reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

Czesc Dziewuszki!
No teraz juz wiecie dlaczego Tomaszkowi uchodzi wszytsko na sucho.
To jest najwspanialszy kot na swiecie. A jeszcze podwojnie dobrze wychodzi przy Buni, ktora nigdy w zyciu nikomu nie wskoczyla na kolana, przychodzi tylko jak cos chce i wytrzymuje maksimum 30 sekund glaskania i to z mina meczenniczki.
Bunie wzielismy od kogos a Tomcio jest moim prezentem na 29 urodziny, ktory sobie sama wybralam w schronisku. Mial byc uspiony nastepnego dnia.
Jak go wzielismy to mu zebra bylo widac, kupczyl krwia a uszy mial cale czarne i zaropiale.
Na poczatku go zamknelismy w sypialni zeby sie przyzwyczajal, Bunia cala noc stala pod drzwiami na niego hyczala. A on sie schowal pod komode i jak szlismy spac na sile go wyciagnelam i wsadzilam do kuwety. Wysikal sie, jedzenia nawet nie powochal i uciekl pod komode. O 4 nad ranem sie obudzilam i cos mi cieplo bylo, a Tomaszek mi na plecach spal.
A pozniej jak sie rozruszal to po tygodniu Bunie rozstawial po katach, teraz takie zapasy czasem uprawiaja jak z "Animal Planet" normalnie.
To jest najukochanszy kot na swiecie, co godzine musi byc glaskany, rura jak traktor, ciagle cos wymuysla (np. codziennie rano idzie na gore i tam grucha i biega i sie smiejemy, ze obchod obi) do tego APORTUJE!!!
No nie da sie ukryc, ze okrecil nas sobie dookola palca, znaczy sie laspy. A jaki cierpliwy jest, casem dzieciaki go przebieraja w ciuszki dla lalek czy ganiaja a on wszystko to znosi i nigdy krzywdy im nie zrobil.
U mnie cos sie zaczyna dziac. W nocy 5 razy meza dosiadlam bo za pozno wrocil z dziecmi ze szkoly i sie na spacer nie wybralismy.
No i o 5 sie obudzilam z tak potwornym bolem brzucha i skurczami co 5-6 minut. Ale jak wstalam wyszykowac ich do szkoly/pracy to skurcze przeszly. Bol niestety zostal. Takze LEZE dzisiaj, wogole to czuje, ze zaraz pzysne jakas zmeczona jestem i tyyyle na sniadanie zjadlam wiec czuje, ze organizm sie przygotowuje.
Dagrab, Natalia, magdabb gratuluje!
Suzi86 jestem brunetka. Ale na 30stke sobie taka odmiane na blond zrobilam. Mialam zrobic odrosty przed porodem ale juz nie zdarzylam:-(
Mitra powodzenia!
myszka2829 jestes za to ciocia z najliczniejsza gromadka! A niedlugo bedziesz miala swojego upragnionego maluszka, zobacz ile masz kciukow zacisnietych!
Jejku az mi wstyd, ze niektore kobiety musza przez pieklo przejsc zeby miec dzidziusia a my tu sie zastanawialismy...
Dee ja kupilam tylko duze opakowanie mydelka i balsamu z Johnsona lawendowej serii bo uwielbiam ten zapach i krem do tylka (Aveeno). A reszte typu puder, oliwka, Sudocrem kupilam takie male probki.
U nas nie przemywa sie oczkow niczym, tylko sama woda.
Kurcze Dziewczyny mnie firmy normalnie zasypuja mlekiem, codziennie jakas paczka przychodzi a nawet sie jeszcze nigdzie nie zarejstrowalam. Nawet jak nie bede piersia karmic to i tak na Nutramigenie bedziemy jechali, moja dwojeczka miala takie okropne problemy z brzuszkami a Nutramigen to bylo nasze wybawienie. Teraz nawet nie bede eksperymentowac tylko jak sie nie uda cyckiem to od razu Nutramigen.
A po masowaniu sutkow jakos juz mnie nie bola, moze musialy sie zahartowac? I nawet przez pare video o karmieniu przebrnelam. No zobaczymy, zobaczymy
AlriJ Ty kusicielko!

reklama
Dziewczyny, ałłłłłłłłła boli mnie tak mocno wzgorek lonowy!!!!:no: nie spojenie, poprostu wzgorek

kitek ja wychodziłam sobie kilka skurczy na spacerze, ale odkąd dupę posadziłam w fotelu to wszelkie skurcze minęły ...

