reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Flower spokojnie...nic się nie dzieje...odpoczywaj..czekaj spokojnie...czytaj sobie oglądaj filmiki...zrób to co zawsze odkładałaś..na co zawsze nie miałaś czasu....zaplanuj wakacje..wydatki...itd. ja korzystam, że jeszcze nie urodziłam czytam masę..oglądam seriale na które normalnie nie poświęciłabym czasu...cieszy mnie jak mały w brzuchu wyczynia ewolucje...i czekam delektuję się tymi chwilami..
wiem, że szpital Cię dobija.... ja opisałam mój pobyt w nim ...i na pewno po kilku dniach ustawiłabym się jakoś w nim, ale byłoby mi na pewno ciężko. Nie dawaj się ....Olsztyn leży ode mnie 105 km..więc wysyłam pozytywne fluidy do Ciebie :-)

reklama
Isia wow ślicznie wyglądasz:-)
Suzi86 jeżeli przybiera na wadze to nie budź
Mama Niki pomolestowałaś M, ruszyło coś?
Moja Ania dzisiaj zaspała do przedszkola a co za tym idzie mamusia też i siedzimy w domku:-DTzn około 12 idziemy do przychodni po L4 dla mnie

Antila jeszcze nie wiem ile i czy przybierał, bo na ważenie i pierwszą wizytę u pediatry idziemy dopiero w środę.. ale po karmieniu czuję, że pierś jest dużo bardziej miękka, niż przed, kupki i siku robi non stop, więc myślę, że się najada, nie płacze, odstawiam go od cyca jak zaśnie na amen ;) czasem jest to po 15-20 minutach a czasem po 40-60 (robi sobie wtedy przerwy w ssaniu)...

Witam :tak:w poniedziałek:-);-):tak:
Ja nadal w dwupaku trzymam sie bardzo dobrze, zero skurczy wciaz i zadnych dolegliwosci zwiazanych z porodem :szok::-D Jestem juz bardzo zmeczona i cieżko mi ..i ta zgaga:sorry::sorry:. z dnia na dzien wyczekuje bóli i akcji porodowej i jak inne kobietki mam wrazenie ze nieraz popadam juz w jakas derpresje :-D ze wszystkie juz macie to za soba i cieszycie sie dziecmi a Ja nadal 2w1:sorry:
Ale jeszcze maximum 2.5tyg ciagle sobie powtarzam :-D ale 1 szansa jest na nastepny wtorek bo bede miec masaz szyjki macicy.

ArliJ- Urodziła juz tak czy dobrze doczytalam ??
Czy ktos jeszcze wraz ze Mna czeka na porod?:sorry:

Pozdrawiam Mamusie

BRy

Doczytuje, ale powoli bo co siede rzy kompie zaraz mnie coś odrywa
.

Isia dziekuje za komplementy dla Ryszarda :) Patrze na fotki , ktore wleiłas i zupelnie obiektywnie stwierdzam że Martinek jest niezlym przystojniakiem, wlosiska powalają:-D Zeby moje nie bylo takie lyse ..ech.... pierwsze dziecie w rodzinie ktoremu widac goły czerep... az sie zastanawiam czy to moj syn ;) Uwiel biam takich kudlaczy jak Martiek :)

Weronika, kurcze ja nie wiedziałam ze ty taka ambitna z tym SN bylas, ja po doswiadczeniach pierwszego porodu lałam w gazie ze strachu przed SN a i tak dopadły mnie wredne skurczybyki..co pech to pech. Ale ciebie podziwiam.

witam:)
z góry przepraszam że piszę na Waszym wątku:zawstydzona/y:. Jestem kwietniówką 2012. Z uwagi na zwyrodnienie na siatkówce oka mam rodzić przez cc. Niestety cierpię na straszne duszności leżąc na plecach i w tej pozycji nie wytrzymuję nawet minuty:-( i stąd moje pytanie do dziewczyn które miały cc: w jakiej pozycji przeprowadza się zabieg? bo w pozycji leżącej po prostu nie wytrzymam, chyba że podają tlen i lżej się oddycha? pomożecie?;-) z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź i pozdrawiam wszytskie lutówki wiosennie:-)

Mamusia Blaneczki, nie zostalas sama. Ja mam termin blisko twojego i u mnie tez cisza chyba przed burza. I juz ogladam i naslu****e siebie z kazdej strony....i nic juz mam wrazenie ze mnie skurcze to chyba nie trafia. Dokladanie ciezko jest i ta zgaga..eh...zazdroscze mamusia z dzidziusiami:)

Witam mamunie!!!

