczka mniej i dzieć sie denerwuje.Generalnie zauważyłam że mojemu nie za bardzo chce się ssać jak musi się trochę namęczyć. Najlepiej jakby mu mleczko samo wpadało do dzióbka.

cyska zobacz czy pomoze - jak pomoze to nie kupuj juz espumisanu, bo kolki wroca, od niestrawnosci laktozy dziecko moze uszkodzic sobie jelita, takze pozniej nie ma sensu juz eksperymentowac,

zaloze nowy watek o kolkach, bo widze ze to jest temat przewodni ostatnio :D

laski ja dostałam też od lekarza lacidobaby na jelitka i mam podawać razem z kropelkami na kolkę,

mój mały się nie nie najada, co godzinę wstaje i chce cyca, ale dobrze, może mi się zwiększy laktacja, przeczekam do wieczora choć szczerze już padam!

to samo co espumisan jest esputicon a parę zł tańszy:) ale lepiej sprawdzić czy skład jest identyko, bo tak jak są te różne preparaty na "odgazowanie" to zawierają w sobie różne dawki symetikonu, więc może warto na to też patrzeć, nie wiem...

Antila - super, że już załatwione;). Z tym chodzeniem to u mojego męża w pracy wszyscy zdziwieni, że już wrócił do pracy( był z nami tydzień i 3 dni) bo przecież musi się mną opiekować a On zdziwiony tłumaczy, że ja po przepisowych 2 h po porodzie już sama wszystko robiłam i jestem na chodzie i nie wie o co ludziom chodzi:). Po pierwszym porodzie to o własnych siłach szłam z sali porodowej na oddział, teraz jechałam wózkiem bo jednak gorzej było. Współczuję tym co mają spore dolegliwości po bo kolegi żona 2 tygodnie nie wstała z łożka po porodzie taka była obolała...

a z bilirubiną miałam dzisiaj jechać ale jakoś tak dobrze nam sie rano z Leną spało, że się nie zebrałyśmy, w poniedziałek zrobimy pewnie, zdazymy na wtorek do pediatry mieć wynik.

Moje dziecię na razie bez kolek aczkolwiek jak się obudzi po spaniu to chce jeść natychmiast i zawodzi strasznie przy przewijaniu zanim nie dostanie cyca a jak już ma to, jak to z mężem nazywamy "kłóci się z piersiami":-) bo tak otwiera pyszczek i niby łapie ale nie zamyka ust tylko tak dyskutuje z brodawkami, złości się, cmoka...pomagam jej chwycić ale ewidentnie nie chce tylko musi se pogadać a potem dopiero złapie i już ciągnie. Troszkę się pręży przy tym gadaniu ale mam nadzieję że to nie zapowiedź kolek. Z Nadią właśnie nam się pojawiły po 1 miesiącu, wyła kilka wieczorów od 18-20 jakoś tak aż zaczęliśmy podawać espumisan i przeszło.

Martwi mnie pepuszek...odpadł niby ale dzisiaj miała tam takie zaschniete jeszcze resztki kriw chociaż wczoraj to wymyłam już....mam nadzieję, że nie dzieje się tam nic złego...Waszym dzieciaczkom po odpadnięciu jeszcze się pojawiało coś?

Dee - daj sobie czas, nikt nie mówił, że będzie łatwo więc masz prawo byc bezsilna ale to kwestia czasu, zrozumiałe, że boli Cię płacz dziecka ale Twoje rozdrażnienie i smutek nie pomaga, mniej stresu, mina kolejne dni, pomału się z wszystkim poukładacie i będzie dobrze. Może Polunia potrzebuje więcej bliskości, tul ją ile możesz bo jak lekko odrośnie to nie będzie już chciała tyle czasu się przytulać:).

Krisowa - dzwoniłam dziś do CZD odnośnie tego okulisty tak jak mi poleciłaś.I Pani mi powiedziała że najbliższy termin na jaki może mnie zapisać to koniec kwietnia początek maja.:szok: Oczywiście powiedziałam że dziecko jest wcześniakiem.A dodatkowo powiedziała że wcześniaki powinny mieć zbadany wzrok w pierwszym miesiącu życia góra do 6tyg.Zajebiście tylko jak to zrobić jak w kolejce się dłużej czeka.Porażka.
Ale Pani powiedziała że okulista dla wcześniaków jest jeszcze na Niekłańskiej(czytałam opinie i naprawdę ma super) i udało mi się umówić na 13.04.Trochę późno...ale co mam zrobić.Lepiej późno niż wcale.I rzeczywiście skierowanie nie potrzebne.
I powiedzcie mi jak można wyrobić się ze wszystkimi badaniami na czas jak w kolejkach tyle trzeba czekać...

heja

u nas wczoraj pierwsza wizyta poloznej

mlody oglolnie ok tylko mi troszke rana po cieciu sie rozeszla i ropieje :(
pryskam octeniseptem jak mi polozna polecila i zobaczymy! mam nadzieje ze to nic powaznego!

cze wasze maluszki tez taka sucha skorke mialy! no moj ma najgorzej stopki na wierzchu! i codziennie kilka razy natluszczam ale jeszcze jest nie fajnie!

a no i Mlody jak na tygodniowe dziecie to myslalam ze wiecej bedzie spal a on w dzien jak wstaje to zje beknie i potem z godz lub ponad dwie aktywnosci potem znow cyc i ewentualnie spac pojdzie :)

reklama
Do góry