reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Luty 2012

Dee ja nie będę używać żadnych pudrów, ja kupiłam dla małego tylko płyn do kapieli, oliwkę, krem na każdą pogodę i krem na odparzenia, wszystko z serii babydream, też mam mały sudocrem na wszelki wypad :) mam też mydełko w kostce dla dzieci, to był mój pierwszy zakup, ale nie wiem czy będę używać ;) myślę, że tyle wystarczy, resztę się dokupi jak wyjdzie w praniu czego potrzeba ;p

reklama
Dziewuszki moje kochane bardzo mocno dziekuje za slowa otuchyyy przydadza sie:-):-):-):tak::tak:
Myszka kochana moja tule w ramionkachhhhhhhh bidulko nasza ale wierze ze juz niedlugo to ja bede mogla Cio kibicowac i pytac jak sie czujesz
Lady87 tez Cie tule w ramionkach przykre to ze musialas tyle razy to przechodzic buziolkiiiiiiiii ogromniasteee

Gratuluję nowym mamuśkom!!! ale się zaczęło punktualnie :)
lady, myszka strasznie wam tych przeżyć współczuje :*
Dee do pupci to zobaczysz czy coś ci jeszcze potrzeba, masz w razie czego sudokrem, jak się nie sprawdzi to kup maść linomag (pediatrzy go polecają), a te pudry i zasypki to już chyba odchodzą...przynajmniej ja nie widziałam, żeby któraś z moich koleżanek ich używała.
Kup jeszcze sól fizjologiczną w kapsułkach do przemywania oczek (niedroga jest) i coś do pępka (octanisept lub spirytus).

Dziś na ktg też spokój- nic się nie dzieje, stary buc lekarz tak mnie wkurzył, że żadnego pytania mu dzisiaj nie zadałam a on tylko zerknął w ktg i powiedział " wszystko dobrze, do zobaczenia za tydzień" !!! Pewnie nawet nie zwrócił uwagi, że termin mam na jutro. Olałam go żeby się nie stresować i zapisałam się na następne ktg na poniedziałek jak będzie moja gin. Coś mam przeczucie, że do 6 lutego nic się nie wydarzy i już przełknęłam info o byciu w ciąży aż do 12 lutego :) przynajmniej dłużej na macierzyńskim będę hehe

Dzięki :-) odetchnęłam z ulgą. Myślałam, że jestem jakaś niezorganizowana :-D
a jeszcze mialam śmieszną sytuację, bo teraz żel do mycia i krem na każdą pogodę nivea jest w promo w rossmanie po 9.99zł. Do tego mam kupon z tych reklamówek dla brzuszków- 20% rabatu na kosmetyki dla dzieci Nivea tyle, że napisane jest wyraźnie, że promo nie łączy się z innymi promo cenowymi. Jednak pani w kasie przyjęła to ode mnie, i zamiast 19,98 zapłaciłam 15,98 :-D miło ;-)

Octenicept, sól fizjologiczną i gaziki będe kupować na dniach w mojej aptece :-) dzięki :-)

mama2006 może zacznij żelazo łykać? zaszkodzic nie powinno a przy anemii pomoże.

kitek81 dobry pomysł z tą listą, chyba też zrobię, wezmę ze sobą do szpitala i telefonicznie będę męża maltretować o poszczególne rzeczy:p bo jakbym mu pokazała to by mnie tylko wyśmiał:/ jego głównym celem po urodzeniu małej jest pępkowe, bo przy synku jakoś nie było kiedy.

Marciaa
nie dołuj się, na Ciebie też przyjdzie pora;) Przynajmniej wiesz że już bliżej niż dalej. Jak spojrzałam z w tabelkę lutówek to z dziewczyn z terminami na pierwszy tydzień też już jedną z ostatnich będę. Presji nie mam, na pewno chciałabym do 17 urodzić bo potem już zwolnienia nie mam:/

Takiego mi smaka narobiłyście na pomidorówkę że dzis też sie pokuszę... może nawet dobra wyjdzie:D

Digitalis wiem wiem...wlazlo to i wyjść musi...tylko teraz miałam nadzieję, ze się samo potoczy a czuję ze bedzie tak jak z pierwszym czyli OXY. To czekanie jest okropne i te telefony KIEDDDY i zebym nie zapomniała:-D

Dee na początku nie ma co szaleć z kosmetykami. Ja mam krem na kazda pogodę, linomag do pupci i bephanten ale to tylko w razie odparzenia i mydełko nivea do kąpieli :) także ubogo :p

Myszka - ja właśnie dziś rano myślałam, że jakbym donosiła drugą ciążę, to dziś dzidzia by kończyła 9 miesięcy, bo termin miałam na 1.05. i jakoś tak mi się smutno zrobiło :-(

A co do zakupów, to w Cubusie są poprzeceniane bodziaki z długim rękawem za 9,99, więc taniej niż ma być w Biedronce :-)

kitek mój właśnie od 2 dni chodzi i mówi, że muszę mu pokazać co mam w tej torbie żeby potem wiedział co ma położnej dać do ubrania malutkiej itd. Ostatnim razem położna mu mówiła co jej trzeba a On szukał:-), teraz mam tzw. zestaw startowy zapakowany osobno w worku żeby nie było stresu bo był taki zaaferowany wtedy a ja zostałam wiadomo na porodówce:).

ja już też zrobiłam obiadek, dzisiaj makaron ze szpinakiem, sosem śmietanowym i pieczarkami.
przy okazji upiekłam też drożdżóweczki z dżemem i drugie z cynamonem i rodzynkami bo drożdże jeszcze miałam a kończy im się ważność... no i zasiadłam sobie z moimi wyrobami i podczytuje czy ktoś znowu nie urodził:)
kuchnia1.jpg

mama Niki - my mamy bal 8 lutego, właśnie czekam bo ma przyjść z allegro filc na uszy kotka, strój już prawie gotowy tylko mi tych uszu brakuje;)

Dee - ja mam linomag (z doświadczenia lepiej się sprawdzał ale to samemu trzeba popróbować), oliwke, krem na zimno i wiatr, mydełko bambino i żel Nivea ale od 1 miesiąca dopiero będę używać, puder kupiłam za pierwszym razem i nie użyłam, niepotrzebne....
ten zestaw wystarczy, jak będzie jakiś problem to oilatumki i inne kosmetyki sobie dokupisz....

Ostatnia edycja:
Cho to podejrzewam, że u mnie będzie tak samo u gina, ale ja już się do swojego przyzwyczaiłam, no chyba że na wyniki jeszcze coś powie ;) ciekawe, czy wytrzymasz do poniedziałku ?

Dee ja też mam z kosmetyków to co piszecie, więc nie ma co szaleć, a jak coś będzie trzeba to dokupię jeszcze-dobrze że przypomniałyście o soli fizjologicznej do oczek :*

Mama
, może zrób morfologie i sprawdź czy nie masz anemii, Filip ładnie przybrał na wadze, ale to dzięki Twojemu pokarmowi, a wiadomo, to ściąga z Ciebie !!

Trina, również ściskam i przytulam :*

Ciekawe jak nasze spacerowiczki ?!

Idę się szykować na wizytę, dam znać jak wrócę :)

reklama
Arli, ale Ty mnie katujesz tymi zdjęciami, już mam ślinotok i język mi do doopska ucieknie na te pyszności ;) też bym zjadła jakąś bułeczkę drożdżową-mniam mniam !!

Do góry