reklama
ani83
Fanka BB :)
Cholera co za dzień. Nie do tego, że listonoszka jak zwykle wrzuciła awizo do skrzynki nie sprawdzając czy jestem w domu to przysłali mi z zus-u list, że są braki na moim L4 a tak w ogóle to księgowy źle wyliczył moje zwolnienie i oni dopiero mi zapłacą od 3 lutego a wcześniej obowiązek jest na pracodawcy grrrr. Nie liczy się ciągłość 33 dni bo zaczął się nowy rok. Do tego miałam nadzieję odbyć choćby jedną wizytę u mojego gin w ramach kasy chorych a Pani w recepcji mówi mi termin 21 marca. Przenosić to bym chciała no ale bez przesady. Jak w styczniu chciałam się zapisać to mi powiedziała, że nie robią zapisów na luty bo nie wiedzą kiedy gin wyjeżdża na ferie. A dziś terminy na marzec. Normalnie załamka.
W końcu wzięłam się za kompletowanie wyprawki, za chwilę jadę do Rossmanna bo mają pampki 1-ki w promocji a jeszcze nie kupiłam no i linię Nivea. I prać nie zaczęłam, proszku nawet nie mam. Młody chcąc nie chcąc musi jeszcze trochę posiedzieć w brzuszku jak chce przyjść na gotowe. Pralka na szczęście naprawiona, zawalił się filtr dlatego nie chciała odpompowywać wody.
W końcu wzięłam się za kompletowanie wyprawki, za chwilę jadę do Rossmanna bo mają pampki 1-ki w promocji a jeszcze nie kupiłam no i linię Nivea. I prać nie zaczęłam, proszku nawet nie mam. Młody chcąc nie chcąc musi jeszcze trochę posiedzieć w brzuszku jak chce przyjść na gotowe. Pralka na szczęście naprawiona, zawalił się filtr dlatego nie chciała odpompowywać wody.
mama2006
Suzi86 - jeśli chodzi o obiad, to ja jem zupy np. pomidorową, rosół, szczawiową (ogórkowej - nie mogę bo kwaśna). Wszystko co gotowane np. mąż zrobił (po raz pierwszy) klopsiki w sosie, jadłam też spagetii. Ogólnie to nie można smażonego. Jedynie gotowane lub duszone. Jem serki waniliowe - tylko takie można, owocowe - zakazane. Chude wędliny, ser żółty.
A propo może by tak założyć wątek Dieta karmiących mam ? mam rozpiskę ze szpitala co można jeść, a czego nie
cyśka - mi kazali zapisać Filipa do przychodni. Tam wyznaczyli mi pierwszą wizytę. Kolejna 23.02 - na szczepienia. Co do ciasteczek to można np. ciasteczka maślane lub takie kruche z cukrem.
Dee - jeśli chodzi o pieluchy to na początku z używa się dużo. No bo to co chwila kupka jest. Np. przewijasz dziecko przed karmieniem, w czasie jedzenia pójdzie kupa, znów przewijasz - i tak ciągle. Z czasem tak jak u mnie teraz - wystarczy, że przewinę po karmieniu i mniej pieluszek schodzi Mniej niż 10szt.
Co do kosmetyków. To ja mam krem na odparzenia z Nivea (dostałam duże 3 tubki za darmo na Kasprzaka), mam sudocrem (najlepszy), oliwkę mam ale nie używam, a do kąpieli mam olejek Oilatum (bo maluszek ma suchą skórkę) - można go używać na dwa sposoby do kąpieli oraz na mokrą skórkę - jak oliwkę - Polecam
O ja do Rossmana mam zamiar się jutro wybrać. Po podkłady do przewijania, pieluchy Pampers (promocja za 43szt. 22,99) i herbatkę koperkową. Mam zamiar małego przepajać - bo tak to z cyca pije co chwila. Wiecie, że najpierw leci z cycka mleko z glukozą - która służy dziecku do picia, a po jakimś czasie dopiero treściwe mleko - którym dziecko się najada. Tak mi położna mówiła ostatnio
Dobra uciekam, bo starszy synuś na komputerze chce pograć Do wieczorka
A propo może by tak założyć wątek Dieta karmiących mam ? mam rozpiskę ze szpitala co można jeść, a czego nie
cyśka - mi kazali zapisać Filipa do przychodni. Tam wyznaczyli mi pierwszą wizytę. Kolejna 23.02 - na szczepienia. Co do ciasteczek to można np. ciasteczka maślane lub takie kruche z cukrem.
Dee - jeśli chodzi o pieluchy to na początku z używa się dużo. No bo to co chwila kupka jest. Np. przewijasz dziecko przed karmieniem, w czasie jedzenia pójdzie kupa, znów przewijasz - i tak ciągle. Z czasem tak jak u mnie teraz - wystarczy, że przewinę po karmieniu i mniej pieluszek schodzi Mniej niż 10szt.
Co do kosmetyków. To ja mam krem na odparzenia z Nivea (dostałam duże 3 tubki za darmo na Kasprzaka), mam sudocrem (najlepszy), oliwkę mam ale nie używam, a do kąpieli mam olejek Oilatum (bo maluszek ma suchą skórkę) - można go używać na dwa sposoby do kąpieli oraz na mokrą skórkę - jak oliwkę - Polecam
O ja do Rossmana mam zamiar się jutro wybrać. Po podkłady do przewijania, pieluchy Pampers (promocja za 43szt. 22,99) i herbatkę koperkową. Mam zamiar małego przepajać - bo tak to z cyca pije co chwila. Wiecie, że najpierw leci z cycka mleko z glukozą - która służy dziecku do picia, a po jakimś czasie dopiero treściwe mleko - którym dziecko się najada. Tak mi położna mówiła ostatnio
Dobra uciekam, bo starszy synuś na komputerze chce pograć Do wieczorka
kitek81
hej
wróciłam od gina, dostałam skierowanie do szpitala, bo mała akurat znów spała i nic się nie wierciła, więc mam jechać na obserwacje do szpitala
nie powiem, żebym była z tego powodu szczęśliwa !!
a teraz młoda wariuje na całego-co za przekorne dziecko :/
mam nadzieję, ze nie będą mnie długo trzymać !!
wróciłam od gina, dostałam skierowanie do szpitala, bo mała akurat znów spała i nic się nie wierciła, więc mam jechać na obserwacje do szpitala
nie powiem, żebym była z tego powodu szczęśliwa !!
a teraz młoda wariuje na całego-co za przekorne dziecko :/
mam nadzieję, ze nie będą mnie długo trzymać !!
sylcia007
Nadinka i Nataniel ;*
Na skypie sie dzis zagadalam z rodzinka Tak teskno mi do nich W marcu mam i siostra przyjezdzaja do nas ciesze sie niesamowicie )
A teraz po zurku zmykamy na spacerek
Do pozniej
A teraz po zurku zmykamy na spacerek
Do pozniej
Suzi86
o masz ci los, Kitek w sumie to tam będziesz pod obserwacją, wiem, że wolałabyś w domu, ale jakby co, tam bezpieczniej
mama2006 dzięki za odpowiedź, ja sobie chętnie podczytam ten wątek, co tu można jeść jak się karmi, bo w sumie to nie wiele na ten temat wiem:/
mama2006 dzięki za odpowiedź, ja sobie chętnie podczytam ten wątek, co tu można jeść jak się karmi, bo w sumie to nie wiele na ten temat wiem:/
reklama