Marciaa kuper mi od zimna nie odpadł - cieplusieńko się ubrałam ..... a Ty nie łap doła - Ty rodzisz jutro, a ja w piątek:-)

agulka nie wolno Ci myśleć, że coś będzie nie tak!!! wszystko będzie w porządeczku!!!! po prostu musisz wyczekać swoją kolej, a najpierw muszą porodzić przeterminowane styczniówki, także czekaj grzecznie w kolejce i sie nie denerwuj :laugh2::laugh2:

Dee ja na pocżątek kupiłam mydło Nivea i oliwkę w żelu do kąpieli ... no mam jeszcze Bepanhen do pupy i awaryjnie sudocrem ... nic więcej nie kupuję, bo nie wiem jaką Franuś będzie miał skórę, więc szkoda wydawać kasę za wczasu a później wyrzucać ...

Ostatnia edycja:
Blair,Cyśka,mama2006-przecież można też pić sok z winogron,ja karmiłam Nicol piersią to też piłam soczek z białych winogron na przemian z jabłkowym oczywiście rozcieńczałam je wodą.Popijałam też herbatki z hipp na laktacje.Ulubionym przysmakiem były ciasteczka masłane,serki o smaku biszkoptowym z danona,gofry.Na obiadki czesto jadałam indyka ,kurczaka piekłam w rękawie albo naczyniu często do tego ryż i marchewka i tak się zajadałm zapewne dlatego też waga szybko spadła bo przez 1.5 miesiaca straciłam 24 kg:szok:oby teraz tak szybko poszło!!!

Ja z kosmetyków to mam wszystko z Penaten oby małemu odpowiadało-do kąpieli mam taki zel od stóp do głów
-krem przeciw odparzeniom
-krem do buźki nawilżający
-oliwka będe nią tylko główke smarować
-krem na zimną pogode
to w szystko z Penaten no i jeszcze takie duże płyny litrowe do kąpieli z Bubchen,także zapas mam solidny na dłuższy czas,kosmetyków nam napewno nie braknie,no i jeszcze zapas mokrych pieluszek z Nivei mam spory.

mama2006-powiem Ci że ja już też po kilku dniach jak załapałam co i jak to przewijałam Nicol po karmieniu ,a i tak czasem się uśmailiśmy że kupke to ona lubi tylko robić w świeżą czysto ubraną pieluszke:-D

Wczoraj wytargałam z szafki laktator-mam elektryczny z Baby Ono,musze go wyparzyć i butelke do tego,smoczek nowy z Avent też musze wyparzyć i zapakować do szpitalnej torby wrazie czego,tak to już wszystko spakowane więc spokojnie moge zacząć rodzić:tak:

Wieczorkiem musze poprasować dwie suszarki prania ubranek tych które dostałam,najbardziej mnie cieszy ten otulaczek bardzo chciałam taki ale jakoś tak cena mnie odstraszała.Teraz juz mam nie dość że całkiem nowy bo był jeszcze zapakowany to zadarmo:tak:

Rany jakoś dzień mi się dziś ciagnie a to zimno mnie dobija,termometr pokazuje minus12 a zapewne jest więcej-brrrr wogóle na spacerki nie wychodze tyle co po małą do przedszkola-z domku do auta i potem z auta do przedszkola.

Od soboty zaczne ema molestować:-Doile się da!zacznie się 38 tydzień wiec będzie można zacząć przyśpieszać ,na herbatke też czekam aż przyjdzie-ciekawe czy coś da.fajnie jakby się wszystko tak rozluźniło i żeby mnie nie nacilali-super by było,już raz byłam nacinana to wystarczy.

OlciaLOlcia-a ty kochana gdzie się podziewasz po spacerku gdzie Cię wcieło???a może ucinasz sobie drzemke!!!

Pluszacze-Ty się dziś kochana ładnie zrelaksuj w ciepłej gorącej kąpieli ,ładnie wypachnij i wypoczywaj -jutro wielki dzień!!!!super masz bo już jutro maleństwo bedzie z Tobą a ja nadal czekam .

Do kumpla fryzjera już się umówiłam na 7 lutego zostało jeszcze do kumpeli kosmetyczki na pedicir i malowanie frenchu umówić,coby nózki były ładnie wypielęgnowane,mam w domku prezarke i cały sprzęt do robienia pazurków no ale co z tego jak sama już u nóg nie dam rady.Mam nadzieje że uda mi się przed porodem zaliczyć te wizyty coby jak ludź wyglądać:tak:Później jak urodze to sama się bede obcinać i farbować -krótka fryzurka to jak dla mnie żadna filozofia i na spokojnie dam rade się sama obcinać.Tu na miejscu nie mam zaufania do fryzjerek a do kumpla salonu mam ponad 20 km więc jak mały będzie to troszke mi daleko jechać żeby go zostawić tym bardziej że na cycuniu będzie,także sama sobie będe radzić-kiedyś jak mi włosy spie.....li to długi czas sama się obcinałam.

Nic mykam troszke poleżeć na kanapie puki mała bajke ogląda:)coś mi się brzuch mocno napina wkurza mnie to już ,a najbardziej się wpieniam jak m mówi no idź normalnie a ja przecież chodze normalnie jak na pingwina:-Dinaczej się nie da tylko na boki.

