reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Luty 2012

Co tu zaglądam to widzę nowe mamusie:) Nie sądziłam że tak krótki miesiąc może zgromadzić tyle przyszłych mam - już ponad 50-ciu się doliczyłam;-)

U mnie nawet nienajgorzej. Po wczorajszych mdłościach bałam się dzisiejszego dnia bo cały dzień w pracy spędziłam. Cały dzień na nogach - chyba z 15km przeszłam:happy2: ale dałam radę. Najgorsze w tym wszystkim że na razie w pracy nie mogę dać po sobie poznać że jestem w ciąży, a odpocząć co jakiś czas muszę. W końcu praca ważna, ale dzidziuś ważniejszy:tak:

Przy okazji imienin męża przekazałam dziś radosną nowinę mamie i dziadkom - ależ się cieszyli:-) aż miło mi się zrobiło. Rodzina męża tez już zaczyna bardziej na luzie podchodzić do tej ciąży więc nie narzekam.

Trzymajcie się dziewczyny;)

reklama
Witajcie, coś nie mogę spać... Byłam u rodziców
własnie czytam o waszych objawach, zaczęłam się martwić swoimi, bo wczoraj i dziś (byłam u mamy więc nie na swoim stałym miejscu nw domu) nie spałam w dzień
mmdłości jakby mniejsze ale momentami jescz męczą, posmak metaliczny posiadam, reakcja na zapachy wzmożona, brak plamień, (.)(.) oj bolące, siusiu sporo razy dziennie?? to chyba dobrze wrózy, pisze tak, bo poprzednią ciąże straciłam w 7t2d (ciaza obumała) więc boję sie ze usg w 6t6d było za wcześnie i mogłoby być w tym tygodniuu, byłabym spokojniejsza, bo jeszcze prawie 2 tyg, do kolejnego usg

Ehhh ja to się chyba długo nie wyśpię. Dziś obudziła mnie ulewa i nie pozwoliła dalej spać.
Wczoraj nawet Was nie odwiedziłam, bo przez ten szpital miałam zły humor :/
dziś może wszystko nadrobię jak wrócę z pracy.
Miłego dzionka Wam życzę :-)

ja też mam problemy ze snem, do 1 nie mogłam zasnąć a po 6 już nie spałam. Teraz siedzę już po śniadaniu wyszykowana, umalowana bo na 11-20 do lekarza na usg. Od rana boli mnie lewy jajnik. wrrr

mina29 to trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę:)

a reszcie dziewczyn życzę aby czas w pracy szybko minął:)
miłego dnia kochane:):)

no i witam nowe lutówki:)grono nam się powieksza ze hoho...

Witam
Dziewczyny, jak sobie radzicie z mdłościami w pracy?Ja wczoraj co chwilę musiałam wychodzić do łazienki tak mną szarpało:no:Ech czuję się ciągle, jak na karuzeli
Mina29 powodzenia, daj znać po wizycie

Antila ja nie mam tak dokuczliwych mdłosci...po prostu muli mnie po zjedzeniu czegos albo jak jestem głodna ale bez żadnych odruchów wymiotnych...zresztą przywykłam do tego mulenia bo miałam tak czesto z problemami zoładkowymi wiec norma:):)
Ale działa ponoc zagryzanie migdałów i nie mozna dopuscic zeby zoładek był pusty i głodny bo wtedy najbardziej ciągnie.Ja zresztą mam taką dietkę od 2 m-cy ze jem co 3-4 godziny małe porcje i dzieki temu nie jestem ani głodna ani przejedzona a wiekszosc moich posiłków to owoce lub warzywa bo na nic innego nie mam ochoty:)

krisowa- ja tak właśnie schizowałam w poprzedniej ciąży, miałam lekkie mdłości a potem ustępowały np. na 3dni, bałam się jak nie wiem ale wszystko było ok:) i u Ciebie też tak będzie!!
Dzisiaj obudziłam się z potwornymi mdłościami :/

reklama
Witajcie wszystkie nowe lutowe mamusie :)

Wszystkiego niestety nie nadrobię, a zaległości mi sie narobiło mnóstwo.

wiekszosc moich posiłków to owoce lub warzywa bo na nic innego nie mam ochoty

soglam mam dokładnie to samo. Tyle, że mnie mdłości męczą koszmarnie przez cały dzień łącznie z wymiotami :-( Ale wyczytałam wczoraj, że jest to oznaka prawidłowo rozwijającej się ciąży i im większe mdłości tym mniejsze ryzyko poronienia. Nie wiem ile w tym prawdy, ale jak spędzam z miską w rękach kolejną godzinę, to tym sie pocieszam ;-)

We wtorek idę na wizytę do gina i z niecierpliwością czekam żeby zobaczyc bijące serducho :-)

Do góry