U nas kolejny wekendzik z gośćmi w tle...ale wesoło było i mały tym razem zamiast pampków dostał ubranka z
5-10-15 naprawdę super:-) także bardzo zadowolona jestem.

Olcia - wiesz...ja to jak tylko wchodzę na BB to odrazu zastanawiam się co dziś naskrobałaś odnośnie Waszego "Love-Story".I dziś po raz kolejny czytając Twojego posta się wzruszyłam.WSPANIAŁY TEN TWÓJ-WASZ BB.Dobrze że doceniacie siebie nawzajem.Jak to mówią lepiej późno niż wcale i u Was idealnie się to sprawdza także tylko pogratulować!!!:-D
ps. powiem Ci że kilka dziewczyn z naszego forum poznało swoich mężów przez neta właśnie(ja też) i muszę Ci powiedzieć że lepiej trafić nie mogłam, także i Wam życzę takiego szczęścia.

Kurcze niewiele już zostało mamusiek do rozpakowania...jak ten czas leci.Mój mały dzidziołek jutro kończy już 6tyg. a dopiero co go urodziałam.Ech...
A apropo mojego małego to muszę Wam powiedzieć że wczoraj to prawie wogóle nie spał mi w dzień.Jak mi zasypiał przy cycu jak zawsze to go odkładałam a on pospał 5-10min i pobudka.:eek: I dzisiaj znów robię kolejne podejście do spania a on znów nie chce.Nie wiem czemu.Najedzony.przebrany i co najlepsze śpiący bo oczka takie maleńkie robi a spać srylek nie chce...a w nocy mi ładnie przespał.Nie wiem co mu jest.Raczej nic go nie boli i nie dokucza bo nie płacze, tylko jak zawsze stęka tak śmiesznie hehe.Wasze dzieciaczki też tak mają czy tylko mojemu się tak zmieniło teraz.???

Isia - a Martinek to czysta mamunia-nie wyparła byś się:-D no i kawał "chłopa" już z niego:-D

Flower - Ja myślałam że Ty się nie odzywasz bo pewnie tulisz swoje maleństwo i czasu nie masz...a tu tak Cię jeszcze męczą...Przytulam Cię mocno.Nie poddawaj się jak tu któraś dziewczyna pisała "wlazło to i wyjść kiedyś musi"-wyjścia nie ma:-)

W piątek jadę na wizytę kontrolną po 6tyg do mojego gina.Mam nadzieję że wszystko "tam" oki.:sorry:
A jeśli chodzi o witaminki to my mamy podawać wit.K do 3-go msca a witaminkę D nawet do roku.Tak mi powiedzieli u mnie w szpitalu jak byliśmy w poradni neonatologicznej.Ale nie wiedziałam że wit. D można na receptę wziąć. Ostatnio za wit D i K zapłaciliśmy coś ok 50zł.Także całkiem sporo.A jak można taniej to trzeba spróbować postarać się o receptę.Ja te wit. mam oddzielnie i odrazu z kapsułki do buźki wlewam tylko główkę trochę wyżej podnoszę żeby się Gabrynio nie zachłysnął.

Jakoś cicho w pokoju u małego...może łaskawie zasnął.

reklama
ja tez witaminki daj bezposrednio z kapsulki do buzki.
Witaminki bobik d+k kupilam w superpharmie promocja byla, kosztowaly ok.22 zł zamiat prawie 40zl.
Flower dasz rade.
Isia blizniaki jak i twoj Martinek urocze, no ale twoj "maluszek" to juz duzy chlopak. I tak jak Mitra uwielbiam dzieci z aki czuprynami, moja to z przodu ma krotkie a z tylku dluzsze.Az na kark nachodza, smieje sie ze ma"czeskiego rocka" na glowie :-D
A myslalam ze bedzie lysolek,choc ze mna na sali byla dziewczynka z takim meszkiem na glowie i tez cudownie to wygladalo.

Wkoncu wszystkie dzieciaczki sa cudowne:tak:

Do góry