reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Ten początek lutego widzę bardzo owocny, bo tyle się dzidzusiów urodziło.
Ja też z niecierpliwością czekam na rozwiązanie,cały czas myślę,że to już bo dość dużo mam tych skurczy przepowiadających. Dzisiaj już odwiedziłam oddział bo Malutka się nie ruszała, ale wszystko okazało się w normie :-)
Tylko pani położna przywitała mnie słowami- oj my to już dzisiaj chyba zostaniemy w szpitalu, bo brzuszek strasznie nisko, ale na szczęście tak się nie stało bo nie chce czekać na poród w szpitalu, wolę w domku.

reklama
i ja witam nowe lutówki- coraz nas więcej :)

dziewczyny co poradzicie na takie solidne zaparcie? mało przyjemny temat ale od dwóch dni mnie męczy i już wypróbowałam wszystkie moje sposoby:
- owsianka na mleku
- płatki owsiane z morelami
- owoce cytrusowe + gruszka+ jabłko
- ogórek kwaszony
- herbatkę fit lekko przeczyszczającą
wszystkie ww. produkty dzisiaj od rana spożyłam i dalej nic a brzuch strasznie twardy i boli.

Poratujcie proszę jak macie jeszcze jakiś pomysł?

Ja bym wypiła słabą kawę z mlekiem, nie wiem dlaczego mi zawsze pomaga no ale nie każda przyszła mamusia pije kawę, ja sobie od czasu do czasu na taką pozwalałam.

cho :) ja piję kawę bezkofeinową z mlekiem skondensowanym :) na zaparcia :confused2: polecam: suszone śliwki (w niezawielkiej ilości, aby nie przesadzić, ale to musisz wiedzieć ile na Ciebie zadziała... mi starczyło jakies max. 6 sztuk, ale nie tych słodzonych, więc poszukaj zwykłych), morele suszone (zadziałało na moją siostrę), jeść jabłka (staram się choć 1 szt dziennie), mleko (mam alergię, mnie lekko przeczyszcza), płatki owsiane (jem bez mleka na wodzie), otręby (któraś z dziewczyny pisała o tym - rano 2 łyżki i popić szklanką wody), :confused2: frytki... (często szybko po nich się załatwiam :confused2:)

jersey zgadzam się, zapomniałam o tym :confused2: winogrona - z pół kg i jest szybki efekt. Dlatego niestety nie moge jeść dużo winogron na raz mimo, że je uwielbiam :-)

Hej,

Wyszłam dzisiaj ze szpitala z Malutką. Urodziła się 2.02 o 10:50, poród SN w 37w2d , waży 3040g i ma 52cm.
Jest cudna :-)

reklama
Do góry