reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

chouette 24 to raczej za dużo dla maluszka, jemu trudniej poradzić sobie z tak suchym powietrzem.
My mieliśmy góra 20 a czasem nawet 19 na sam sen nocny i dziecko pięknie się zahartowało, żadnych problemów z katarem, zatkanym nosem itd.
wszelkie nawilżacze może i działają ale po co aż tak grzać, 20-21 stopni to spokojnie wystarczy a i lepiej się śpi na pewno.

reklama
Witam kochane:-)

Witam 2 nowe lutówki:-)

Suzi,Siwa-gratuluje pociech!!!!niech Wam skarby zdrowo rosną!!!Super kurcze jak ja bym też już chciała Wiktorka tulić w ramionach!!!alo cóż musze dalej cierpliwie czekać.

Popijam herbatke z liści malin i czekam ale już bardzo bym chciała urodzić -termin niby według usg 4d -18luty a według mojej gin 21 luty więc zobaczymy jak się sprawdzi.

Isia-fajnie że dałaś fotke!!!kawał chłopa z Martinka:tak:to się biedna musiałaś namęczyć!!!ale dla takiego słodziaka warto.To zapewne wzruszający moment jak dzieciaczki zobaczyły braciszka,ciekawa jestem ich reakcji!!!Moja Nicol co rano otworzy oczy to pyta-"mamo czy już Wiktorek wyskoczył z brzuszka":-DWidać też czeka niecierpliwie.

Daissy-super że już jesteś w domku wdomku najlepiej!!!jak synuś zareagował na siostre???

mama2006-słodziak z Fifiego:tak:a fotka jak zasłania oczka i twarz to super!pewnie mama "paparazzi"go tak fotkami męczy że chłopak ma już dość;-):-Dnie no żartuje.

OlciaLOLcia-hop hop gdzie jesteś???czyżby BB Cię tak zajął?kochana melduj się cobyśmy się nie martwiły!!!!

Kurcze ten początek lutego mega obfity,dzieciaczki się rodzą codzień!super -mam nadzieje że ja nie będe ostatnia.

Geniusia-na mnie już też 2 suszarki Wiktorkowych ubranek do prasowania zerkały od kilku dni i błagały o prasowanie -dziś m w domku to wkońcu się wziełąm i poprasowałam i cholernie się ciesze bo to już było moje ostatnie prasowanko.Kolejne bedzie dopiero jak Wiktorek zacznie ubranka nosić.

Mnie też od kilku dni mocno boli lewa strona brzucha ale to pikuś,bardziej dokucza ból krzyża i to też z lewej strony.Jednak ten krzyżowy ból bardziej dokucza bo boli całymi dnami już od kilku dni,czy stoje czy siedze czy kłade się spać.

Nic mykam włonczyć jakiś film bo się nudze a m zamiast ze mną siedzieć to znów w kuchni robi te swoje głupie przynęty na ryby.Dziś ekstra jechał rano do Katowic zakupić sobie nowe imadło do robienia tych przynęt na ryby jakieś jeszcze tam materiały do robienia i 900zł nie jego,aż szkoda kasy ale weź maniakowi przetłumacz!!!!

Zapomniałabym
Blair-Ty kochana wspominałaś o huśtawce tej z Fisher ,już ostatnio pytałam ale chyba nie doczytałaś-zakupiliście może tą huśtawke dla Anielki?ja się zastanawiam czy zakupić huśtawke czy bujaczek i tak myśłe i myśle.Daj znać czy zakupiłaś a jak tak czy małej odpowiada!

Nic dobrej spokojnej nocki kochane,ciekawe jak jutro wejde na BB czy będą jeszcze wieści od którejś z nas o narodzinach kolejnego lutowego smyka:-)

gratulacje dla nowo upieczonych mamusiek:-D BRAWO dziewczynki!

Magda kochanie główka do góry, początki są trudne. Dzielna kobita jesteś, dasz radę i za chwilkę będziesz się cieszyć (.)(.) pełnymi mleka:-D
Digitalis mam jednak nadzieję że zacznę rodzić jak m będzie w domu....nawet nie mam możliwości dać mu znać że się zaczęło jak będzie w pracy:crazy: dlatego tak mnie to denerwuje, bo jakoś nie wyobrażam sobie rodzić bez niego:tak:
Isia rany julek jaki duży synuś:-D a jaki piękny!
Daissy dobrze że Was wypuścili:-) zaglądaj i opisuj jak tam przeżycia

Mama Niki Wysłałam Ci wiadomosc ale jakoś mało dokładnie przeczytałam Twoj post i skojarzyłam, że juz masz taka a Ty dopiero planujesz kupic, jakaś rozkojarzona jestem dziś :-D
Wiec, my planujemy kupic jakoś na dniach juz, ale narazie nie moge sie zdecydowac na model bo tych hustawek jest sporo. Dzis Moj M przywiózł lerzaczek od siostry ciotecznej dla nas o taki Leżaczek 'Zwinna Jaszczurka'-Fisher Price, T2518 - Leżaczki / Bujaczki - od 0 miesięcy :: 250.00 zł | Linkbaby
Ale ta hustawke i tak pewnie kupimy.
A Ty co i niej myslisz?

