reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

Ten początek lutego widzę bardzo owocny, bo tyle się dzidzusiów urodziło.
Ja też z niecierpliwością czekam na rozwiązanie,cały czas myślę,że to już bo dość dużo mam tych skurczy przepowiadających. Dzisiaj już odwiedziłam oddział bo Malutka się nie ruszała, ale wszystko okazało się w normie :-)
Tylko pani położna przywitała mnie słowami- oj my to już dzisiaj chyba zostaniemy w szpitalu, bo brzuszek strasznie nisko, ale na szczęście tak się nie stało bo nie chce czekać na poród w szpitalu, wolę w domku.

reklama
i ja witam nowe lutówki- coraz nas więcej :)

dziewczyny co poradzicie na takie solidne zaparcie? mało przyjemny temat ale od dwóch dni mnie męczy i już wypróbowałam wszystkie moje sposoby:
- owsianka na mleku
- płatki owsiane z morelami
- owoce cytrusowe + gruszka+ jabłko
- ogórek kwaszony
- herbatkę fit lekko przeczyszczającą
wszystkie ww. produkty dzisiaj od rana spożyłam i dalej nic a brzuch strasznie twardy i boli.

Poratujcie proszę jak macie jeszcze jakiś pomysł?

Ja bym wypiła słabą kawę z mlekiem, nie wiem dlaczego mi zawsze pomaga no ale nie każda przyszła mamusia pije kawę, ja sobie od czasu do czasu na taką pozwalałam.

cho :) ja piję kawę bezkofeinową z mlekiem skondensowanym :) na zaparcia :confused2: polecam: suszone śliwki (w niezawielkiej ilości, aby nie przesadzić, ale to musisz wiedzieć ile na Ciebie zadziała... mi starczyło jakies max. 6 sztuk, ale nie tych słodzonych, więc poszukaj zwykłych), morele suszone (zadziałało na moją siostrę), jeść jabłka (staram się choć 1 szt dziennie), mleko (mam alergię, mnie lekko przeczyszcza), płatki owsiane (jem bez mleka na wodzie), otręby (któraś z dziewczyny pisała o tym - rano 2 łyżki i popić szklanką wody), :confused2: frytki... (często szybko po nich się załatwiam :confused2:)

jersey zgadzam się, zapomniałam o tym :confused2: winogrona - z pół kg i jest szybki efekt. Dlatego niestety nie moge jeść dużo winogron na raz mimo, że je uwielbiam :-)

Hej,

Wyszłam dzisiaj ze szpitala z Malutką. Urodziła się 2.02 o 10:50, poród SN w 37w2d , waży 3040g i ma 52cm.
Jest cudna :-)

reklama
Do góry