reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Luty 2012

Dee ja nie będę używać żadnych pudrów, ja kupiłam dla małego tylko płyn do kapieli, oliwkę, krem na każdą pogodę i krem na odparzenia, wszystko z serii babydream, też mam mały sudocrem na wszelki wypad :) mam też mydełko w kostce dla dzieci, to był mój pierwszy zakup, ale nie wiem czy będę używać ;) myślę, że tyle wystarczy, resztę się dokupi jak wyjdzie w praniu czego potrzeba ;p

reklama
Dziewuszki moje kochane bardzo mocno dziekuje za slowa otuchyyy przydadza sie:-):-):-):tak::tak:
Myszka kochana moja tule w ramionkachhhhhhhh bidulko nasza ale wierze ze juz niedlugo to ja bede mogla Cio kibicowac i pytac jak sie czujesz
Lady87 tez Cie tule w ramionkach przykre to ze musialas tyle razy to przechodzic buziolkiiiiiiiii ogromniasteee

Gratuluję nowym mamuśkom!!! ale się zaczęło punktualnie :)
lady, myszka strasznie wam tych przeżyć współczuje :*
Dee do pupci to zobaczysz czy coś ci jeszcze potrzeba, masz w razie czego sudokrem, jak się nie sprawdzi to kup maść linomag (pediatrzy go polecają), a te pudry i zasypki to już chyba odchodzą...przynajmniej ja nie widziałam, żeby któraś z moich koleżanek ich używała.
Kup jeszcze sól fizjologiczną w kapsułkach do przemywania oczek (niedroga jest) i coś do pępka (octanisept lub spirytus).

Dziś na ktg też spokój- nic się nie dzieje, stary buc lekarz tak mnie wkurzył, że żadnego pytania mu dzisiaj nie zadałam a on tylko zerknął w ktg i powiedział " wszystko dobrze, do zobaczenia za tydzień" !!! Pewnie nawet nie zwrócił uwagi, że termin mam na jutro. Olałam go żeby się nie stresować i zapisałam się na następne ktg na poniedziałek jak będzie moja gin. Coś mam przeczucie, że do 6 lutego nic się nie wydarzy i już przełknęłam info o byciu w ciąży aż do 12 lutego :) przynajmniej dłużej na macierzyńskim będę hehe

Dzięki :-) odetchnęłam z ulgą. Myślałam, że jestem jakaś niezorganizowana :-D
a jeszcze mialam śmieszną sytuację, bo teraz żel do mycia i krem na każdą pogodę nivea jest w promo w rossmanie po 9.99zł. Do tego mam kupon z tych reklamówek dla brzuszków- 20% rabatu na kosmetyki dla dzieci Nivea tyle, że napisane jest wyraźnie, że promo nie łączy się z innymi promo cenowymi. Jednak pani w kasie przyjęła to ode mnie, i zamiast 19,98 zapłaciłam 15,98 :-D miło ;-)

Octenicept, sól fizjologiczną i gaziki będe kupować na dniach w mojej aptece :-) dzięki :-)

mama2006 może zacznij żelazo łykać? zaszkodzic nie powinno a przy anemii pomoże.

kitek81 dobry pomysł z tą listą, chyba też zrobię, wezmę ze sobą do szpitala i telefonicznie będę męża maltretować o poszczególne rzeczy:p bo jakbym mu pokazała to by mnie tylko wyśmiał:/ jego głównym celem po urodzeniu małej jest pępkowe, bo przy synku jakoś nie było kiedy.

Marciaa
nie dołuj się, na Ciebie też przyjdzie pora;) Przynajmniej wiesz że już bliżej niż dalej. Jak spojrzałam z w tabelkę lutówek to z dziewczyn z terminami na pierwszy tydzień też już jedną z ostatnich będę. Presji nie mam, na pewno chciałabym do 17 urodzić bo potem już zwolnienia nie mam:/

Takiego mi smaka narobiłyście na pomidorówkę że dzis też sie pokuszę... może nawet dobra wyjdzie:D

Digitalis wiem wiem...wlazlo to i wyjść musi...tylko teraz miałam nadzieję, ze się samo potoczy a czuję ze bedzie tak jak z pierwszym czyli OXY. To czekanie jest okropne i te telefony KIEDDDY i zebym nie zapomniała:-D

Dee na początku nie ma co szaleć z kosmetykami. Ja mam krem na kazda pogodę, linomag do pupci i bephanten ale to tylko w razie odparzenia i mydełko nivea do kąpieli :) także ubogo :p

Myszka - ja właśnie dziś rano myślałam, że jakbym donosiła drugą ciążę, to dziś dzidzia by kończyła 9 miesięcy, bo termin miałam na 1.05. i jakoś tak mi się smutno zrobiło :-(

A co do zakupów, to w Cubusie są poprzeceniane bodziaki z długim rękawem za 9,99, więc taniej niż ma być w Biedronce :-)

kitek mój właśnie od 2 dni chodzi i mówi, że muszę mu pokazać co mam w tej torbie żeby potem wiedział co ma położnej dać do ubrania malutkiej itd. Ostatnim razem położna mu mówiła co jej trzeba a On szukał:-), teraz mam tzw. zestaw startowy zapakowany osobno w worku żeby nie było stresu bo był taki zaaferowany wtedy a ja zostałam wiadomo na porodówce:).

ja już też zrobiłam obiadek, dzisiaj makaron ze szpinakiem, sosem śmietanowym i pieczarkami.
przy okazji upiekłam też drożdżóweczki z dżemem i drugie z cynamonem i rodzynkami bo drożdże jeszcze miałam a kończy im się ważność... no i zasiadłam sobie z moimi wyrobami i podczytuje czy ktoś znowu nie urodził:)
kuchnia1.jpg

mama Niki - my mamy bal 8 lutego, właśnie czekam bo ma przyjść z allegro filc na uszy kotka, strój już prawie gotowy tylko mi tych uszu brakuje;)

Dee - ja mam linomag (z doświadczenia lepiej się sprawdzał ale to samemu trzeba popróbować), oliwke, krem na zimno i wiatr, mydełko bambino i żel Nivea ale od 1 miesiąca dopiero będę używać, puder kupiłam za pierwszym razem i nie użyłam, niepotrzebne....
ten zestaw wystarczy, jak będzie jakiś problem to oilatumki i inne kosmetyki sobie dokupisz....

Ostatnia edycja:
Cho to podejrzewam, że u mnie będzie tak samo u gina, ale ja już się do swojego przyzwyczaiłam, no chyba że na wyniki jeszcze coś powie ;) ciekawe, czy wytrzymasz do poniedziałku ?

Dee ja też mam z kosmetyków to co piszecie, więc nie ma co szaleć, a jak coś będzie trzeba to dokupię jeszcze-dobrze że przypomniałyście o soli fizjologicznej do oczek :*

Mama
, może zrób morfologie i sprawdź czy nie masz anemii, Filip ładnie przybrał na wadze, ale to dzięki Twojemu pokarmowi, a wiadomo, to ściąga z Ciebie !!

Trina, również ściskam i przytulam :*

Ciekawe jak nasze spacerowiczki ?!

Idę się szykować na wizytę, dam znać jak wrócę :)

reklama
Arli, ale Ty mnie katujesz tymi zdjęciami, już mam ślinotok i język mi do doopska ucieknie na te pyszności ;) też bym zjadła jakąś bułeczkę drożdżową-mniam mniam !!

Do góry