reklama
Karolina1987W
Fanka BB :)
Tez slyszalam, ze miesko renifera jest przepyszne, takie delikatne o charakterystycznym smaku
wlasnie bylam na spacerze bo piekna jesienna pogoda, liscie kolorowe i slonko swieci
Pranie wtawilam i juz mam wolne. Maz pojechal w delegacje i bedzie dopiero we czwartek:-( nie lubie jak wyjezdza bo mam schizy wieczorem, ze ktos sie wlamie:-(na szczescie mam alarm w domu i w sumie nie powinnam sie obawiac ale taka juz moja natura
wlasnie bylam na spacerze bo piekna jesienna pogoda, liscie kolorowe i slonko swieci
Pranie wtawilam i juz mam wolne. Maz pojechal w delegacje i bedzie dopiero we czwartek:-( nie lubie jak wyjezdza bo mam schizy wieczorem, ze ktos sie wlamie:-(na szczescie mam alarm w domu i w sumie nie powinnam sie obawiac ale taka juz moja natura
Magdzik20 dokladnie, jest bardzo delikatne i smaczne. Tutaj w Finlandii w kazdym sklepie mozna kupic mieso renifera jak ogolnie w Skandynawii Renifery sa hodowane, jak np swinki czy krowki... Pierwszy raz jadlam w restauracji, ale chyba dopiero po roku od zamieszkania tu zdecydowalam sie kupic aby przyrzadzic samemu Tutaj mozna kupic mieso renifera, wedliny z renifera a nawet mieso mielone z renifera Ludzie lubia tez suszone mieso, cos na ksztalt chipsow ...Ale mi taki rodzaj nie smakuje...
Magdzik20 w Szwecji za to bardzo popularne jest mieso rakow Choc ja ogolnie za owocami morza i pochodnymi nie przepadam, za to moj maz uwielbia... Poczawszy od krewetek po osmiornice... I w sumie gotowac umiem owoce morza, ale nie jem ich ze smakiem
Magdzik20 w Szwecji za to bardzo popularne jest mieso rakow Choc ja ogolnie za owocami morza i pochodnymi nie przepadam, za to moj maz uwielbia... Poczawszy od krewetek po osmiornice... I w sumie gotowac umiem owoce morza, ale nie jem ich ze smakiem
Karolina1987W
ja uwielbiam zapach ugotowanych rakow:-):-)
Renifera z checia bym sprobowala ale np koniny to juz nie za bardzo
Renifera z checia bym sprobowala ale np koniny to juz nie za bardzo
Selerowa
Ależ Was wzięło na pogaduchy o jedzeniu :-) Ja nie jem mięsa poza drobiem :-(no taką mnie zrobili i już. Nigdy nie jadłam i pewnie już nie będę. Miałam nadzieję, że w ciąży będę miała taką chcicę na mięso, że nic mnie ruszy. Niestety, przy Mai przez całe 9 miesięcy nawet wędliny drobiowej nie wzięłam do gęby, że o jakiejś tam piersi czy udzie kuraka nie wspomnę. Teraz przynajmniej mam ochotę na wędlinę drobiową, no i jem pierś z kurczaka albo indyka.
U mnie dziś naleśniki - dla mnie z warzywami i piersią z kurczaka, dla męża i Mai z białym serem na słodko.
Jabłuszka częściowo przerobione, jutro ciąg dalszy :-)
A teraz odpoczynek
U mnie dziś naleśniki - dla mnie z warzywami i piersią z kurczaka, dla męża i Mai z białym serem na słodko.
Jabłuszka częściowo przerobione, jutro ciąg dalszy :-)
A teraz odpoczynek
a ja tam lubie jesc i jadlam duzo ale renifera jeszcze nie, jedno co mi nie smakuje to slimaki i osmiornice w sosie pomidorowym , smarzone bardzo dobre. mamy znajomych w norwegii to chyba w koncu tam polecimy wtedy poszukam takiego specyfiku
Karolina1987W
Dziewczyny, a gdzie kasiaczek? dawno jej nie bylo
gabi84
Ale tu jedzeniowo się zrobiło :-) Ja wtrąbiłam miche żurku i już chyba do wieczora nic nie zmieszcze choć mam w planie robic racuchy dla syncia więc pewnie się skuszę ;-)
Wczoraj gin dał mi fajną stronę, wklejam linka Dzieci są ważne - pierwszy w Polsce serwis eko-parentingowy i faktycznie jest tu dużo ciekawych artykułów, może któraś sobie poczyta z nudów.
Wczoraj gin dał mi fajną stronę, wklejam linka Dzieci są ważne - pierwszy w Polsce serwis eko-parentingowy i faktycznie jest tu dużo ciekawych artykułów, może któraś sobie poczyta z nudów.
reklama
Sylwia9
Witajcie ;-)
Czytam o tym mięsku z renifera z chęcią bym spróbowała, ale podobnie jak Verita nie sądziłam że renifera się je;-) Ja ostatnim razem w pracy jadłam gulasz z mięsa jelenia ;-) i musze powiedziec że bardzo dobre,
Verita ja lubię wszystko co związane z sushi oprócz ośmiornicy i ośmiorniczek baby i to właśnie w sosie pomidorowym!
Byłam dzisiaj na wizycie, ale opisze na odpowiednim wątku ;-)
Sandra no w pól litrze wody Ci rozrobili glukoze...
Czytam o tym mięsku z renifera z chęcią bym spróbowała, ale podobnie jak Verita nie sądziłam że renifera się je;-) Ja ostatnim razem w pracy jadłam gulasz z mięsa jelenia ;-) i musze powiedziec że bardzo dobre,
Verita ja lubię wszystko co związane z sushi oprócz ośmiornicy i ośmiorniczek baby i to właśnie w sosie pomidorowym!
Byłam dzisiaj na wizycie, ale opisze na odpowiednim wątku ;-)
Sandra no w pól litrze wody Ci rozrobili glukoze...