reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Fifka to miałam nosa :-D Jak tylko przeczytałam że chciałaś się umówić na wizytę i kazali Ci czekać miesiącami to pomyślałam "czyżby u Biedryckiego?!" :-) Jak w poprzedniej ciąży chciałam się do niego umówić na nfz to na początku stycznia zapisałam się na kwiecień, a w kwietniu mogłam zapisać się na lipiec :szok: Pocieszę Cię że ww lekarz niestety nie jest takim ideałem. Jest dobry jak wszystko jest ok, ale kiedy sprawy się komplikują to zdaje się nie wiedzieć co robi :] moje poronienie w 13 tc zbagatelizował "zdarza się", jak spytałam czy warto porobić jakieś badania na własną rękę to powiedział że nie ma po co, kiedy powiedziałam że przebadałam się na zespół antyfosfolipidowy to patrzył na mnie jakby nie miał pojęcia o czym mówię. Ostatnio moja znajoma przeleżała 9 dni po porodzie w szpitalu, bo przeniosła zakażenie na dziecko w czasie porodu- jakiegoś paciorkowca, na którego badań ten gin nie zlecił a powinien, dodatkowo w 9 miesiącu ani razu nie mierzył jej długości szyjki macicy :szok:
Także temu Panu podziękowałam w tej ciąży i powierzyłam się w ręce dr Radziszewskiej z Nowego Miasta (wprawdzie na nfz kolejki też masakryczne, ale jak i tak mam płacić i tak to wolę kogoś to potraktujemnie poważnie). O Lemancewiczu słyszałam dobre opinie ale sama u niego nigdy nie byłam ;-)
Krisowa ja kremu czekoladowego nie trzymam w lodówce :-pNie lubię takiej twardej konsystencji, wolę w szafce trzymać takie rzeczy. A teraz staram się unikac słodkiego bo przy tak częstych napadach głodu gdybym sięgała po słodkie to w 4 miesiącu osiągnęłabym wagę zakładaną na 9ty :-D

reklama
Poroniona dobrze wiedzieć. Ja wiem, ze ten Biedrycki to na wypisywanie badań jest bardzo niechętny...

A mnie odrzuca od słodkiego w ciąży, i jak piszecie o tych masłach orzechowych to aż mi kiszki skręca :sorry:

Fifka zioła w ilości rozsądnej nie sa szkodliwe, można zawsze listek mięty dodać do zielonej herbatki białej albo słabiutkiej czarnej, moze też złagodzi mdłosci

Poroniona84 ja też wolę nie z lodówki, ale mój mąz ma hopla i wkłąda krem czekoladowy do lodówki

Fifka, nietorym w ciązy słuzy słodkie, innym ostre, innym kwaśne itd, ja mam słodką ciąże, ale sama uważam żeby nie zrobić sie klucha, choc przed ciąża schudłam 22 kilo wiec mam rezerwę :)

Ostatnia edycja:
No to ja mam słono, kwaśną ciąże... :-D Ostatnio botwinkę ugotowałam, taką kwaskowatą to po 4 miski dziennie wsuwałam ;-)

No ja jeszcze wypróbuje tą herbatę imbirową. Albo ten pomysł z mieszaniem zielonej herbaty i mięty mi się spodobał.

Witajcie dziewczyny
Chcę się do Was dołączyć, bo właśnie się dowiedziałam że po kilku latach starań znowu jestem w ciąży :-) Termin na 28 lutego.
Co do ziółek sprawdziłam właśnie , że nie mogę pić mojej ulubionej anyżowej herbatki :-( anyż podobno w ciąży nie wskazany tylko nigdzie nie pisze dlaczego, buu) A kupiłam sobie ostatnio w Egipcie różne herbatki beduińskie itp. i teraz nie wiem co z tym fantem, bo przecież dokładnego składu nie mam więc chyba będę je musiała sobie odpuścić. Zostanie mi tylko melisa i rumianek :-)

Witaj eg16

Z tym Rumiankiem to ja bym uważała... jedni piszą że można bo zwalcza nudności inni ze może wywołać przedwczesne skurcze. W ogóle jak poczytałam o tych ziołach to się załamałam. Bo niby można ale to mimo wszystko pochodne leków więc lepiej nie przesadzać.

Wiem na pewno ze nie wolno pić naparu z liści maliny (dobre na przeziębienie ale niebezpieczne w ciąży) Można tylko pić już przed samym porodem i wtedy to jest nawet wskazane.

A ja a propo mięty, którą proponowała mikasia. Pamiętajcie że można pić herbatkę tylko z mięty pieprzowej, mięta polna ma działanie wczesnoporonne.
Melisa to podobno skuteczny środek przeciwwymiotny dla kobiet w ciąży, ale oczywiście wszelkie zioła z umiarem.

Fifka, ja gotowałam młodą kapsutkę na kurczaku z pomirodkami, lekko słodka :p

eg16, Fifka ja mówiąc o ziołach to mięte miałąm na myśli, o reszcie trzeba poczytać, rózne powodują dolegliwości, mięta łagodzi wszelkie podrażnienia, wiec nie powinna być zła, no i imbirowe tabletki, one sa na mdłości :) w każdej aptece to dają

Oj ja też zjadłabym sobie taką młodą kaustykę. Ale chyba dzisiaj zrobię leczo z Cukinii. :-D Ostatnio się z siebie śmieję ze wegetarianką zostałam, bo jakoś mam straszne parcie na kwaśne owoce i warzywa! No i wczoraj miałam zachciankę na śledzia ;-)

reklama
mnie odrzuca od miesa w sosie, kotletów, wolę nigdzie go nie widziec, toleruje tylko mieso drobiowe w rozsądnej ilości, ale te nasze dzieci będą udane, skoro my mamy teraz takie zachcianki ;)

Do góry