reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Dee żebyś przypadkiem jakiegoś grzybka nie załapała.. kobiety w ciąży są baaardzo wrażliwe na każdą zmianę ph pochwy.

Ja po badaniach, wszystko "U lekarza" i zamieniłam pasek na rzeczywisty, porównałam sobie usg z poprzednich ciąż i było tak samo, takie same rozmiary ciąży w tym czasie.

Czekać.. echh..

reklama
troszeczkę ... spodnie zdążyły się zamoczyć w kroku.
Grzybek mówisz? Zapewne to nie jest dobry moment ? :( mam nadzieję, że niegroźny...

o tym się nie mówi bo to wstydliwa sprawa ale ciężarówki bardzo często mają grzybicę w ciąży.. moja koleżanka w każdej ciąży łapała to, taka wrażliwa.. nawet proszek do prania,płukania z bielizny może podrażniać wrażliwą śluzówkę. Niektóre dziewczyny piorą bieliznę w proszku lub płynie dla niemowlaków żeby się uchronić przed takimi niespodziankami.
Ale faktem pozostaje że musi to zbadać lekarz.

a powiedzcie dziewczyny co z tym zaświadczeniem do becikowego że od początku jest się pod opieką lekarza?? Dostałyście coś takiego? Moja ginka mi nic takiego nie dała, powiedziała ze jeszcze jest czas - byle by za późno nie było:zawstydzona/y:

troszeczkę ... spodnie zdążyły się zamoczyć w kroku.
Grzybek mówisz? Zapewne to nie jest dobry moment ? :( mam nadzieję, że niegroźny...

dzioucha..nad czym ty sie zastanawiasz? lec do Gina!!!.Moze byc pierdoła , moze być poważnie, jak cie nagle zalalo to nie jest normalny objaw.

Ostatnia edycja:
dee - ja bym Ci radziła jechać do lekarza, zawsze to lepiej jak on zobaczy co się dzieje.

Mój lekarz stwierdził, że mam jakieś zapalenie i dostałam proszki. W pierwszej ciąży miałam właśnie grzybice i też brałam. Więc to jak widać normalne na początku. A zwłaszcza u mnie. Ja mam jeszcze upływy, ale to po tym proszku - czasem widać, że coś jest na bieliźnie. Ale na szczęście jest kremowe i nie różowe.

Co do jedzenia. Przed ciążą bardzo lubiłam słodycze, a teraz mogłabym ich nie jeść. Czasem mnie najdzie na coś słodkiego ale zjem np. jedną krówkę i mi starcza ;) Wczoraj narobiłam sobie smaka i dzisiaj ugotowałam żeberka w sosie, do tego ziemniaczki. Wyszyły zajebiste :) W pierwszej ciąży zaraz jak zjadłam mięso to leciałam do WC oddać. Teraz jest inaczej. A ja na nudności polecam nabiał mi pomagają jogurty owocowe.

Zmykam, jakoś nie mam za bardzo ochoty siedzieć przy kompie

Dziewczyny co do tych infekcji to polecam kefirek od czasu do czasu i probiotyk- ja preferuję doustny, najlepiej na mnie działa lacibios Femina (jak macie superpharm w swoim mieście to teraz jest w promocji za 17,99) w regularnej sprzedaży ok 23-26 zł. Z grzybkami nie ma żartów, mi towarzyszyły w poprzedniej ciąży kiedy dowiedziałam się że poroniłam :-(do dziś nie wiem czy to przypadkiem nie ich sprawka, ale są tysiące innych możliwych czynników... W każdym razie teraz mocno pilnuję żeby nie wpaść w żadną infekcję, a jeśli już wpadnę to żeby jej niepotrzebnie nie przeciągać brakiem leczenia.
Mina29 kurcze ale potęgowałaś dziś napięcie tym długim nieodzywaniem się po wizycie... Szkoda że jeszcze nie widziałaś tego serduszka. Będziesz czekać do końca lipca czy nie wytrzymasz i pójdziesz wcześniej gdzieś indziej prywatnie?

Ja dzis tez po pierwszj wizycie :) uff pieknie bilo serducho.Jestem teraz 7+3 i fasola ma 1,27 cm.
A co do grzybka,to ja w poprzednich dwoch ciazach tez go przeszlam...ciekawe czy teraz sie przypaleta.

Dzewczyny wstawila bym fote,ale niebardzo wiem jak? moze ktos pomoze?

reklama
Dzewczyny wstawila bym fote,ale niebardzo wiem jak? moze ktos pomoze?
Mamuska gratuluję serduszka :-) Jak dodajesz odpowiedź to wejdź w "zaawansowana edycja" i tam któraś z kolei funkcja będzie "zarządzaj załącznikami". Później w prawym górnym rogu "dodaj pliki" i jak wgrasz to automatycznie się odhaczy ptaszkiem i wtedy na dole z prawej strony "done". Mam nadzieję że się uda :-)

Do góry