Mama drogo wychodzą pampersiaki w takim razie(53gr szt). Polecałabym Ci kupić prędzej huggiesy na auchan 90szt 35.95zł (40gr szt) :-) my dziś kupiliśmy pakę i jak na razie wystarczy, początek mamy :-)

Suzi - jeśli chodzi o odbijanie takiego maluszka. To podnosi się noramalnie, jemu też po jedzeniu musi się odbić (nie tylko po jedzeniu z butli, ale też po cycku). Bierzesz rękę pod główkę, przytrzymujesz i do góry - najlepiej sobie położyć dzieciątko na prawym lub lewym ramieniu (cały czas trzymając). A jak maluszkowi się ulewa to najlepiej kłaść go pod skosem np. na podusi (jeśli śpi z Wami).

cyśka - co do bólu przy karmieniu, może jakoś źle przystawiamy Nasze maluchy. Jak będzie położna u mnie w przyszłym tygodniu to powiem, aby mi pokazała jak mam to robić. Zapomniałam już pozycje do karmienia.

Mama Niki
- fajnie, że dostałaś otulaczek - ja też się zastanawiam nad takim. Ale chyba u mnie się nie sprawdzi, bo Filip lubi mieć rączki przy buzi, zresztą kręcióch z niego.

Dee
- pieluszki Huggies jakoś mi nie pasują, lepsze są już te z Rossmana Babydrem. A co do pieluszek to kupiłam przez allegro około 100pieluszek (pampers premium care + happy) za 55zł z przesyłką :p http://allegro.pl/pampers-premium-care-2-bella-happy-1-i2085143898.html

Weronika
- szkoda, że maluch się rozmyślił.

Kitek
- będzie dobrze, może chwilę Cię po obserwują i zaraz wypuszczą. Głowa do góry !!! Trzymam kciuki

Zastanawiam się czy nie kupić śpiworka do wózka, jak myślicie?

Ostatnia edycja:
Wlasnie na wiadomosciach mowili, ze laska urodzila synka 6,350g po 6 minutach parcia, bez znieczulenia, naturalnie.
Jest nadzieja dla mnie :-)
Blair zapomnialam sie spytac: czy Ty normalnie rodzilas i czy bylas nacinana?

A no chyba że tak ;-) my też musimy zrobić kilka testów. Mamy huggiesy, pampersy dostałam od znajomej. Jak już mała będzie w domku to kupimy Babydream i Dada :-) będziemy wybierać. Im taniej tym lepiej.

100 szt 55zł? to 55gr za szt :-D nie za tanio :-p

Dee - dada kijowe są i śmierdzą, czuć taką chemią. Kupiłam jedną paczkę i z nich rezygnuję. Na huggies newbor mały chyba uczulony, po dupka mu się odparzyła od nich. A od inne ok. I tak nie jest źle ;) pampersów premium bym samych nie kupiła, a tak mam te i te :p

Isia
- no to nieźle ;) mam znajomą która w grudniu rodziła synka. Szczupła ogólnie dziewczyna. Rodziła sn, a synek miał 4700 i 60cm. Więc kochana Ty też dasz radę ;)

reklama
Isia-wow mamo!niezła masakra taka waga:szok:oj to podziwiam laske urodziła bez nacięcia i z taką wagą no szok.

mama,Dee-my tylko na pampersach będzimy lecieć-przy Nicol się sprawdzały.Pamiętam że jak Niki była starsza to chciałąm przejsć na tańsze pieluszki to m z oburzniem mi nie pozwolił bo stwierdził że nie będzie na pieluszkach dla dziecka oszczędzać i dupki mu jakimiś innymi odparzać.Nawet mam po Nicol prawie 2 paczki większych pampersów-bo dość szybko ją oduczałam od pampka.Ciekawe jak z Wiktorkiem będzie czy też tak szybko załapie siusianie na nocniku.Myśle że raczej tak bo bedzie widział jak Nicol siada na nocniś,już ostatnio Niki cięgla mówi że bedzie Wiktorka uczyć jak się robi siku do nocnisia aparatka mała.Rano ledwo oczy otworzy to przyleci do mnie do sypialni do łóżka i pyta czy już Wiktorek wyskoczył z brzusia przez pempek:-Dkochana myszka,ciekawe jak zareaguje gdy przyjedzie do szpitala i zobaczy że braciszka już nie ma w brzuszku.Ach doczekać się już niemoge.

Mam nadzieje że jak zajedziemy do szpitala to nas nie odeślą że będzie miejsce.Szpital jest przeniesiony z innego-wszystko jest nowe i fajne dlatego mają tam teraz dużo porodów!!!ciężarne przyjeżdzają z różnych stron,oby i mi się tam udało urodzić.

Do góry