reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Dziewczyny... ja po prostu umieram do kilku dni przez te mdłości... nic nie pomaga... a dzisiaj to normalnie wyplułabym własny żołądek. :-( Boże... ja nie przypuszczałam ze tak będę się czuła w ciąży...

Dzisiaj jechałam do lekarza po zwolnienie to myślałam że w połowie drogi usiądę na środku drogi, rozpłacze się i po postu nie dojdę do domu... Wymiotowałam na każdym rogu ulicy... całe szczęście byłam na czczo więc nie miałam za bardzo czym...

reklama
U mnie z mdłosciami bywa róznie, dzis np wstałam i jak otworzylam lodówke to mnie cofnęło...a w brzuchu burczy...i tak w koncu znalazłam w szafce 3 ciasteczka cytrynowe i okzały sie zbawienne:) popiłam słabą kawą zalaną gorącym mlekiem...i żyje...

Poza tym bardzo szybko sie najadam... i bez wzgledu na to czy zjem jabłko, grzankę, czy normalny obiad mam wrażenie jakbym sie napchała tłustym, ciężkim niezdrowym żarciem...strasznie sie z tym mecze...:/

Fifka, bidulko, ja miałam tak jakis tydzien, moze dwa temu...ale tylko dwa dni, pomgola herbata imbirowa, tabletki imbirowe i spanie... ale jak tobie nie przejdzie to powinnas dostac jakies leki bo to sie można odwodnic...

Ostatnia edycja:
Leże jak worek... na leżąco tak nie ciąga i jedzenie zostaje w żołądku... gorzej jak muszę wyjść z domu... wtedy to masakra... Czekam jak na zbawienie na ten 4 miesiąc ciąży. Podobno wtedy jest lżej...

W ogóle ciężko ciąże przechodzę... mdłości to jedno, ale jeszcze dokuczają wachania nastrojów. Potrafię cały dzień przepłakać w poduszkę bez powodu. Hehh... uroki stanu brzemiennego...

wydawało mi się ze mdłości powoli idą sobie, a jednak nie :)
spanie, oj dziś spała, do 10 ale leżę na sofie wiec pewnie drzemeczka nieunikniona

zauważyłam ze nie moge spac na brzuchu, czuję jakby mała pileczkę ;)
w tamtej ciązy nie dotrwałam do tego etapu mimo że chodziłąm z ciąża do 12 tyg, to obumarła w 8 tyg, a już nie rosła

kolęzanka polecała na mdłości tabletki imbirowe jak ktoś nie może tego znieść

dziewczyny a ja nic zero objawow tylko piersi troszke bola a to juz 8 tydzien kurcze zaczynam sie martwic czy wszystko ok juz sama niewiem a wizyta dopiero 28 lipca :(:(

Fifka współczuję Ci bardzo. Wiem jak to jest. Ale faktycznie większości kobiet przechodzi koło 12-go tygodnia. Polecam wąchanie cytryny, miętę i tak jak dziewczyny piszą herbatka imbirowa (ja do niej dodaje miętę i wkrapiam cytrynę).

Mina29 mam nadzieję że Twoje obawy znikną po wizycie. Szkoda że musisz podchodzić do tej ciąży z taką rezerwą, ale w sumie życie nauczyło Cię że czasem nie jest kolorowo i trzeba nastawiać się na różne scenariusze :-( Trzymam kciuki &&&&
Fifka zadałam Ci kilka str wcześniej pytanie, ale może rpzez swoje mdłości nie miałaś jak doczytać :-p Ty moja krajanka więc chciałam zapytać do jakiego lekarza chodzisz i z którego zrezygnowałaś wcześniej?

Patrzę nie tylko mi lodówka śmierdzi :-D Wczoraj byłam bliska histerii, bo chciało mi się coś zjeść a nie miałam pojęcia co i chodziłam taka głodna, sfrustrowana i nieszczęśliwa :] Mdłości troszkę, ale to przeważnie jak ssie w żołądku.

reklama
Poroniona nie wiem dlaczego nie zauważyłam wcześniejszego wpisu ;-)

Ja chodziłam i leczyłam się na bezpłodność na zielonych wzgórzach u dr. Biedryckiego. Super lekarz, ale niestety kolejki ma takie ze szok... w czerwcu chciał mnie umówić na wrzesień... Teraz zapisałam się w szpitalu PSK w poradni ginekologicznej do dr. Lemancewicza. Jeszcze ani razu u niego nie byłam ale poleciła mi go siostra męża która pracuje w tym szpitalu.

Właśnie dziewczyny jak jest z tą miętą? Bo ja mam miętę w ogródku i ją UWIELBIAM! I jak sobie ją popijam całydzień to mi pomaga na mdłości ale wyczytałam ze powinno się uważać z tymi herbatkami w ciąży więc się przestraszyłam i przestałam... Muszę sobie kupić herbatkę imbirową.

Do góry