reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Vanilia witamy w domku:-)
ArliJ ja mam Medelę Mini Eletric fakt troszkę głośna, ale u nas super się sprawdziła, W 5 minut 160 ml. Tylko,że standardowy lejek raczej do mniejszych biustów przeznaczony ( w sam raz do mojego mizernego A z przed ciąży;-))
BetiBeti Ty powinnaś felietony pisać
Mama Niki ale zazdroszczę Ci tego kominka ja to najwyżej mogą sobie kaloryfer podkręcić:-D

reklama
Dostałam właśnie telefon z firmy, że czeka na mnie wypłata i koperta od mojej Menago. Mam to przeczytać i się do tego odnieść, wyrazić swoje zdanie na tą propozycję czy coś (niestety dzwoniła do mnie dziewczyna, która nie potrafi przekazywać informacji). Mam strasznego nerwa, myślę czy będzie tam odnośnie kasy, że jednak nie beda mi wypłacać umownego i będę skazana tylko na 1000zł z umowy czy też np. beda chcieli bym wróciła wcześniej z macierzyńskiego (stąd ta myśl, że koleżanka mi mówiła iż mają problemy z personelem). Czekam aż m wróci z pracy, za jakieś 20 minut i jedziemy od razu po to pismo...
wrrr o c b ?? :-(

Mitra jak to zrobiłaś, że dwie Medele wykończyłaś?:-D

Zbieralam , zbieralam zbierałam mleczko.;

Kurcze nie odzywalam sie po porodzie bo teściowa przyjechała " pomagać" Dzis wyjechała. I powiem wam ze do tej pory nie doceniałam jak bardzo ważne jest wyciszenie i spokój. Dopiero dzis zaczęłam odpoczywać po ciąży , szpitalu , porodzie. To niesamowite jai zamęt może wnieść jedna nerwowa osoba , która przybywa z misją naprawy świata.

Nikt nie patrzy skrzywdzonym wzrokiem, nie latapo domu, nie poprawia, nie denerwuje się, starsze dziecko zaczyna słuchać i przestaje histeryzować..normalnie raj :-D

Czesc Dziewuszki!
Mama2006 takie cus kupilam:
Prince Lionheart Premium Wipes Warmer - Prince LionHeart - Babies "R" Us
i ciagle ani razu mi sie nie obsikal.
Kurcze wczoraj wybralam sie po raz pierwszy z Martinkiem po dzieci. Szykowalam sie chyba godzine, spakowalam pol pokoju i cale szczescie, ze mnie tknelo i ekstra butelke wzielam. Wszystko poszlo gladko, podjezdzam pod dom i nie moge drzwi otworzyc!
Jak jechalismy na porod dalismy moje klucze sasiadce i wczoraj znalazlam zapasowe do auta z czyms co myslalam, ze jest kluczem do domu.
No to nie byl klucz do domu.
I musialam jeszcze dralowac do M na domek po klucz.
Na szczescie Karen nakarmila Martinka a pozniej juz mi cala trojka sie pospala.
A dzisiaj bylismy u pediatry. Wstalam specjalnie rano zeby sie wyszykowac ale juz sie wprawilam i nawet 15 minut mialam to se makijaz walnelam. Malenstwo 4,560g wazy czyli juz idzie do gory. Dostal szczepionke na zoltaczke i troche pokwilil.
Teraze lezy kolo mnie na lozku, wali kupe i oglada snieg za oknem.
Mam go klasc bardziej na prawym boku bo ma glowke troche nieksztaltna. A tak jest perfekt.
Wczoraj zadzwonili do mnie ze szpitala spytac jak sie czuje (poloznej srodowiskowej tutaj nie ma). Zdziwko strzelilam i babka sie wypytywala o malego i mi mowi, ze moge go klasc na brzuchu juz a dzisiaj pediatra mowi, ze ona by nie kladla bo pepuszek delikatny jest (i jeszcze mu nie odpadl).
No i badz tu madry, ale pediatra wazniejsza to na razie go klasc nie bede.
Pzetestowalam tez dzisiaj wozek, ale bryka! Nie moge sie doczekac nastepnego tygodnia, ma byc cieplej to bedziemy biegac wkolo domu.
No i kupilam tez kwiatki i zajrzalam na porodowke. Ta moja serbka pracuje tylko w tygodniu i pozniej juz jej nie widzielismy.
Jejku jak sie dziewczyna zaskoczyla i ucieszyla, lzy w oczach miala, wysciskala mnie i Martinka. Inne pielegniarki tez sie zbiegly, tylko kurcze nie zawiazalam Martinkowi czerwonej wstazeczki, mam nadzeje, ze tfu tfu mi go zadna nie zauroczyla.

Karola2 u nas tez bylo glosno o tym (zwlaszcza po oktomamie) ale ponoc to sa dzieci urodzone w tym szpitalu 11/11/11 a nie od jednej matki. Chociaz rozne sie slyszalo opinie, ponoc 6 z nich mialo byc blizniakami itd.

reklama
MItra tak to często jest z tą pomocą bliskich...ale dobrze ze wszystko się prostuje:)

Dee trzymam kciuki zeby to były dobre wieści, nie denerwuj się!

Vanilia córcia piękna kruszynka:)

A moja Niunia ma w d...moje prośby i groźby wiec olewam sprawe! bedzie chciała to wyjdzie, a w poniedziałek albo wtorek podjąde na ip sprawdzić czy wszystko w porządku od jutra bede teoretycznie przeterminowana:/

Do góry