Hejka kochane.
Ech...strasznie się martwie wiecie. Jak rozbierałam małego do kąpania to zobaczyłam że ma zaczerwieniony dosyć znacznie prawy sutek a jak go dotknęłam to normalnie poczułam pod palcem taki dosyć spory guzek:szok: taki mniej więcej centymetr na centymetr.Tak się przestraszyłam że szok:szok: teściowa była obok i powiedziała że to może jakiś gruczoł się powiększył czy zatkał jakoś.Jezu normalnie tak się martwie i boję że szok bo nie mam pojęcia co to może być a przedwczoraj jeszcze tego nie miał a więc nie mam pojęcia co to może być.Teściowa powiedziała że jak młodszy bram mojego m był mały to też miał takie coś tylko na obydwu sutkach i mu przeszło.Jak jutro to nie zniknie to w poniedziałek z rana biegiem do lekarza jedziemy.Albo jeszcze jutro do jakiegoś szpitala może sama już nie wiem bo jutro u mnie przychodnia dla dzieci zamknięta.Już sama nie wiem co robić...

cyśka - nie denerwuj się to na pewno nie jest nic złego. Tak czasem jest, przeczytaj sobie. Mam nadzieję, że to choć troszkę Cię uspokoi !!! A jeśli nie to jedź w poniedziałek to z kontrolować, buziaki ;)

Noworodek ma powiększone sutki
Te zmiany pojawiają się na ogół kilka dni po porodzie, zarówno u dziewczynek, jak i chłopców. Wkrótce same ustępują. U niektórych noworodków z sutków wycieka też niewielka ilość płynu, zbliżonego składem do siary (pierwszego mleka kobiecego). To efekt przenikania do organizmu dziecka hormonów mamy (estrogenów, prolaktyny) podczas życia płodowego. Z tego samego powodu dochodzi również do powiększenia narządów płciowych nowo narodzonych dzieci (u dziewczynek w pierwszych dniach życia może się dodatkowo pojawić krwiście podbarwiona wydzielina z pochwy).

Cho
- gdy dostałam skurczy to miałam dużą ochotę na zrobienie czegoś grubszego w wc, ale nie szło. To też często jest objawem zbliżającego się porodu. Jak czopki nie pomogą - to jedź na IP. Trzymam kciuki

cyśka na pewno trzeba to sprawdzić, takie maleństwo więc im szybciej tym lepiej.
Dzieciaczki rodzą się z hormonami matki co może powodować opuchliznę w okolicach sutkowych, u dziewczynek i u chłopców ale jak wyczówasz guzka to sprawdź jak najszybciej, najwyżej okaże się, że to nic groźnego a spać pójdziesz spokojnie.

cyśka:spóbuj zrobić okład z sodki często się zdaża że dzieci mają jakiś czas po porodzie powiększone gruczoły w cycusiach nawet chłopcy i robi się okłady z sodki takie jak po szczepionkach pół łyżeczki sodki na pół szklanki wody. Napewno nie zaszkodzi!

chodziło mi dokładnie o to co wkleiła mama.

a moją grubszą sprawę chcę załatwić od wczoraj więc to trwa ponad 24h, skurczy porodowych nie wyczuwam- jeju jak ja bym chciała żeby to była oznaka zbliżającego się porodu :)...ale słyszałam, ze tuż przed to organizm się raczej sam oczyszcza a nie na odwrót.
W razie czego w poniedziałek mam wizytę na ktg i kontrolę u swojej gin, więc tak czy siak będę zbadana, aczkolwiek nie sądzę abym przeoczyła, że to TO :)

reklama
No i się dowiedziała, że styczniowo-lutowa mamusia Alki jest na porodówce. Położna pomogła i odeszły jej wody... rodzi ;)
Alki - trzymam mocno kciuki !!!

cho - to byle do poniedziałku ;) może lekarka przy badaniu przyśpieszy Ci poród ;) Trzymam kciuki

Zmykam zaraz spać, Filip zjadł i ładnie śpi ;)

Do góry